Ulkomaat

Theresa May yrittää hakea parlamentista tukea brexit-so­pi­muk­sel­leen

Britannian pääministeri Theresa May aikoo hakea tukea neuvottelemalleen brexit-sopimukselleen parlamentilta tiistaina. KUVA: STEPHANIE LECOCQ
Ulkomaat 11.2.2019 17:48
Lea Peuhkuri

EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier varoitti, että Britannian aika on käymässä vähiin. Britannian on määrä lähteä EU:sta 29. maaliskuuta.

Britannian pääministeri Theresa May puhuu maansa parlamentille EU-erosta tiistaina. Hän yrittää yhä hakea tukea neuvottelemalleen erosopimukselle.

Asiasta kertoo BBC.

Viime viikolla May vieraili Dublinissa ja Brysselissä. Hänen pyrkimyksenään oli saada myönnytyksiä erityisesti backstop-järjestelyyn, joka välttää rajamuodollisuudet Pohjois-Irlannin ja Irlannin rajalla.

Backstop jättäisi väliaikaisesti Pohjois-Irlannin osaksi EU:n sisämarkkinoita joiltain osin ja koko Britannian EU:n tulliliittoon.

EU ei kuitenkaan aio neuvotella erosopimusta uusiksi, joskin neuvotteluja jatketaan molempia osapuolia tyydyttävän osapuolen ratkaisemiseksi.

Mayn erosopimus koki historiallisen suuren tappion äänestyksessä Britannian parlamentissa viime kuussa. Erityisesti backstop on ollut kynnyskysymys monelle parlamenttiedustajalle.

Britannian brexit-neuvottelija Steve Barclay tapaa tänään maanantaina ryhmän parlamenttiedustajia keskustellakseen vaihtoehdoista backstopille.

Barclay jatkaa matkaansa Strasbourgiin, jossa jatkuvat neuvottelut EU:n brexit-neuvottelijan Michel Barnierin kanssa.

Barnier varoitti maanantaina, että Britannian aika on käymässä vähiin.

– Aika, joka on jäljellä, on äärimmäiset lyhyt. Theresa Mayn hallituksen kanssa neuvottelemamme erosopimus ... on yhä paras tapa varmistaa, että Britannia lähtee EU:sta hyvässä järjestyksessä, Barnier sanoi tiedotustilaisuudessa Luxemburgissa maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Britannian on määrä erota EU:sta 29. maaliskuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Irlantihan on muutenkin schengen-alueen ulkopuolella ihan niin kuin britannia. Ei tuon pitäisi vaikuttaa ihmisten liikkumiseen mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä yhteismarkkinoiden ulkoraja on myös tulliraja. Tullirajan yli ei voi liikkua vapaasti ilman rajoituksia ja tarkastuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ongelmat tulevatkin tavarakuljetuksissa. Tuoretavaraa tuodaan päivittäin valtavat määrät Britanniaan esim. Hollannista. Herkästi pilaantuvat ruoat pitää saada nopeasti kuluttajille. Muun muassa siksihän EU on olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän hyvin brittejä että haluavat rajamuodollisuudet takaisin. Ei tämä eu:n meno ole enää turvallista kun maahan pääsee kuin hollitupaan. Eikä passin tai viisumin näyttämisestä eu:n ulkopuolelle matkatessa ole mitään haittaa. Pohjoismaista Norja on eu:n ulkopuolella eikä se ole matkailua hidastanut. Passi on luotettavan ihmisen merkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjoismainen passivapaus on ollut voimassa 1950 luvulta lähtien. Etkö tätä tiennyt?

Norja ETA-maana on EU:n yhteismarkkinoiden sisäpuolella ja on Schengen-maa. Tämäkin taitaa olla uutinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylen uutisissa kerrottiin että kovan brexitin seurauksena maailmalta lähtee satojatuhansia työpaikkoja. Kuka vielä väittää etteikö brexit olisi menestys.

Mikä tahansa maa ja hallitus olisi tyytyväinen muutamasta kymmenestä tuhannesta työpaikasta ja nyt briteille tulee satojatuhansia lisää.

Työttömyys tippuu nollaan. Kansantalouden rahat pysyvät kierrossa omaa väkeä hyödyntämässä eivätkä valu ulkomaille. Ei ihme että liberaalit globalistit ovat sitä vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luin saman. Saksasta siirtyy briteille 100000 työpaikkaa, ranskasta 50000 ja kiinasta 60000. Suomeen saman vaikutuksen saisi helpolla ja jopa moninkertaisesti. On vain uskallettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikutus on tismalleen päinvastainen. Briteistä on jo nyt lähtenyt työpaikkoja EU-alueelle ja koko ajan vain kiihtyy. Frankfurt, Pariisi ja Dublin saavat uusia työpaikkoja Lontoon Citysta, koska kv. rahoitusalan yritykset eivät enää voi toimia siellä EU:n sisällä. Kertokaapas talousviisaat miksi firma jäisi reilun 60 miljoonan asukkaan talousalueelle tullimuurin taakse, kun sillä on nyt yli 500 miljoonan asukkaan kotimarkkinat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Britanniasta tulee suuri talousmahti!

… ainakin mikäli uskomme palstan talousasiantuntijoita. Ja miksi emme uskoisi... ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Suomi pystyy turvaamaan hyvinvointivaltion, ja hyvät julkiset palvelut kaikille kansalaisille mutta ei tietenkään presii... Lue lisää...
Tenu Tane

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image