Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Luitko jo tämän: Hevosia vä­ki­val­loin kä­sit­te­le­vät ken­git­tä­jät ovat ylei­nen, mutta vaiettu ilmiö

Vanhat kuvat: Näin pik­ku­jou­lu­ja on juh­lit­tu Oulussa 2000-lu­vul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Val­tion­hal­lin­non säh­kö­pos­ti­uu­dis­tuk­ses­ta kantelu lail­li­suus­val­vo­jal­le – "Jul­ki­sel­la val­lal­la vel­vol­li­suus käyttää kan­sal­lis­kiel­tä"

Yksityishenkilö on pyytänyt oikeusasiamiestä tutkimaan valtionhallinnon sähköpostiuudistuksen laillisuuden. Myös Kotimaisten kielten tutkimuskeskus oudoksuu uudistusta.

Ministereiden sähköpostiosoitteet ovat jatkossa gov.fi -loppuisia. Hallitus oli koolla budjettiriihessä Säätytalossa aiemmin syyskuussa.
Ministereiden sähköpostiosoitteet ovat jatkossa gov.fi -loppuisia. Hallitus oli koolla budjettiriihessä Säätytalossa aiemmin syyskuussa.
Kuva: Valtioneuvoston kanslia

Eduskunnan oikeusasiamiehelle on tehty ainakin yksi kantelu valtioneuvoston päätöksestä muuttaa kaikkien ministeriöiden sähköpostiosoitteet gov.fi -päätteisiksi.

Kantelun tehnyt kielitieteilijä Jani Koskinen pyytää eduskunnan oikeusasiamiestä ottamaan kantaa siihen, ovatko uudet sähköpostiosoitteet kielilain mukaisia.

– Julkisella vallalla on lakisääteinen velvollisuus käyttää kansalliskieltä, mutta tietysti olisi hyvä pohtia syvällisemminkin, miksi kotimaisten kielten käyttöä turvaavia lakeja on ylipäänsä olemassa, Koskinen sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.