Ulkomaat

Trump tviittasi haluavansa 5G:n ja 6G:n – tämän vuoksi siitä seuranneessa keskustelussa mainitaan Oulu ja Suomi

Donald Trump kirjoitti haluavansa Yhdysvaltoihin 5G:n ja 6G:n. KUVA: SHAWN THEW
Ulkomaat 23.2.2019 11:32
Elina Melamies

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tviitit herättävät keskusteluja niin presidentin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tällä kertaa on pohdiskeltu hänen sanomisiaan langattomista verkkoteknologioista.

Trump teki nyt käsittelyssä olevat tviittinsä torstaina aamulla paikallista aikaa. Hän tviittaa haluavansa 5G:n ja jopa 6G:n Yhdysvaltoihin niin pian kuin mahdollista.

Tviiteissä herätti huomiota erityisesti hänen toiveensa 6G-teknologiasta. Tällä hetkellä useammat laitevalmistajat ovat ilmoittaneet vasta julkaisevansa tämän vuoden aikana 5G-verkkoja tukevan älypuhelimen. Joukossa on myös 5G:stä uutta nousukiitoa uralleen toivova Nokia.

Jos 5G-teknologia on vasta tekemässä tuloaan, 6G tästäkin kehittyneempänä versiona on vielä saavuttamattomampi teknologia. Trumpin sanoista kirjoittaa esimerkiksi Mashable.com, jossa huomautetaan, ettei 6G:tä ole vielä olemassakaan.

Sama taho tietää kertoa, että 6G-tekniikkaa kehitetään Suomessa.

Oulun yliopiston 6Genesis-osaamiskeskittymässä kehitetään jo uuden sukupolven 6G-teknologiaa. Esittelyvideossa kerrotaan, mitä se tarkoittaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (43)

Se nyt vaan on niin, että teknologiat kehittyvät ja on hyvä juttu olla tässä kehityksessä etunenässä. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. sitä, että saadaan jatkossakin uutta bisnestä Ouluun ja Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla ainoa tarkoitus että saadaan myytyä uusia puhelimia ym. jotka pelaavat näissä uusissa verkoissa. Sitte tulee 7,8,9,10.... verkot ja uudet laitteet. Välttämättä mikään ei parannu muut kuin myyntiluvut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinalaisessa kulttuurissa on suuri ylpeys kopioida.
Mitä taitavammin kopioit alkuperäisen, sitä suuremman statuksen saat.
Kiinassa kopiointi ei ole rikos, vaan erittäin haluttu ja toivottavaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailman mahtavin on puhunut. Ja toisasiahan on, kiinalaiset vie kaiken uuden ja hyödyllisen kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomihan oikein haalii ilmiseksi ja jopa maksaa näitä kiinalaisia opiskelijoita tänne imuroimaan kaikkea uusinta tietoa ja tekniikkaa yliopistoista ym. Ja kesätöissä työpaikoilla imuroidaan kaikki mahdollinen. Kaikki tietää myös, että kiinalainen opiskelija menee opit imuroituaan heti takaisin Kiinaan eikä jää Suomeen, koska tämä on ehto näitten pääsemiselle ulkomaan opintoihin. Näin Kiina saa kaiken uuden osaamisen ilmaiseksi ja se näkyy. Uusinta tekniikkaa tuotetaan valtavassa määrin ja orjatyövoiman takia halvalla, Muun maailman teollisuus kuihtuu pois, Kiinan kasvaa. Kaikki tietää tämän, mutta ei se näy haittaavan ketään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan ihmiset huomaa maksavansa vähän joka paikassa ja tilanteessa tuosta viis geestä, ni ei ees halua kuulla kuus geestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kehitetään vaikka mitä xG:tä, mutta aina mukana ovat kiinalaiset. Siispä tieto siirtyy maapallon toiselle puolelle ilmaiseksi sekunnin murto-osassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä aika tanakasti ilmaistu. Mistä syystä Nokia ja Oulun Yliopisto luovuttaa tietojaan tuosta nuin vaan?
Olisi kyllä syytä hiukan tarkemmin selvittää syy ja seuraus -suhteita ynnä tutkimustyön salauksia ja tulosten soveltamista käytäntöön.
Sitä paitsi Nokia kustantaa suuren osan näistä kehitystöistä, joten mikä tässä nimimerkki "Maksajat" on sinusta peräställillään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä täällä kehitellään kaikenlaista...kuinka monta puhelinta nykyään kehitetään Kiinassa? Onko sattumaa, että juuri siellä? Ensimmäistäkään tukiasemaa ei tarvittaisi ilman puhelimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuo ole Nokian tai Oulun yksinoikeus tehdä noita uusia systeemejä. Kyllä kiinalaiset ovat vahvasti mukana standardoinnissa, joten kyllä se tieto myös sitä kautta heille valuu. Toki se valuu firmoista suoraankin, kun kiinalaiset vaihtavat työpaikkaa. Vanhasta otetaan kaikki mukaan mikä irti lähtee ja työntekijä on sitä arvokkaampi, mitä enemmän tietoa kilpailijalta on mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Voi Jee!
Kaikki torirantaan juhuliin Trumppia! Toripolliisipatsas merreen ja
tilalle Truppipatsas ja vähä äkkiä.
Tuli muuten meille Tuiraankin heti korttelipolliisit ku Truppi on resitenttinä.
Ei se näin hyvin menny Obaman aikaan.
Hyvä Roland!
Eiku mikä sen nimi oli ...Vladimir Trupin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan nenä eihän tuo 4g.ään pelitä täällä raahessa vaikka operaattori lupaa jopa 100megaa mutta todellisuudessa nopeudet on 1 - 3 megan välillä . Yhteydet pätkii .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (43)

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image