Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Asuminen: Hiuk­ka­vaa­ra­lai­ses­sa pa­ri­ta­los­sa betoni yh­dis­tyy pas­tel­liin, moderni vin­ta­geen

Luitko jo tämän: Po­lii­si­par­tio törmäsi ja­lan­kul­ki­jaan suo­ja­tiel­lä, jonka vaa­ral­li­suus to­det­tiin jo vuosia sitten

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Uu­tis­suo­ma­lai­nen: Eläk­keel­lä olleita so­ti­lai­ta pal­kat­tu poik­keuk­sel­li­sen paljon ta­kai­sin Puo­lus­tus­voi­mien pal­ve­luk­seen

Eläkkeelle jääneitä sotilaita on Pääesikunnan mukaan palannut töihin poikkeuksellisen paljon, kertoo Uutissuomalainen.

Määräaikaisiin siviilitehtäviin Puolustusvoimat on palkannut noin 200 sotilasta, jotka ovat jo eronneet vakinaisesta palveluksesta (evp) eläköitymisen tai muun syyn takia.

Lisätalousarviossa Puolustusvoimien määräaikaisuuksiin myönnettiin reilut 42 miljoonaa euroa tälle ja ensi vuodelle. Perusteena oli sotilaallisen valmiuden tehostus.

Puolustusvoimat on lisännyt Ukrainan sodan ja muun turvallisuustilanteen kiristymisen takia kertausharjoituksia ja harjoituksia myös kansainvälisten kumppaneidensa kanssa.

Pääesikunnan mukaan uusista määräaikaisista siviilitehtävistä noin 39 prosenttia päätyi evp-sotilaille, joita ei lain mukaan voi palkata takaisin sotilastehtäviin.

– Valmiuden ja suorituskyvyn kannalta on tärkeää, että voimme hyödyntää myös evp-sotilaita tehtäviin, joissa edellytetään sotilaallista osaamista, sanoo Puolustusvoimien viestintäjohtaja, kommodori Johan Tillander Uutissuomalaiselle.

Evp-sotilaita on palkattu muun muassa asiantuntijoiksi.