Ulkomaat

Nämä tähdet ovat kertoneet ko­ro­na­tar­tun­nas­taan – Saksan Angela Merkelin koronatestin tulos oli negatiivinen

Saksan liittokansleri Angela Merkelin koronatestin tulos osoittautui negatiiviseksi. KUVA: CLEMENS BILAN / POOL
Ulkomaat 23.3.2020 21:12
Ida Kannisto, Markus Kuokkanen

Moni tunnettu henkilö on kertonut tartunnastaan sosiaalisessa mediassa.

Vahvistettuja koronavirustapauksia oli maailmassa maanantaina liki 367 000. Tartuntoja on vahvistettu niin urheilumaailmassa, näyttelijöiden ja muusikoiden keskuudessa kuin useiden maiden valtionjohdossa.

Saksan liittokansleri Angela Merkelille tehdyn koronatestin tulos oli negatiivinen. Asiasta kertoi hallituksen tiedottaja maanantaina Reutersin mukaan. Tiedottaja kertoi, että Merkelille tehdään vielä muita testejä.

Epäilykset Merkelin altistumisesta saivat alkunsa tämän vierailtua lääkärin luona, jolla todettiin sittemmin koronavirustartunta. Merkel joutui karanteeniin sunnuntaina.

Tähän mennessä karanteeniin ovat joutuneet myös muun muassa Kanadan pääministeri Justin Trudeau ja Espanjan pääministeri Pedro Sanchez, joiden molempien vaimoilla on todettu tartunta.

Monacon hovi tiedotti viime viikolla ruhtinas Albert II:n koronavirustartunnasta. Hovi kertoi tuolloin, että hänen terveydentilansa on hyvä tartunnasta huolimatta.

Kansanedustaja altisti pääministerin

Latviassa kansanedustaja altisti kollegansa koronalle pääministeri Krišjanis Karinšia myöten. Terveysministeri hiiltyi täysin edustajan käytöksestä.

Kansanedustaja Artuss Kaiminšilla todettiin koronavirus, ja kaikki häntä tavanneet ihmiset, mukaan lukien pääministeri, määrättiin viikonloppuna kahden viikon eristykseen. Terveysministeri Ilze Vinkele on antanut vihaisia lausuntoja siitä, että varotoimenpiteistä päättävät poliitikot evät itse seuraa antamiaan määräyksiä.

Monacon ruhtinas Albert II antoi positiivisen koronanäytteen viime viikolla.

– Tämä ei ole vain moraalia turmeleva esimerkki. Se antaa myös vaikutelman, että Latvian vallanpitäjät näkevät itsensä poikkeuksena jopa epidemiatilanteessa, Vinkele sanoi LTV:n Rita Panorama -ohjelmassa maanantaina.

Ministeri ei eritellyt julkisesti, mitä määräyksiä Kaiminš on rikkonut. Uutistoimisto Letan mukaan poliisi tutkii, rikkoiko Kaiminš lakia.

Kaiminš on entinen näyttelijä ja radiojuontaja, jolla ei ole puoluetta. Viime vaaleissa hän kuului räväkkään KPV LV -populistipuolueeseen, joka pääsi hallitukseen mutta hajosi pian vaalien jälkeen sisäisiin riitoihin.

Harvey Weinstein eristyksissä vankilassa

Entisellä elokuvatuottajalla ja aikaisemmin tässä kuussa seksuaalirikoksista tuomitulla Harvey Weinsteinillä on todettu koronavirustartunta. Asiasta kertoi muun muassa The Guardian maanantaina.

Weinstein, 68, suorittaa parhaillaan 23 vuoden vankeusrangaistusta Yhdysvalloissa. Mediatietojen mukaan Weinstein on vankilassa eristettynä.

Entinen elokuvatuottaja ja seksuaalirikoksista tuomittu Harvey Weinstein on parhaillaan vankilassa eristettynä.

Koronavirus on vahvistettu myös esimerkiksi yhdysvaltalaislaulaja Charlotte Lawrencella, Frozen 2 -elokuvassa ääninäytelleellä Rachel Matthewsillä, oopperalaulaja Plácido Domingolla, 79, ja näyttelijä Daniel Dae Kimillä. Kim tunnetaan esimerkiksi televisiosarjasta Lost. Hän kertoi Instagramissa olevansa eristyksissä kotonaan Havaijilla.

Ainakin kaksi Game of Thrones -sarjassa esiintynyttä näyttelijää ovat saaneet tartunnan: Ellaria Sandin roolissa nähty Indira Varma ja Tormund Giantsbanen roolissa nähty norjalainen näyttelijä Kristofer Hivju.

Game of Thrones -sarjasta tunnettu norjalainen näyttelijä Kristofer Hivju sai koronavirustartunnan aikaisemmin tässä kuussa.

Monien muiden tapaan tartunnastaan kertoi sosiaalisessa mediassa David Bryan, joka tunnetaan Bon Jovi -yhtyeen kosketinsoittajana.

Urheilumaailmassa tartunnasta on kertonut esimerkiksi Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta. Espanjalaisseura Real Madridin entinen puheenjohtaja Lorenzo Sanz, 76, kuoli lauantaina koronaviruksen seurauksena.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
39
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
6
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
5
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image