Luitko jo tämän: Bus­si­kus­kit eivät aina pääse tau­ko­ti­loi­hin ves­saan, osa joutuu käymään tar­peil­laan met­säs­sä

koti-kaleva: Ihana jo­kai­se­na vuo­den­ai­ka­na – puu­ta­lo­yh­tiön ai­nut­laa­tui­suus hurmasi ou­lu­lais­per­heen

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­mi­nen otet­ta­va vah­vem­min sään­te­lyn piiriin

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Tilaajille

Vanha Kaleva: Mus­ta­lai­sil­le suun­nit­teil­la oma opisto kan­san­opis­to­jen malliin

Kaleva 22.11.1922. Herätystyö mustalaisten keskuudessa. Sangen vähän lienee suuren yleisön keskuudessa tunnettua se laajakantoinen herätys- ja sivistystyö, mitä Suomen mustalaislähetyksen toimesta paraillaan harjoitetaan mustalaisten keskuudessa. Sen toimesta on asetettu erikoinen sosiaali- ja valtiollisyhteiskunnallinen osasto, joka tätä työtä johtaa. Paraillaan toimitetaan tämän järjestön aloitteesta kaikkien maassa oleskelevien mustalaisten luetteloimista.

Mustalaisia arvellaan olevan noin 3,000–4,00 henkeä. Tietoja hankitaan sekä paikallisten käyntien avulla että kääntymällä kirkollisten ja poliisiviranomaisten puoleen. Helsinkiin perustetaan sitten erikoinen lähetyskauppa ja sen yhteyteen toimisto, jossa tiedot kerätään ja järjestetään.

Järjestön lähimpänä suunnitelmana on perustaa mustalaisopisto, kansanopistojen malliin, jossa miehille tultaisiin antamaan opetusta maataloudellisissa aineissa sekä erilaisissa ammateissa niin pitkälle, kuin aika ja olosuhteet sallivat.

Black Fridayn tarjous!

Digi 3 kk 1 kk hinnalla