Pääkirjoitus: Tark­kaa­vai­suus her­paan­tui – valtio luotti For­tu­min osaa­mi­seen so­keas­ti

Kaleva Mün­che­nissä: Samuel Purola myönsi, ettei ollut par­haas­sa iskussa EM-vä­li­eräs­sä – "Ka­le­van kisojen jälkeen on ollut vähän takki tyhjä"

Vaalan suden kaatoon poik­keus­lu­pa – vei useita lam­pai­ta Pel­sol­la ja Ve­ne­hei­tos­sa

Vaalan Veneheitossa ja Pelsolla lampaita ja naudan tappanut susi saadaan ampua. Riistakeskus myönsi vahinkoperusteisen poikkeusluvan tiistaina.

Vaalan Veneheitossa ja Pelsolla lampaita ja naudan tappanut susi saadaan ampua.
Vaalan Veneheitossa ja Pelsolla lampaita ja naudan tappanut susi saadaan ampua.
Kuva: Katja Lehto

Vaalan Veneheitossa ja Pelsolla lampaita ja naudan tappanut susi saadaan ampua. Riistakeskus myönsi vahinkoperusteisen poikkeusluvan tiistaina. Aiemmin sudelle oli myönnetty karkoituslupa.

Sutta saadaan jahdata 18. syyskuuta saakka. Pyyntialueen pinta-ala on noin 700 hehtaaria. Se kattaa vahinkoa kärsineiden tilojen lähiseudut.

Pyynnissä saadaan käyttää keinovaloa.

Vaalan petoyhdyshenkilö Veijo Heikkisen mukaan yksinäinen isokokoinen susi on taltioitunut Vaalan alueella riistakameroihin muutamia kertoja.

Heikkinen kertoo, että susi raateli viimeksi toissa viikonloppuna 12 lammasta Vaalan Mustamaan alueella. Lisäksi eläin pääsi harvan rautaportin välistä samassa pihapiirissä sijaitsevaan nautojen karjasuojaan.

– Rautaportissa oli noin 20-30 senttimetrin kokoiset raot, Heikkinen kertoo.

Susi ei raadellut yhtään karjasuojassa ollutta nautaa, mutta yksi hieho kuoli jouduttuaan pakokauhun valtaan. 

Susi on käynyt muutaman viikon aikana useaan otteeseen myös Pelson vankilan mailla, jossa pedoille on menetetty elokuun aikana yhteensä kahdeksan lammasta. Viimeksi susi kävi Pelsossa viime viikolla torstain vastaisena yönä, jolloin se raateli neljä siitospässiä.

Elokuun puolessa välissä todennäköisesti sama susi raateli Veneheitossa kaksitoista lammasta, joista seitsemän kuoli.