Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Vanha Kaleva: Säh­köi­nen hen­ki­lö­kort­ti tulossa kan­sa­lais­ten avuksi jo ennen vuo­si­tu­han­nen vaih­det­ta

KALEVA 4.3.1998  Tietoverkoissa asioiminen on aiheuttanut ongelman luotettavasta henkilöntunnistamisesta. Valtioneuvosto teki vastikään periaatepäätöksen, jonka mukaan ensimmäiset sähköiset henkilökortit pyritään saamaan käyttöön ennen vuosituhannen vaihdetta.

Tietoverkoissa käytettävä henkilökortti ei ole keinotodellisuudessa leijuva virtuaalikummajainen vaan varsin kouriintuntuva muovikortti. Prosessorilla varustetusta luottokortin kokoisesta ja näköisestä tunnistimessa näkyvät henkilön nimi, valokuva ja perinteinen allekirjoitus. Muut tiedot tallennetaan kortille sähköisessä muodossa.

Kortin avulla asioimiseen tarvitaan verkkoyhteyksillä varustettu tietokone ja kortinlukulaite. Tunnistinta voi käyttää kotona, työpaikalla ja julkisissa palvelupisteissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.