Ulkomaat

Tanska ja Puola sulkevat rajansa ul­ko­maa­lai­sil­ta – Euroopasta tuli ko­ro­na­pan­de­mian keskus

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen ilmoitti perjantai-iltana, että ulkomaalaisilta estetään pääsy maahan lauantain keskipäivästä alkaen. Rajoituksen on määrä olla voimassa kuukauden. KUVA: LISELOTTE SABROE
Ulkomaat 13.3.2020 20:33 | Päivitetty 13.3.2020 21:50
Lea Peuhkuri, Reuters, STT

Tanska kertoi perjantaina sulkevansa rajansa lauantaista lähtien ulkomaalaisilta. Maa pyrkii rajoittamaan toimella uuden koronaviruksen leviämistä.

– Kaikki turistit, kaikki matkustaminen, kaikki lomat ja kaikki ulkomaalaiset, jotka eivät pysty todistamaan hyvää syytä tulla Tanskaan, eivät pääse rajan yli, pääministeri Mette Frederiksen sanoi Reutersin mukaan.

Rajoitus alkaa keskipäivällä lauantaina. Tanskan hallitus kaavailee pitävänsä rajat kiinni kuukauden, huhtikuun 13. päivään. Asiasta kertoo Local-uutissivusto.

Tavaraliikenne rajan yli sallitaan edelleen.

Tanskassa on todettu 788 tartuntaa.

Aiemmin tällä viikolla maassa suljettiin koulut ja yliopistot.

Tanska on ensimmäinen pohjoismaa, joka sulkee rajansa pandemian vuoksi.

Puola puolestaan kertoi sulkevansa rajansa ulkomaalaisilta sunnuntaista lähtien. Lisäksi omille kansalaisille tulee 14 päivän karanteeni, kun he palaavat ulkomailta. Puolassa 68 ihmistä on saanut tartunnan ja yksi ihminen on kuollut.

Myös Tshekki estää lähes kaiken matkustamisen maahan ja sieltä pois. Kielto astuu voimaan maanantaina.

Lisäksi muiden muassa Slovakia, Malta, Ukraina, Pakistan ja Hongkong ovat ilmoittaneet matkustusrajoituksista ja karanteenimääräyksistä.

Euroopasta tuli pandemian uusi keskus

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti perjantaina, että Euroopasta on tullut koronaviruspandemian keskus.

– Euroopassa on enemmän tartuntoja ja kuolemia kuin koko muussa maailmassa lukuun ottamatta Kiinaa, WHO:n pääsihteeri Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi Genevessä perjantaina Reutersin mukaan.

Tartunnan on saanut yli 132 000 ihmistä 123 maassa sen jälkeen, kun uusi koronavirus havaittiin joulukuussa Wuhanissa Kiinassa.

WHO:n asiantuntija Mike Ryan muistutti Reutersin mukaan, että etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin on "koeteltu ja testattu" tapa hidastaa viruksen leviämistä, mutta se ei ole tartunnan estävä ihmelääke.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 21.25 ja kello 21.50.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Olisikohan sitä viimeistään nyt aika vihdoinkin alkaa toteuttamaan sitä vero-ohjailua myös näihin tauteja ja tuholaisia tuoviin sekä valtavasti suuria päästöjä aiheuttaviin, vahemmän tärkeisiin ja taloudellemme vahingollisiin lentolomaluihin maailman ääriin, joihin suoranaisesti houkutellaan, kun niistä ei peritä lainkaan edes polttoaineveroja, eikä arvonlisäveroja?

Päästöverukkeilla sitä moninkertaistetaan kotimaan välttämättömien työ- ym. automatkojen hinnatkin lukuisilla ankarilla veroilla, päästöttömiksi kehitetyiltä autoiltakin! Kaiken päälle myös erityisen suuri haittavero olisi nyky tilanteeseen viitaten myös erityisen perusteltua lentolomailuun, paremman tulevaisuuden turvaamiseks!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt lopultakin on syytä laittaa rajat kiinni ulkomaalaisilta muutamaksi kuukaudeksi,koska sieltähän noita tauteja on tullut ja tulee vielä senkin jälkeen vaikka täällä saataisiin tilanne haltuun. Samat toimenpiteet käyttöön kuin mm.Tanska, Puola ja Tsekki ovat ymmärtäneet tehdä suojellakseen kansalaisiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vessapaperilla mitattuna suomalaisten koronatorjunta on kunnossa.
Mutta asiaan.
Suomessa viranomaisten päätöksenteossa huomioidaan kansan sivistystaso ja koulutus, ja sen vuoksi ensin annetaan suositukset.
Jos kansa sivistyksestä ja koulutuksesta huolimatta ei toteuta suosituksia omavastuullisesti, niin sitten annetaan määräyksiä ja rajoituksia,
jotka tosin saattavat tulla myöhässä maksimaallista torjuntaa ajatellen.
Mutta se on länsimaisen demokratian hinta tällaisissa tapauksissa.
Alhaisen koulutuksen maissa, joissa on autoritäärinen diktatuuri, niin voimakkailla yksilön rajoituksilla voidaan saada tauti näennäisesti hallintaan.
Mutta se johtaa tautitapausten piilotteluun ja syntyy toinen tautiaalto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ois se vain hyvä jos matkustus kielto tulis myös suomen osalle.Senkun ajattelee et joku matkustajakone tulle suomeen siinä par kolmesattaa immeistä matkaa jos siellä noin kymmenellä koronaa net tartuttaa suunnillee kokojoukon sit vain pörrään tänne muitten sekkaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin huonosti on EUssa siis hoidettu asiat!
Iso kolhoosi ja Saksa,Ranska käytännössä määräävät toimista.
Kumpi muuten päättää korona asioista kun luin jostain että WHO sanoo korona testauksia pitää tehdä paljon ,nyt ei ole aika vähentää.
Ja juuri tullut tiedotus THL että sairasta kotona ilman testiä!

Tappavatko nämä päätöksillään Suomalaiset kotiinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa pitäs ottaa kovemmat keinot käyttöön
Suljetaan Kirpputorit,kierrätyskeskukset,Kirjastot,Ravintolat,Pitseriat,isot kauppakeskukset,Kaikki joutavat tapahtumat mitä nuorisolle järjestetään,
Nuorisolle 15-40-vuotiaille ulkonaliikkumiskielto 24h vuorokaudessa,pakolliset työmenot vain sallitaan.
Joka on matkoilla ja palaa suomeen,lentokoneesta suoraan eristykseen kuukaudeksi omin kustannuksin.Siis jos ollut lomamatkalla.Nämä toimet käyttöön heti,ja toukokuun alkuun asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt hallituksen pitää alkaa toimia. rajat kiinni ja lisäksi 2015 vuoden tapahtumat ei saa toistua. Muuten tää korona tulee aaltoina jatkuvasti yhä uudelleen. No eiköhän hallitus kaadu tämän toimimattomuuden takia. Saattappa ja toivon, että muutama sieltä rivistä harvenee. Multa kuolee todennäköisesti molemmat vanhat vanhemmat ja itsellä keuhko-ongelmia. Toivon kyllä, että lähtee iteltäki henki. Ei tarvis tässä lammaslaumassa enää veroja maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitusta voi syyttää kuolemista,ansiomenetyksistä,työttömyydestä ja mitä vain tulee kun vitkuteltiin ja vieläkin vitkutellaan tämän vakavan asian takia. Muissa maissa tuntuu olevan viisaampia päättäjiä, jotka ajattelevat kansalaistensa turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Olen 90-luvun laman nähnyt ja sitä samaa en haluaisi enää kokea. Puhumattakaan mitä kaikkea muuta seuraamuksia tästä tulee,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

(reikkäsukassa)..jokaisella on mielipiden eikä tässä kukaan lähdössä P-koreaan tai YYA-sopparia tekemässä.Tämän kriisin valmistellu ja toimenpiteet johtuivat Eurounion jäykkyydestä Ei se poista tosiseikkaa 27-maan kokoaminen bandemian torjuntaan oli lastenkengissä jokainen maa kyvennyt arvioimaan tilannetta vaan kävivät niijaamassa Saksaa.Hyvä muistaa Neuvostoliitossa oli sama ongelma joka sidoksissa Moskovaan ja tuloksena kansa näki nälkää ja ei ollut vaateriepua päälle laittaa.Eurounio täysin yhdenvertainen järjestö joka kaatuu omaan mahdottomuuteen jonka merkit ovat ilmassa yritysten ketjutus tulevaisuudessa suuririski joka tulee näkymään Suomenkin omavaraisuudessa joka heijastus maataloudessa tietoisesti ajettu alas Eikä meitä tee sivistyneemmäksi jos osaamme poskisuudelma.Eikä maapallon varat riitä kapitalistin jatkuvaa tuottavuuteen mitä Eurooppa harjoittaa ikävä kyllä.Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopasta on tullut pandemian keskus johtuu tästä Eu:ssa ihannoidusta vapaasta liikkuvuudesta joka on myrkkyä kaikille maille josta ei ole kuin haittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjä on tehny jo päätöksen yli kuukaus sitten että rajat kiinni ja ne jotka ovat karanteenissa eivätkä noudata sitä niin joutuvat vangeuteen, tämän takia niillä ei korona leviä kun on tiukat säännöt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tekee Suomi ja hallitus? Avaa rajansa kaikkien tulla ja moittii niitä jotka sulkevat rajojaan. On meillä ihana hallitus joka on aina meidän puolella. Varsinkin Marin ja Ohisalo ovat suurin turvamme

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka hallituksessa on moittinut maita, jotka sulkevat rajojaan? Kerropa faktat? Ja mitä rajoja Suomi on muka "aukonut" kun mitään ei edes ole suljettu. Kannattaisi perustaa väitteet tosiasioihin eikä laukoa mitä sylki tuo suuhun. Marin ja Ohisalo ovat hoitaneet tonttinsa tässä asiassa mallikkaasti, juuri niin kuin pitääkin, sitä ei voi kukaan kiistää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

THL on moittinut aikoinaan Italian karanteenitoimia ylimitoitetuksi. Ei siis hallitus vaan hallinto. Marinin ja Ohisalon ulosanti on todella mallikasta, se pitää myöntää.

Poliitikkojen ja virkamiesten kanssa tosin pitää aina noudattaa periaatetta että ei välitä siitä mitä he sanovat vaan katsoa mitä he tekevät. Teot ratkaisevat, eivät sanat. Samaa periaatetta pitää noudattaa valehtelevien narsistien ja manipuloivien ihmisten suhteen. Ei tule hyväksikäytetyksi eikä pety turhasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletteko sitä mieltä, että Suomen talous ja yritykset pitää ajaa konkurssiin? Tämä on just niin persua, johon kokoomus on lähtenyt mukaan. Isänmaan etu ja yritysten kannattavuus unohtui populismin soossiin. Voi hyvää yötä, voisi sanoa. Ja kuka sulkee valot??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Impivaarasta pääsee pois, avaatte sitten diplomaattisuhteet Pohjoi-Korean kanssa, tähtäimessä YYA-sopimus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanna Marin oli väärässä. Hallituksen olisi pitänyt ottaa järeämmät toimet Koronaviruksen suhteen. Sanna Marinin pitää myös asettaa vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marin tässä on takana, ois vaan selkeesti antanut kansalle tiukat säännöt ettei Niinistön tarvi asiaan puuttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

29.3.
Tuhdissa humalassa ollut kuljettaja pakeni poliisia Rovaniemellä – takaa-ajo päättyi tieltä suistumiseen ja ilmalentoon
29.3.
Lapissa pelätään koronan leviämistä työmatkaliikenteen mukaan – "Rajaamistoimilla voidaan selkeästi hidastaa koronaepidemian kulkua"
29.3.
Metsä Groupin Kemin kartonkitehtaalla syttyi pieni palo sunnuntaina
29.3.
Kaikkien aikojen pisin pre season ei RoPS:n Tauriaista naurata – "Onneksi keskuskenttä on auki, siellä pelaajat ovat käyneet omatoimisesti pallottelemassa" Tilaajille
29.3.
Koronakaranteenissa on aikaa harrastaa seksiä – sairaanhoitajan rooliasu kiinnostaa, verkkokauppa yrittää tyydyttää kysyntää
29.3.
Poliisi käännytti yli 300 autoa Uudenmaan rajoilla – Työmatkaliikenne ruuhkauttaa tarkastuspisteet maanantaina
29.3.
Elämme virusten maailmassa ja kuljetamme niitä itse – emeritusprofessori: "Vuosikymmeniä on puhuttu tauti X:stä, joka tulee joskus ja voi tehdä pahaa jälkeä, mutta tämä ei ole sitä luokkaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Ylivoimaisesti vilkkaimman sijoituskeskustelun koronan aikana sai aikaan aloittaja, mielestä sairastuneiden ja heidän lä... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

30.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image