Ulkomaat

Syyttäjät kumosivat Saksassa alkuperäiset väitteet hyökkäyksestä äärioikeiston poliitikkoa vastaan

Ulkomaat 10.1.2019 13:55
Ilkka Timonen, Reuters

Miestä ei lyöty puunkappaleella eikä potkittu maassa.

Saksalaiset syyttäjät kumosivat keskiviikkona Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen kertomuksen siitä, että puolueen kansanedustajaa vastaan olisi hyökätty maanantai-iltana puunkappaleen kanssa ja että häntä olisi potkittu maassa.

Syyttäjien mukaan paikan päällä olleen valvontakameran kuvat todistavat vain, että häntä päin hypättiin takaapäin, minkä seurauksena hän kaatui maahan. Tämän jälkeen hyökkääjät olivat juosseet pois.

AfD myöntää, että sen alkuperäinen kertomus hyökkäyksestä oli väärä.

Frank Magnitz pääsi sairaalasta Bremenissä keskiviikkona. Hän kertoi maanantaina Die Welt -lehdelle, että hyökkäyksen takana olivat todennäköisesti äärivasemmistolaiset ja että hänet yritettiin murhata.

Bremenin syyttäjäntoimiston tiedottaja kertoi keskiviikkona, että valvontakameran kuvassa yksi kolmesta hyökkääjästä oli hypännyt päin Magnitzia takaa päin, ja tämä oli kaatunut maahan.

– Uskomme että vammat ovat seurausta kaatumisesta, kertoi tiedottaja Frank Passade ARD-yleisradiolle.

Hänen mukaansa ei ollut todisteita siitä, että Magnitzia vastaan olisi hyökätty puunkappaleen kanssa tai että häntä olisi potkittu maassa.

AfD:n tiedottaja kertoi Funke Mediengruppe -lehdelle, että väite puunkappaleen käytöstä tuli paikalla olleelta rakennustyöläiseltä, josta ei ole kuultu sen jälkeen.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista ja pitää hyökkäystä motiiviltaan poliittisena.

MAINOS

Kommentoi

Tekotapa on samanlainen kuin mitenRobert Faurisson pahoinpideltiin lähes kuoliaaksi. Faurisson teki oman teoriansa holokaustin sepitteellisyydestä suurelle yleisölle tutuksi 1970-luvun lopussa. Hänen julkaisunsa herättivät huomattavaa kiistaa, ja Faurisson joutui jopa pahoinpidellyksi; vuonna 1989 hän sai vakavia vammoja, mutta kuntoutui leikkaushoidolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksan sisäinen tiedustelupalvelu varoittaa vasemmistoradikaalien iskuista Riesassa, jossa järjestetään ensi viikonloppuna AfD:n puoluepäivät. Saksin sisäisen tiedustelupalvelun tiedottaja Martin Döring sanoo Bild-lehdessä, että AfD:n jäseniin kohdistuvien iskujen mahdollisuus on otettava huomioon ennen ja jälkeen tilaisuuden. Kokoukseen tulevien ja sieltä lähtevien kulkuteitä saatetaan tukkia tai häiritä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vettä hanhen selkään on faktatieto rajakille.
Jos tönäisy on murhayritys, minut on yritetty murhata lukemattomia kertoja. Mutta en olekaan raavas uusnatsi, ehkä he ovat hauraampia kuin me pienet naiset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattee kattoa se kuva pahoinpideltystä ja miettiä sen jälkeen onko merkitystä oliko puu tai potkuja ! ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueen sisäinen välienselvittely. Turha sotkea tähän ulkopuolisia.

Suomessa on ollut kommunistien enemmistöläiset ja vähemmistöläiset. Nyt sitten persut ja siniset. Aina löytyy se pahin vihollinen melkein siitä vierestä eikä suinkaan vastakkaiselta suunnalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paikallinen Antifahan on tuosta ottanut jo vastuun... Saa nähä onko valtamediallasuomessa pokkaa uutisoida asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antifan vastuunotto vaikutti hieman tekaistulta.. Ja onkohan koko Antifa mikään hyvin järjestäytynyt organisaatio, jossa on selkeä vastuunjako?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image