Ulkomaat

Italiassa useat lääkärit ovat saaneet ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­nan – kuolleiden päivittäinen määrä laski maanantaina

"Yhdessä olemme vahvempia", kertoo kyltti Italian Lombardian maakunnassa. KUVA: Paolo Salmoirago
Ulkomaat 23.3.2020 22:03
Ida Kannisto, Reuters

Pohjois-Italian sairaaloissa koronavirus on levinnyt myös hoitohenkilökuntaan. Pahimmillaan viidennes sairaaloiden kaikesta henkilökunnasta on saanut tartunnan. Sairastuminen uhkaa aiheuttaa pulaa lääkäreistä ja hoitajista.

Koronaviruksen aiheuttamien kuolemien määrä on lievässä laskussa Italiassa. Maanantaina 601 ihmisen ilmoitettiin kuolleen Italiassa koronavirustartunnan seurauksena. Sunnuntaina kuolleita oli 652, lauantaina 793 ja perjantaina 627.

Italian viranomaiset ilmoittivat ensin 602 ihmisen kuolleen maanantaina, mutta luku korjattiin myöhemmin samana päivänä.

Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on Italiassa jo 6 078. Tartuntoja on vahvistettu lähes 64 000. Koronaviruskuolemia on tällä hetkellä Italiassa enemmän kuin missään muussa maassa. Italian luvut ovat ylittäneet Kiinan koronauhrien määrän selvästi.

Sairaaloissa vaikeaa

Tilanne Pohjois-Italian sairaaloissa näyttää synkältä. Italian Oglio Po -sairaalassa 25 lääkärillä 90:stä on vahvistettu koronavirustartunta, kertoo Reuters. Sairaalan koko henkilökunnasta viidennes on antanut positiivisen näytteen.

Eläkkeeltä avuksi palannut lääkäri Romano Paolucci kertoo, että Oglio Pon sairaalassa on pulaa erityisesti henkilökunnasta – ja nyt myös henkilökunta sairastuu.

Sairaala sijaitsee Cremonan kaupungin läheisyydessä Pohjois-Italiassa. Kaupunki on yksi pahimmista koronavirusalueista Lombardian maakunnassa. Muissa sairaaloissa tilanne on samankaltainen.

Ruumisarkuille on niukasti tilaa Bergamon kaupungissa Pohjois-Italiassa, jossa kuolleiden määrä on ruuhkauttanut kaupungin hautausmaan.

Bergamon kaupungissa, johon koronavirus no iskenyt erityisen voimakkaasti, kaupungin 600 perhelääkäristä 134 on joko sairastunut tai karanteenissa. Kolme lääkäriä on kuollut. Kaupungin hoitolaitoksissa tilanne on vielä pahempi. Yhteensä noin 1 464 terveydenhuollon työntekijää 5 805:stä oli saanut koronatartunnan maanantaihin mennessä.

Asiantuntijoiden mukaan on lähes varmaa, että terveydenhuollon työntekijät ja sairaalan muu henkilökunta levittävät Italiassa virusta tahattomasti.

Yksi ongelma on se, että epidemian puhjetessa Italiassa ei ollut riittävästi hengityssuojaimia ja hanskoja. Tutkijoiden mukaan tämä on yksi syy sille, että virus on päässyt leviämään niin nopeasti.

Liitot lakkoon

Lombardian maakunnassa on eniten koronavirustartuntoja ja -kuolemia Italiassa.

Lombardian alueen ammattiliitot ilmoittivat maanantaina lakkoaikeistaan, joiden tarkoituksena on suojella työntekijöidensä turvallisuutta. Liittojen mukaan hallituksen koronatoimet sisältävät liikaa porsaanreikiä ja poikkeuksia.

Yhteisessä lausunnossaan liitot julistivat keskeyttävänsä toiminnan yhden päivän ajaksi maaliskuun 25. päivänä. Lakko koskee kaikkien niitä työntekijöitä, jotka eivät ole suoraan sidoksissa terveydenhoitoalaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Pahimmillaan viidennes sairaaloiden kaikesta henkilökunnasta on saanut tartunnan. Sairastuminen uhkaa aiheuttaa pulaa lääkäreistä ja hoitajista."

Suomessa ollaan lirissä, kun sairaaloissa ei ole ASIANMUKAISIA suojavarusteita lähes kellään. Rutiinit viruksen leviämiseksi puuttuvat, kun porukka pyörii eri osastoilla ja kahvittelee samoissa tiloissa. Ei siinä huolelliset käsienpesut enää paljoa pelasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:16
Kalevan koiranpentulive – katso, mitä kahden viikon vanhoille pennuille kuuluu keskiviikkoaamuna
6:00
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta
6:00
Kolumni: Maalivahdista kasvoi aikansa paras luistelija Tilaajille
6:00
Yksi Oulun kaikkien aikojen parhaista urheilijoista täyttää tänään 60 vuotta – kuvat Reijo Ruotsalaisen uran varrelta kertovat ikimuistoisista hetkistä Tilaajille
6:00
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
6:00
Koronavirus viivyttää hävittäjähanketta jopa kuukausia ja voi muuttaa vuosittaisia miljardien eurojen maksuosuuksia, joista linjataan jo tässä kuussa Tilaajille
31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
8
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
6
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
6
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
1
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
1
Törkeä rattijuopumus Kajaanissa – Poliisi: Kuljettaja haahuili auton ulkopuolella

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image