Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Vanha Kaleva: Tor­nio­lai­nen kaup­pias sai pos­ti­pa­ke­tis­sa vaa­ral­li­sen hel­ve­tin­ko­neen

Kaleva 14.3.1923. Helvetinkone postipaketissa. Kauppias Vähänen Torniossa saanut pommin sisältävän postipaketin. Ei onneksi avattaessa räjähtänyt.

Kauppias Robert Vähäselle saapui tiistaina päiväpostissa Helsingistä postipaketti, joka heti avattaessa alkoi herättää epäilyksiä. Paketissa ollutta pientä puulaatikkoa lähemmin tarkastettaessa havaittiin sen sisältävän jonkinlaisen helvetinkoneen, joka poliisilaitoksella suoritetussa tutkimuksessa todettiin hyvin vaaralliseksi.

Onneksi oli kauppias Vähänen tullut sitä käsitellessään noudattaneeksi tarpeellista varovaisuutta, joten se ei päässyt räjähtämään. Paketin lähettäjäksi oli merkitty ilmeisesti tekaistu kemikaaliliike, sillä sen nimistä ei Helsingissä tiettävästi ole.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.