Val­ko­si­pu­lit ja perunat kävivät kau­pak­si Li­kis-lä­hi­ruo­ka­ta­pah­tu­mas­sa – opis­ke­li­joi­den jär­jes­tä­mä ta­pah­tu­ma keräsi en­nä­tys­mää­rän myyjiä

Likis-lähiruokatapahtumassa Kotkantien kampuksella riitti lauantaina monenlaisia tuotteita.

Kirsi Korhonen Luonnonvarakeskuksesta (vas.) ja Kaisa Myllykangas maa- ja kotitalousnaisista maistattivat sirkkoja ja sirkkaleipää.
Kirsi Korhonen Luonnonvarakeskuksesta (vas.) ja Kaisa Myllykangas maa- ja kotitalousnaisista maistattivat sirkkoja ja sirkkaleipää.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Valkosipulia, hunajaa, omenoita ja kananmunia. Särkisäilykkeitä, tuoretta maivaa, tyrnimarmeladia, hampunsiemenöljyä ja kuivattua herkkutattia.

Ja tietysti myös perunoita, porkkanoita ja sipulia. 

Katso kuvagalleria tapahtumasta.

Likis-lähiruokatapahtumassa Kotkantien kampuksella riitti lauantaina monenlaisia tuotteita.

– Täällä on lähiruokaa ja lähituotantoa laidasta laitaan, suurin osa on ihan lähellä tuotettua, tapahtumavastaava, Oulun ammattikorkeakoulun lehtori Antti Hirvonen kertoo.

Valikoima on myös haluttu rajata tiukasti.

– Tänne ei oteta metrilakunmyyjiä, Hirvonen lisää.

Tapahtuman järjestämisestä vastaavat ammattikorkeakoulun agrologiopiskelijat.

– Tämä on opiskelijoille uudenlainen tapa oppia, Hirvonen kertoo.

Likiksen suunnittelu kestää vuoden. Jo ensi viikolla tämän vuoden tapahtuman järjestäneet opiskelijat kokoustavat vuoden 2020 Likistä järjestävän ydinjoukon kanssa, ja vastuu siirtyy seuraavan vuoden opiskelijoille.

Vuoronvaihtopalaverissa opiskelijat saavat raportoida onnistuneesta tapahtumasta.

– Myyjiä on ennätysmäärä, yli 50, Hirvonen iloitsee.

Likis jatkuu sunnuntaina, jolloin tapahtuma on avoinna kello 10–15.