Tilaajille

Van der Vegtin pa­ris­kun­ta halusi pois Ams­ter­da­min ora­van­pyö­rä­ar­jes­ta – oma­va­rai­nen unel­ma­elä­mä löytyi ka­nin­li­han­kas­vat­ta­ja­na Pu­das­jär­vel­tä

Christa ja Alex Van der Vegt muuttivat Hollannista Suomeen ja ryhtyivät kaninlihantuottajiksi.

Christa ja Alex Van der Vegt muuttivat Hollannista Suomeen ja ryhtyivät kaninlihantuottajiksi. Koska Suomessa kaninlihantuotantoa säätelevät lemmikkiasetukset, ennemmin kuin tuotantoeläinlainsäädäntö, kanit kasvavat eettisesti kestävämmissä oloissa.

Yli-Siuruan kylää halkova hiekkatie on polveileva ja mutkikas. Se kaartelee uhmakkaasti ympärillä kohoilevien korkeiden puiden ja luonnonniittyjen lomassa. Odottamatta tien toiselle puolelle piirtyy vesakkoisten pajukkojen keskeltä raivattu pieni puutalo vanhoine navettarakennuksineen.

Lähes neljä vuotta sitten Christa Van der Vegt, tämän hollantilainen puoliso Alex Van der Vegt sekä heidän tyttärensä Elisa ajoivat tälle samalle pihatielle vastaostetulla, käytetyllä Volvolla aloittaakseen uuden elämän. Aiempi oravanpyöräarki piskuisessa Amsterdamin asunnossa oli alkanut maistua puulta, ja perhe oli pitkään haaveillut omavaraisesta päivärytmistä maaseudulla.