Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha Kaleva: Syr­jä­ky­lil­lä opet­ta­jaa voi si­jais­taa ”emäntä kuin emäntä”

KALEVA 31.8.1973  Jälleen koulujen alkaessa voi ihmetellä, miten opettajat syrjäkylien kouluissa arvostavat opetustyötänsä. Ajattelevat varmaan, että samahan se täällä, kunhan aika kuluu mukavasti ja palkka tulee aikanaan. Menoja on muualle paljon, ja sijaiseksi kelpuutetaan emäntä kuin emäntä. Tai vaihteeksi isäntäkin, jolla saattaa kuitenkin olla niin kiire, että välillä täytyy käydä pellolla töissä. Kyllähän ne koululapset jo pärjää sen aikaa yksinään.

Johtokunta sen kun katsoo kokouksissaan tärkeinä, ehkäpä jo ensi kerralla on mun akalla kunnia tuurata opettajaa! Kukahan tässä pannaan kärsimään? Ensisijaisesti tietenkin syrjäisen kyläkulman lapsi.

- ”Syrjäkulman sivullinen” Kirjeitä toimitukselle -palstalla.

Jurylla töitä maaottelussa

Maaottelutunnelma Tukholmassa on taas aidoimmillaan, sellaisena kuin se vain voi Suomen ja Ruotsin kohdatessa yleisurheilussa olla. Radalla tönitään, kentän laidalla kirjoitellaan vastalauseita, ja katsomo kohisee huumaantuneena.

Lauantain tuloksena jäi jury käsittelemään kolmea protestia stadionin tyhjentyessä. Taululle jäivät miesten ottelussa tasapisteet, mutta kun yleisö poistui, ei se tiennyt, onko siellä samat numerot, kun ottelu jatkuu sunnuntaina.

Ensimmäinen tilanne lähti siitä, että Pekka Päivärintaa tönittiin roimasti 1 500 metrin viimeistä edellisellä kierroksella.

Suomi protestoi asiasta. Ruotsi teki siitä vastaprotestin.Spede Show'ssa läpi lyönyt "riemastuttava tuttava" Uuno Turhapuro sai ensimmäinen elokuvansa elokuussa 1973 ja elokuva yli 600 000 katsojaa. Mainos Kalevassa.
Spede Show'ssa läpi lyönyt "riemastuttava tuttava" Uuno Turhapuro sai ensimmäinen elokuvansa elokuussa 1973 ja elokuva yli 600 000 katsojaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.