Ulkomaat

Trump piti yllättäen leh­dis­tö­ti­lai­suu­den yksin – Hanoin tapaaminen loppui ennen aikojaan

Donald Trump ja Kim Jong-un kuvattiin Hanoin neuvottelujen tauolla. Tunnelmat eivät vaikuta kovin rennoilta. KUVA: HOST BROADCAST / POOL
Ulkomaat 28.2.2019 9:54
Ilari Tapio

Kim ei taipunut tarpeeksi ydinaseriisunnassa eikä Trump pakotteiden poistamisessa.

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean johtajien Donald Trumpin ja Kim Jong-unin huipputapaaminen loppui ennen aikojaan. Trump piti lehdistötilaisuuden yksin vähän kello 9 jälkeen Suomen aikaan.

Trump totesi, että nyt oli parempi lähteä kuin jatkaa – ja Kim oli samaa mieltä.

Ovet paukkuen neuvottelut eivät Trumpin mukaan päättyneet. Mistään ei luovuttu eikä mitään toisaalta luvattu.

Tiedotustilaisuudessa tuli selväksi, että kyse on kuilusta Pohjois-Korean ydinasevarustelun ja Yhdysvaltojen pakotteiden välillä. Kim ei ollut valmis riittävään aseistariisuntaan eikä Trump toisaalta suostunut purkamaan pakotteita Pohjois-Korean edellyttämällä tavalla.

– Mitään ei luvattu, mutta mistään ei myöskään luovuttu. Keskusteluyhteys säilyy, mutta ongelma on monimutkainen, kuului Valkoisen talon näkemys.

– Puheenjohtaja Kim on mahtava kaveri, mahtava ja voimakas tyyppi. Meillä oli mielenkiintoiset kaksi päivää. Nyt emme vain edenneet odotellulla tavalla.

Seuraavasta tapaamisesta Hanoissa ei sovittu. Jatko on auki.

Trumpilta kysyttiin myös hänen entisen asianajajansa Michael Cohenin eilisestä kuulemisesta Yhdysvaltojen edustajainhuoneen valvontakomiteassa.

– Se oli feikkikuuleminen ja ihan kamala juttu kesken tämän tärkeän kokoukseen. Siis ihan uskomatonta, presidentti vastasi.

– Cohen valehteli paljon, mutta yhdestä asiasta hän ei valehdellut. Se liittyi väitettyyn yhteydenpitoon venäläisten kanssa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Amerikkalaisten juutalaispankkikorpporaatioitten liitto federal reserve vaatii maailman kaikkien ihmisten ja valtioitten varat itselleen, antamatta mitään tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

T(r)umppi on näköjään kääntänyt takkia. ”Pikku rakettimiehestä” on tullut ”mahtava mies” ja ”suuri johtaja.”
Liekö läpällä eli puhun niin totta kuin osaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas paljon melua tyhjästä. Koko maailman lehdistö lennätettiin toiselle puolelle palloa, molempien "suurmiesten" turvajärjestelyt maksoivat mansikoita ja tulos oli täysi nolla. Pojat olisivat voineet hoitaa tämän puhelimessakin:
- Vähennättekö ydinaseita?
- Vähennetään, jos te vähennätte pakotteita. Vähennättekö?
- Ei.
- Selevä. Eiköhän tämä ollu täsä.
- Joo. Moro.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin pitkälti juurikin näin. Ongelma on osittain se, että Yhdysvallat pyrkii näyttämään kaapin paikan neuvotteluissa ikään kuin osoittaakseen samalla maailmanherruus-asemansa. Vaativat Pohjois-Korealta paljon, mutta vastineeksi antavat suhteessa vähemmän. 50/50 jako kun ei käy päinsä, sillä silloin maailmanvaltias ei jäisi voitolle, vaan joutuisi tavallaan nöyryyttävään tasajakoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tässä mitään uutta ole vaatimuksissa. USA on vaatinut PK:n totaalista ydinaseista luopumista ja Kim oli halukas tekemään niin. Tällöin USA olisi poistanut KAIKKI pakotteet ja avustanut muutenkin Pohjois-Koreaa. Nyt Kim olisi ollut valmis luopumaan jostain alueista ja vaati kaikkien pakotteiden poistosta. Joten USA:lle ja Trumpille tämä ei kelpaa koska siinä ei olisi mitään edistystä ydinaseiden riisumiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En minä uskonutkaan, että p-korea luovuttaisi ydinaseet pois. Sehän tarkoittaisi kaikkien johtajien ja eliitin kaatumista, todennäköisesti sisällissotaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:45
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – Opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
12:22
Ylitornion asuntopalon sytyttäjäksi epäilty ja uhri ex-pariskunta, asunnossa oli sylilapsi
11:55
Kaleva oikaisee
11:34
Piikkimattokaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä
11:22
Palestiinalaiset asemiehet pyrkivät Gazan rajan yli – Israelin armeija avasi tulen
11:04
Poliisi löysi Torniosta varastetun pakettiauton – varas jäi kiinni Kemissä ajettuaan autoa päihteiden vaikutuksen alaisena
10:59
Vanhat kuvat: Kuoroesityksiä ja rock-keikkoja – Oulussa on vuosikymmenten varrella nautittu erilaisista konserteista
68
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
51
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
48
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
26
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
25
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
16
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image