Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Vanha Kaleva: Sak­ko­jen hidas perintä al­ko­ho­li­ri­kok­sis­ta puhutti

Kaleva 8.4.1921. Kieltolain rikkomisesta tuomittujen sakkojen periminen. Raittiuslautakunta oli lähettänyt waltuustolle kirjelmän, jossa huomautetaan, että kieltolakirikoksista tuomittuja sakkoja perii täkäläinen ulosottolaitos niin hitaasti, että samat henkilöt ehtivät tulla useampaan kertaan tuomituiksi ensikertalaisina. Tämän johdosta anoo lautakunta, että waltuusto welvottaisi ulosottowiranomaiset toimimaan sakkojen perimisessä kyllin nopeasti.

Walmistuswaliokunta päätti tämän johdosta ehdottaa, että koska waltuustolla ei ole mitään walwontaoikeutta ulosottowiranomaisten toimintaan nähden, niin päättänee waltuusto jättää asian sikseen ja ryhtyköön raittiuslautakunta toimenpiteisiin oikaisun aikaansaamiseksi jos aiheellista syytä katsoo olewan.

Oulun Puhelinlaitos. Sen mukaan kuin olemme saaneet tietää, on Oulun Puhelin-Osakeyhtiö nyttemmin saanut lopullisesti sopimuksen tehdyksi kaapelien ja ulkolinjojen ylöspanosta, jota warten walmistawiin töihin ryhdytään jo ensi wiikolla, jolloin töitten johtaja saapuu paikkakunnalle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.