Mainos

Val­mis­tuu­ko Pa­te­nie­meen Oulun kaunein asui­na­lue? – Lop­pu­vuon­na val­mis­tu­van ker­ros­ta­lon olo­huo­nees­ta avautuu huikea näkymä merelle

AALTO Asuntorakennus Oy rakentaa Veneenveistäjänrantaan upean kerrostalokohteen, jonka suunnittelussa on otettu huomioon kaikki alueen parhaat puolet.

Työmaamestari Henri Tiiro, vastaava työnjohtaja Tero Marsch ja projektinjohtaja Markku Tuohino ovat ylpeitä päästessään rakentamaan harvinaislaatuista kohdetta aivan meren rantaan.
Työmaamestari Henri Tiiro, vastaava työnjohtaja Tero Marsch ja projektinjohtaja Markku Tuohino ovat ylpeitä päästessään rakentamaan harvinaislaatuista kohdetta aivan meren rantaan.

Oulun Pateniemen ranta-alueelle rakennetaan uutta merellistä asuinaluetta, Veneenveistäjänrantaa.

Ensimmäinen alueelle nouseva kerrostalo on Asunto Oy Fregattisatama, joka valmistuu vuoden 2021 lopussa. Rakentajana on AALTO Asuntorakennus Oy.

”Rakennustyöt ovat hyvässä vaiheessa. Tällä hetkellä viidennen kerroksen runkoa nostetaan pystyyn ja vesikattotyöt alkavat noin viikon päästä”, Fregattisataman projektinjohtaja Markku Tuohino kertoo.

Uusi asuinalue on herättänyt valtavasti mielenkiintoa ja moni on ihastunut Veneenveistäjänrannan tunnelmaan. Kaikki alueen 70 omakotitalotonttia on myyty ja rakennusliikkeiden uudistuotanto käy hyvin kaupaksi.

AALTO Asuntorakennus Oy:n toimitusjohtaja Ilari Schouwvlieger on ylpeä, että yhtiö on päässyt toteuttamaan rakennusprojektia yhdelle Oulun kauneimmista paikoista.

”Laadukkaan kerrostalon rakentaminen aivan meren äärelle on hieno ja harvinainen tilaisuus, mikä näkyy meillä koko henkilöstön ja työmaan motivaationa ja hyvänä henkenä”, Schouwvlieger sanoo.

Fregattisataman rakennustyöt ovat hyvässä vaiheessa: tällä viikolla viidennen kerroksen elementtejä asetetaan paikoilleen ja ensi viikolla aloitetaan vesikattotyöt.
Fregattisataman rakennustyöt ovat hyvässä vaiheessa: tällä viikolla viidennen kerroksen elementtejä asetetaan paikoilleen ja ensi viikolla aloitetaan vesikattotyöt.

Merellisyys näkyy myös arkkitehtuurissa

Asunto Oy Fregattisatama muodostuu 32 asunnosta, joiden koko vaihtelee kaksiosta neliöön.

Arkkitehti Jukka Nupponen kertoo, että Fregattisataman suunnittelutyössä on haluttu huomioida tavallista laajemmin erilaisia asumiseen ja rakentamiseen liittyviä seikkoja.

”Suunnittelutehtävä on ollut houkutteleva ja antoisa, harvoin päästään toteuttamaan rakennuksia näin hienolle rakennuspaikalle. Kaikissa asunnoissa on pyritty tarjoamaan asukkaille mahtava merellinen tunnelma esimerkiksi laajojen ikkunapintojen avulla, kuten myös suuntaamalla asunnot kohti alati muuttuvaa ja elävää maisemaa”, Nupponen kertoo.

Asuntojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota toimiviin pohjaratkaisuihin ja tilaviin pesuhuoneisiin. Kaikissa asunnoissa on kaukolämpöön liitetty lattialämmitys ja huoneistokohtainen viilennys.

”Halusimme suunnitella asuntoja heille, jotka pitävät nykytrendin mukaisia kaninkoppeja liian ahtaina. Suunnittelun tavoitteena on ollut avarat ja valoisat oleskelutilat, laadukas keittiö ja ripaus luksusta pesutiloihin”, Schouwvlieger kertoo.

Fregattisataman viidennestä kerroksesta avautuu upeat näkymät merelle. Maisema muuttuu ja elää vuodenaikojen mukaan. Alueelle on rakennettu myös venesatama.
Fregattisataman viidennestä kerroksesta avautuu upeat näkymät merelle. Maisema muuttuu ja elää vuodenaikojen mukaan. Alueelle on rakennettu myös venesatama.

Suurimmassa osassa huoneistoja on suuret, lasitetut parvekkeet suoraan merelle päin. Parvekkeen tumma puulattia ja lämpösäteilijät katossa tekevät parvekkeesta kodinomaisen tilan pitkälle syksyyn saakka.

Asunto Oy Fregattisatama on ensimmäinen Ouluun valmistuva taloyhtiö, jonka kaikissa autopaikoissa on valmius nopealle sähköauton lataukselle.

Veneenveistäjänranta on ainutlaatuinen asuinalue

Veneenveistäjänranta sopii monenlaisille perheille. Kaava-alueella on tilaa omakotitaloille, rivitaloille ja kerrostaloille. Valmistuessaan Veneenveistäjänranta on noin 2 500 ihmisen uusi koti.

Alueen asuntotarjonta monipuolistuu jo kesällä, kun AALTO Asuntorakennus aloittaa rakentamaan Veneenveistäjänrantaan myös omakoti- ja paritaloja. Fregattipihaksi nimetyn korttelin asuntojen koot vaihtelevat 80 neliöstä aina 217 neliöön, ja ne rakennetaan niin ikään aivan meren ja venesataman äärelle.

Asuinalueena Veneenveistäjänranta on harvinaisen kaunis ja harmoninen. Merelle aukeava maisema on ainutlaatuinen kaikkina vuodenaikoina.

”Rakennettava yhtiö sijoittuu merelliseen ympäristöön sanan varsinaisessa merkityksessä. Tämä vanha merenkulun ja laivanrakentajien tukikohta on nyt muuttumassa uniikiksi asumisen ja siihen kytkettyjen palveluiden alueeksi aivan erityisellä ja ainutlaatuisella tavalla Oulussa ja oululaisille”, Nupponen sanoo.

Alueella on jo nyt loistavat ulkoilumahdollisuudet: ulkoliikuntapaikka, uimaranta, leikkipuisto ja hyvät ulkoilureitit sekä kevyenliikenteen väylät. Veneenveistäjänrannan asukkaille on myös oma venesatama.

Myöhemmin alueelle tulee vielä rantapaviljonki, päiväkoti ja sähköpyörien vuokrauspiste. Myös kaikki Pateniemen palvelut ovat lähellä.

Veneenveistäjänrantaan on tulossa myös Keskon päivittäistavarakauppa. Jos kaikki menee hyvin, rakentaminen voidaan aloittaa jo keväällä.

”Veneenveistäjänranta poikkeaa olennaisesti kaikista muista asuinalueista. Kun alue on voitu suunnitella yhtenä kokonaisuutena, kadut ja puistot mukaan lukien, on voitu luoda viihtyisiä kortteleita, joissa asunnoista on avarat maisemat sekä välitön yhteys puistoihin ja merenrantaan”, Schouwvlieger kertoo.

Tutustu Fregattisatamaan ja varaa oma merellinen kotisi osoitteessa www.aaltodevelopment.fi/fregattisatama.