Vaih­te­le­va sää on myrkkyä hiih­to­la­duil­le, Oulun kau­pun­ki ke­hot­taa hiih­tä­jiä eri­tyi­seen va­ro­vai­suu­teen – "Vaih­tu­vis­sa olo­suh­teis­sa ko­ros­tuu hiih­tä­jän oma vastuu ja har­kin­ta"

Kaupungin mukaan latuverkoston kunto vaihtelee sään vuoksi nopeasti. Lauhtunut sää on sulattanut lunta yhdessä vesisateen kanssa ja alikulkujen kohdalla laduilla voi olla vettä ja jäätä.

Vesisateet ja vaihtelevat lämpötilat ovat aiheuttaneet sen, että latuverkoston kunto vaihtelee nopeasti.
Vesisateet ja vaihtelevat lämpötilat ovat aiheuttaneet sen, että latuverkoston kunto vaihtelee nopeasti.
Kuva: Anne Torvinen

Oulun kaupunki varoittaa hiihtäjiä vaihtelevan sään aiheuttamista huonoista latuolosuhteista. 

Kaupungin mukaan latuverkoston kunto vaihtelee sään vuoksi nopeasti. Lauhtunut sää on sulattanut lunta yhdessä vesisateen kanssa ja alikulkujen kohdalla laduilla voi olla vettä ja jäätä. Sään pakastuessa ladut taas jäätyvät ja muuttuvat liukkaiksi. 

Kaupunki kertoo, että latujen alikulkuihin laitetaan puomit huonojen hiihto-olosuhteiden vuoksi. Alikuluissa olevat puomit poistetaan, kun olosuhteet muuttuvat paremmaksi. 

Oulun kaupunki kehottaakin hiihtäjiä erityiseen varovaisuuteen laduilla liikkuessaan.

– Vaihtuvissa olosuhteissa korostuu hiihtäjän oma vastuu ja harkinta, kaupunki muistuttaa. 

Ilmatieteen laitoksen tuoreen sääennusteen mukaan sää pysyttelee Oulussa nollan tuntumassa tai muutaman asteen verran plussan puolella tulevina päivinä, eli helpotusta latuolosuhteisiin ei ole hetkeen tulossa.

Pitkän ajan ennusteen mukaan välissä olisi muutama pakkaspäivä, mutta plusasteita ja  vesisateita on odotettavissa taas sunnuntaina. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.