Talous

Monetra aloittaa yt-neuvottelut Oulussa – irtisanominen uhkaa joka kymmenettä työntekijää

Talous 8.11.2018 14:11
Anna Leinonen

Monetra Oulu Oy aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko yhtiön henkilökuntaa lukuun ottamatta liiketoiminnan siirtona vuoden vaihteessa 2019 siirtyviä henkilöitä. 

Yt-neuvottelut saattavat johtaa jopa 50 henkilön irtisanomisiin. Se on noin 10 prosenttia Monetra Oulu Oy:n henkilöstöstä. Yhtiön tavoitteena on tehostaa ja uudelleenorganisoida toimintaa.

Neuvottelut eivät koske Monetra-konsernin muita, perusteilla olevia alueyhtiöitä.

Monetra Oy on kuntaomisteinen konserni. Sen ovat perustaneet Oulun, Tampereen, Kuopion ja Jyväskylän kaupungit sekä neljä sairaanhoitopiiriä.

Yhtiö tuottaa asiakkailleen muun muassa talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut. Monetra-konsernilla on toimipisteitä Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa sekä Lapissa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Voisin lähteä vapaaehtoisesti nyt etukäteen kun kohta kuitenkin eläkeaika siintää.....luonnollinen poistuma :), irtisanomiset järkevää aloittaa meistä osa-aikaeläkkeellä olijoista ja pitkillä sairauslomilla jatkuvasti muutenkin olevista, antaa tehokkaiden työmyyrien jatkaa tulosta, minua ei ainakaan haittaa vaikka pääsenkin jo ansaitulle vapaille :).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa kertyi varmasti ylimääräistä henkilökuntaa kuntaliitoksesta johtuen, kaikki saivat irtisanomis- suojan viideksi vuodeksi, joten YT neuvottelut on nyt paikallaan.
Viisi vuotta on kulunut ja irtisanomis- suoja on hävinnyt työntekijöiltä.
YT neuvottelut ovat sitä varten että saadaan työvoima kohdistettua oikeisiin paikkoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan löytyi yhteinen hyväksytty ilonaihe kun Oulussa ihmiset saa potkuja.
Täällä itketään kun muualla yksikin saa kenkää, mutta nyt on ilo ylimmillään, johan löytyi ilonaihe jokaiselle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Monetran johdolle! Kun Monetra Oy:stä tulee konserni ja suurimpana omistajana on Oulun kaupunki, on hyvä että johto ajattelee kaupunkilaisten - siis veronmaksajien etua. Kun saataisiin vielä muihinkin veronmaksajien ylläpitämiin laitoksiin ja virastohin edes 75 % yksityisen puolen tehokkuudesta, niin työvoimaa vapautuisi vapaille työmarkkinoille tuottavaan työhön. Suomen julkisen talouden osuus on aivan liian suuri ylläpidettäväksi jatkossa. Oulun kaupungiltakin odottaisin vastaavaa vähintään vastaavaa toiminnan tehostamista. Monikaan kaupungin johtotason henkilöistä ei ole ollut koskaan oikeissa töissä. Eivät siten tiedä nykyaikaisen yritystoiminnan tuottavuusvaatimuksista. Myös lomaedut samalle tasolle yksityisten yritysten kanssa! Vaatii Tulevaisuuden Toivo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Konttorin toiminta liikelaitoksena päättyi 31.12.2016 ja työntekijät siirtyivät Monetraan. Näistä puolet on päälliköitä, irtisanominen aloitettava näistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monetra on rekrynnyt pari vuotta uusia työntekijöitä, päälliköitä päälliköiden alle ja päälle. Saatu fiksuja ja filmaattisia johdon imagoon sopivia kasvoja ja vanhat, loppuun kulutetut työntekijät saadaan savistettua kilometritehtaalle. Kyllä kyyti on kylmää ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskee siis vain Oulun yksikköä, onpa taas Oulu vastaista.
Tampere, Jyväskylä jne Ok.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihmeessä nämäkin tulevat irtisanomiset liittyvät Sipilän hallitukseen? Vastaus: Eivät mitenkään. Eikö Tampereella vasemmistolla pöe aika vahva edustus kaupungin päättävissä elimissä? Joillakin menee puurot ja vellit sekaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voidaanhan se panna vaikka Sipilän hallituksenkin syyksi, mutta nyt on yhteinen vihollinen eli Oulu, niin sitten ei syytetä Arinaa, Kärppiä eikä mitään muuta menestynyttä..
Ilon päivä Oululaiset menettää työpaikan se on ihanaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otetaan vaan lisää asiantuntijoita ja projektisuunnittelijoita ja päälliköitä monetralle niin johan alkaa
hommat pyöriä niin kuin oulun energian urakoinnilla kaupungin 100 % prosenttisesti
omistamalla yhtiöllä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkupomot, kehittelijät ja projektipäälliköt ei tee laskutettavaa työtä. Duunarithan sen sisääntulevan rahavirran Monetrallakin hankkivat. Kummatkohan kannattaa pistää pihalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et taida tietää edes mitä Monetra tekee? Tuottaa Oulussa käännöspalveluita. Oulussa on liian vähän maahanmuuttajia. Faktaa, vai Kuopiossa on vähemmän. Vähän asukasmäärältään isommassa kaupungissa Tampereella on yli 3 kertaa enemmän maahanmuuttajia kuin Oulussa. MIksi tarvitaisiin kääntäjiäkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulkkipalvelut on vain pieni osa Monetraa, taloushallinto- ja lähipalvelut on pääasiallinen tulonlähde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et itse taida tietää, mitä Monetra tekee, se ei ole pelkkää tulkkipalvelua, jota muuten käyttävät muutkin kuin maahanmuuttajat. Monetralle on ulkoistettu mm. Palkanmaksun, tekstinkäsittelyn yms. toiminnot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtiö tuottaa asiakkailleen muun muassa talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut. Monetra-konsernilla on toimipisteitä Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa sekä Lapissa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli odotettavissa. Uppoava laiva jo pitkään. Tehostetaan ja kiristetään ja samalla lisätään asiakkaita nykyhenkilöstöstä välittämättä. Henkilöstö on voinut huonosti jo pitkään :( .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella ikävää lukea tällaista. YT-neuvottelut on luultavasti vain ajan kysymys muissakin alueyhtiöissä. Tuoreena monetralaisena alkaa hirvittää, mihin tässä on oikein joutumassa. Jaksamista Ouluun, sympatiat on täysin työntekijöiden puolella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taseet työttömänä

Maailmassa on ainoastaan kaksi täysin varmaa asiaa: aurinko nousee idästä ja tenava haukkuu hallitusta. Avaappas kerran... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

26.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image