Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Vanha Kaleva: "Äidin kiltit pojut" rik­ko­vat työk­seen va­lai­si­mia Oulussa

KALEVA 26.8.1973  Hirvittävä määrä valaisimia rikottu. Nimittäin poikaset särkevät työkseen valaisimia, eristimiä ja katkovat kokonaisia lyhtypylväitä.

Tämä on ihan totta. Esimerkiksi Hupisaarilla on katkottu niin paljon alumiinisia lyhtypylväitä, että sähkölaitos joutuu uusimaan ne kaikki. Nyt pannaan pystyyn niin paksut metallipylväät, ettei niitä takuulla saada katkottua, sanoi verkostoinsinööri Lassi Itkonen.

Pylväitä tulee Hupisaarille päätien varteen toistakymmentä. Vasta osa on pystyssä, minkä vuoksi siellä iltaisin on kovin pimeää. Tätä Hupisaarten läpi kulkevat tietysti valittavat. Syy ei kuitenkaan ole sähkölaitoksen vaan äidin kilttien pojujen.

Entäs sitten, jos joku porukka saadaan tihutyöstään kiinni.

– Minkä niille tyhjätaskuille tekee. Eivät ne pysty korvaamaan vahinkoaan.

Jotkut vierastavat Mikkelin Paanasta

Oulun uuden kaupunginjohtajan persoona ei taida todellakaan vielä olla "kirkossa kuulutettu". Osastopäällikkö Ilmo Paananen Mikkelistä on esitelty virallisena sos.dem. ehdokkaana. Sittenkin saattaa käydä niin, että hänen rinnalleen on nousemassa vielä joku "musta hevonen".

Paanasen rinnalle on tiettävästi kipuamassa vahva mies sos.dem. valtuustoryhmästä. Hän on Jouko Mäkelä, osastopäällikkö läänin sosiaali- ja terveysosastolta kuten Paananenkin.

Mutta mikä Mäkelä itse sanoo tällaisesta mahdollisuudesta?

– Kun tätä asiaa on minulta aikanaan kysytty, olen sanonut, että virka on mielestäni sellainen, johon ei haeta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.