Tilaajille

Va­lit­set­ko lo­ma­koh­tee­si tun­teel­la vai jär­jel­lä? Tut­ki­jan mukaan matkat myydään epä­rea­lis­ti­sil­la mie­li­ku­vil­la – Katso pal­jas­ta­vat ku­va­pa­rit Krei­kas­ta ja Ve­net­sias­ta

Tutkijan mukaan lomia kaupataan mielikuvilla, jotka eivät täysin vastaa todellisuutta. Tiesitkö, että mielipahastakin voi saada korvausta?

Keihäsmatkat teki 1970-luvulla etelänmatkailusta koko kansan huvia. Pakettimatkat etelän lomakohteisiin kiinnostavat yhä suomalaisia, vaikka moni asia matkustamisessa on murroksessa. Tutkijan mukaan lomia kaupataan mielikuvilla, jotka eivät täysin vastaa todellisuutta. Tiesitkö, että mielipahastakin voi saada korvausta?

Suomalaiset matkustavat kesälomalla yhä pakettimatkalle Etelä-Eurooppaan. Tämän kesän matkapakettitarjonnasta valtaosa suuntautui tuttuihin lomakohteisiin, Kreikkaan ja Espanjaan. Talven ykkössuosikki Kanariansaaret on sekin suomalaisille tuttu matkakohde.

Tämä ei yllätä Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin johtajaa, professori Antti Honkasta. Suomalaiset matkustavat auringon perässä.