Tilaajille

Vä­hen­si­kö ko­ro­na­vi­rus työ­paik­ko­jen pois­sao­lo­ja? Elo­kuus­sa siir­ry­tään etä­töis­tä ta­kai­sin työ­pai­koil­le

Maaliskuussa monet siirtyivät etätyöhön koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi. Sosiaalinen eristäytyminen saattoi rajoittaa muidenkin tautien leviämistä.

Koronavirustilanteen rauhoituttua kansallisia rajoituksia on poistettu ja etätyösuositukset ovat vähenemään päin. Kuvituskuva.
Koronavirustilanteen rauhoituttua kansallisia rajoituksia on poistettu ja etätyösuositukset ovat vähenemään päin. Kuvituskuva.
Kuva: Heikki Uusitalo

Kesälomien mentyä useat ihmiset palaavat töiden lisäksi myös työpaikalleen ehkä ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen. Koronavirustilanteen rauhoituttua kansallisia rajoituksia on poistettu ja etätyösuositukset ovat vähenemään päin. Sosiaalinen eristäytyminen ja etätyö saattoi vähentää normaaleja poissaoloja, mutta toisaalta jotkut vaivat saattoivat jäädä hoitamatta.

Miten koronaviruksen sävyttämä kevät vaikutti työpoissaoloihin Pohjois-Suomen työterveys ry:n johtava työterveyslääkäri Lauri Kemppainen?

Vaikuttaa siltä, että joissain paikoissa tavalliset sairastelut jäivät vähemmälle etätyön takia. Toisaalta koronan takia oli tiukkojakin vaatimuksia terveydentilan suhteen, mutta siitä huolimatta poissaoloja ei silti tullut lisää niissä paikoissa saatujen tietojen valossa.