Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Van­hus­pal­ve­lu­lain hen­ki­lös­tö­mi­toi­tus mah­dol­lis­taa mui­den­kin kuin sai­raan­hoi­ta­jien ja lä­hi­hoi­ta­jien rek­ry­toin­nin

Oulun kaupungin vanhustyön kotipalvelussa on avoinna 12 lähihoitajan tehtävää. Tähän mennessä hakijoita on vain neljä. Lisäksi hyvinvointilautakunnan asialistalla 9.11. on Oulun kaupungin ikäihmisten hyvinvoinnin ympärivuorokautisiin palveluihin kymmenen lähihoitajan toistaiseksi voimassa olevaa tehtävää, jotta henkilöstömitoitus 1.1.2022 on lain määrittelemä vähintään 0,6.

Lisäksi vanhustyöstä on irtisanoutunut lokakuun loppuun mennessä 22 lähihoitajaa. En ole saanut selville montako irtisanoutuneissa on eläkkeelle siirtyviä. Joka tapauksessa vanhustyöhön pitäisi käsitykseni mukaan tammikuun alkuun 2022 mennessä saada kymmeniä lähihoitajia. En usko, että löytyy.

Hoivakoti on vanhuksen viimeinen koti, ei sairaala. Vanhuspalvelulain mukaan henkilöstön tulee joka päivä ja jokaisessa työvuorossa huolehtia asiakkaiden oikeudesta hyvään hoitoon ja huolenpitoon siten, että turvataan asiakkaiden oikeus ylläpitää sosiaalista vuorovaikutusta sekä mahdollisuus osallistua mielekkääseen, hyvinvointia, terveyttä ja toimintakykyä edistävään ja ylläpitävään toimintaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.