Rikosepäilyt: Haa­pa­jär­ven kär­ki­po­lii­tik­koa epäil­tiin myös tör­keäs­tä vir­ka­ri­kok­ses­ta

Asuntomurrot: Oulussa mur­tau­dut­tiin aamulla oma­ko­ti­ta­loon Kor­ven­ky­läs­sä

Luitko jo tämän: Kem­pe­lees­sä ke­hi­tet­ty deit­ti­so­vel­lus menee suoraan asiaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Vanha Kaleva: Paavo Liski lähtee Oulusta Hel­sin­kiin, teat­te­ri­lai­set tyr­mis­ty­nei­tä

Vanha Kaleva

KALEVA 10.2. 1974.  Täytenä yllätyksenä tuli näyttelijöille ja Oulun teatterilautakunnalle tieto Paavo Liskin siirtymisestä Helsingin kaupunginteatterin johtajaksi. Vaikka Liskin nimi on ollut esillä Helsingin kaupunginteatterin johtajavalinnan yhteydessä, aiheutti uutinen Oulun teatterimaailmassa melkoista tyrmistystä.

Liski tekee Oulun kaupunginteatterin johtajana täyteen kolme vuotta, hän siirtyy Helsinkiin helmi-maaliskuun vaihteessa 1975.

"Oulussa olisi ollut mukava jatkaa työskentelyä. Nyt näyttää kuitenkin olevan puutetta ikäluokkani teatterinjohtajista, ja jos useita kertoja kieltäytyy, tarjoukset harvenevat, tuumi Liski.

Vertaillessaan työskentelymahdollisuuksia Oulussa ja Helsingissä Liski totesi kaksinkertaisen näyttelijämäärän pääkaupungin teatterissa luovan mahdollisuudet laajempaan ja monipuolisempaan tuotantoon.

Paavo Liski viihtyi Oulun kaupunginteatterissa kolme vuotta ja ohjasi tuona aikana muun muassa mainetta saaneen yleisömenestyksen Kalevalan.
Paavo Liski viihtyi Oulun kaupunginteatterissa kolme vuotta ja ohjasi tuona aikana muun muassa mainetta saaneen yleisömenestyksen Kalevalan.
Kuva: Risto Rasila

Pian laivalla
Turkansaareen

Laivaliikenne alkaa Oulujoella ensi kesänä. Tämä on nyt varmaa. Vesibussi Turkansaari ryhtyy liikennöimään kaupungin ja Turkansaaren välillä toukokuun 18. päivästä lähtien. Sitä ennen se ajaa jo koululaisliikennettä.

Turkansaari on entinen Kalla II, Kalajoella rakennettu mahonkialus, jolla on pituutta 15 metriä. Aluksen omistaa laivuri Päiviö Rahja. Hän myös hoitaa jokiliikenteen.

Alukseen sopii peräti 80 matkustajaa. Siinä on baaritila pöytineen ja tuoleineen. Baarissa tarjotaan matkan aikana kahvia, voileipiä ja virvokkeita.

Alus lähtee Oulussa Junneliuksen rannasta joen eteläpuolelta läheltä Pohjantien siltaa, johon rakennetaan laituri. Turkansaaressa noustaan maihin sillan yläpuolella, johon niin ikään kaupunki rakentaa laiturin.

Varamies Teurajärvi
otti yllätysvoiton

Hiihdon MM-kisojen varamieheksi kotimaahan jätetty Ylläksen Pertti Teurajärvi yllätti lauantaina Vehkalahden 15 kilometrillä. Hän löi yli puolella minuutilla muun muassa Kalevi Laurilan ja Raimo Lehtisen.

Naisten 5 km:llä Marjatta Kajosmaa oli omaa luokkaansa, mutta Kaija Härkin yllätti Faluniin lähtevän Liisa Suihkosen kolmella sekunnilla.

Nivala havittelee
kauppalan asemaa

Nivalan kunnanhallitus suhtautuu myönteisesti keskustan kunnallisjärjestön esitykseen Nivalan kuntamuodon muuttamiseksi kauppalaksi. Kunnanhallitus päätti maanantaina pikaisesti teettää tutkimuksen, jossa selvitetään kuntamuodon muuttamisesta aiheutuvat edut ja haittatekijät.

Kunnanhallitus katsoo, että Nivala yli 10 000 hengen väestönsä ja palvelutasonsa puolesta edustaa kauppalatasoa.

Ylös, ulos
ja suksille

Tuli lunta ja tuli talviurheilukeli. Nyt on aika hiihtää vähälumisen viime talven edestä. Suksikauppa käy kuin parhaimmilla markkinoilla.

Oulun kauppatorilla myydään lähes kaikkia suomalaisia suksimerkkejä – ja kaikkia ostetaan. Aivan tavallinen sunnuntaihiihtäjä saa lenkkivarusteet kuudellakympillä, kilpahiihto tulee "tyyriimmäksi".