vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Vanha Kaleva: Rai­vo­sa­det­ta Hel­sin­gin kan­sain­vä­li­sis­sä kil­pai­luis­sa

Asemakadulla oli luvassa hauskat tanssit, joissa kuultiin soittoa ilman väliaikoja.
Asemakadulla oli luvassa hauskat tanssit, joissa kuultiin soittoa ilman väliaikoja.

Kaleva 5.9.1923. Kalevan erikoiskirjeenvaihtajalta: Ken näki ja kuuli sen myrskytuulen ja raivosateen, joka puhkesi valloilleen lauantai-iltana ja jatkui sunnuntain aamupäivään se mahtoi olla varma, ettei kilpailusta tule mitään. Mutta kun sade oli päättynyt, syntyi raju tuuli, joka Eläintarhan kentän osittain kuivasi. Eikä katselijamäärä ollut lauantaista vähentynyt, melkeinpä päinvastoin.

100 metrin loppuottelun peijaus päättyi Halmeen ylivoimaiseen voittoon. Huonoa kuntoaan syyttelevä Härö sai kerrankin korvilleen. Kuopio nähtävästi yhäkin kaiveli Halmeen sisua! – Neljännesmaililla mentiin hiljaista hölkkää, rata oli raskas ja ilma myrskyävä. Vilenin aika 51,7 puhuu siitä selvää kieltä. – Vielä verkkaisemmin juostiin maili. Jansson villapaita päällään kyyristeli Hildenin selän takana. Vauhti suunnilleen tuollaista 5000 metrin. Lopussa hän otti parinsadan metrin kirin, joka vei hänet ensimmäiseksi.

Seiväshypyssä Helander ja Nikander hyppelivät 355 – uusinta edellisen hyväksi. Hyppyjä vaikeutti myrskytuuli. Kymmenottelun voitti sittenkin Huusari. Raju mies ja sisukas kuin suomalainen. Stranberg jäi toiseksi ja Gyllenstolpe kolmanneksi.

Maanjäristys Japanissa

Osaka 3.9. Rahaministeri laskee onnettomuuden uhrien lukumäärän yksinomaan Tokiossa nousewan 150.000. Suuri joukko ulkomaalaisia pakolaisia on ilman rahaa ja ruokaa. Jotkut näistä owat saaneet sitäpaitsi waikeita wammoja.

Ainakin on neljäkymmentä ulkomaalaista saanut surmansa. Kreivi Takhashi ja kaksi muuta huomattavaa seijukaipuolueen jäsentä on saanut surmansa pitäessään kokousta. Italian ja Ranskan lähetystöt owat tuhoutuneet.

Wäestölle jaetaan elintarpeita, lääketarpeita, rakennustarpeita y.m. ilmaiseksi. Annettujen määräysten rikkomisesta tuomitaan suuriin rangaistuksiin.

Pikku-uutisia

Oravia Kuusamossa runsaasti. Tänä syksynä on oravia Kuusamoon ilmaantunut eritt. runsaasti. Siitä päättäen, että näitä elukoita tavataan järvien niemissä puut kirjavanaan, ovat ne nähtävästi matkalla ja luullaan niiden olevan tulossa idästä päin. Kuusamolaiset toivovat, että oravat eivät lähtisi sieltä pois tänä syksynä että niiltä karvan puhdistuttua voisi kantaa veroa vierailustaan turkiksina.

Oulun suojeluskunta. Tästä lähtien tullaan säännöllisesti tämän otsakkeen alla julkaisemaan tietoja Oulun Suojeluskunnan viikko- ja päiväohjelmasta. Suojeluskuntalaisia kehotetaan kiinnittämään näihin tietoihin tarpeellista huomiota. Keskiviikkona 5 p:nä ja torstaina 6 p:nä syysk. klo puoli 6 ip. 1 l. kuntoisuusmerkkikokeet. keskiviikkona 100 m. juoksu, keihäänheitto ja korkeushyppy. Torstaina kuulantyöntö ja 1500 m. juoksu.

Vanha Kaleva-sarja kertoo tällä kertaa uutisia 100 vuoden takaa.