Talous

Majoituksia välittävät palvelut ovat muuttaneet pe­ruu­tuseh­to­ja koronan vuoksi – Lomarengas maksaa vuokrahinnan takaisin peruutuksissa

Lomarengas palauttaa varauksiin käyttämät rahat. Arkistokuva. KUVA: Mikko Halvari
Talous 23.3.2020 7:50 | Päivitetty 23.3.2020 7:53
Anna Leinonen

Vuokramökkejä ja loma-asuntoja välittävä Lomarengas tiedottaa, että se sallii vuokramökin varauksen peruutuksen ja varauksen siirtämisen koronaepidemian vuoksi.

Peruutuksessa asiakas saa vuokrahinnan takaisin. Toinen vaihtoehto on siirtää varaus esimerkiksi ensi vuodelle. Sen voi tehdä palvelun verkkosivuilta.

Tilauksen muuttaminen on mahdollista, jos vuokramökin varaus alkaa nykyisen valmiuslain aikana tai varaus hiihtokeskuksen vuokramökkiin on 22. maaliskuuta ja 10. toukokuuta välisenä aikana.

Lomarenkaan palvelussa on lähes 4000 loma-asuntoa eri puolilla Suomea.

Myös Visit Levi kertoo, että sen kautta majoituksen varanneille palautetaan rahat vähennettynä 35 euron peruutuskuluilla. Ohjeet löytyvät Visit Levin kotisivuilta.

Niin ikään asuntoja välittävä Airbnb on kertonut palauttavansa rahat varauksen tehneille asiakkailleen.

Pohjoisen isot hiihtokeskukset ovat kertoneet hissien sulkemisesta, jotta ihmiset eivät tulisi lomailemaan Lappiin korona-aikana. Lapin kunnat ovat myö

Lapin kunnat ovat myös vaatineet hallitukselta päätöksiä siitä, että baarit ja yökerhot suljetaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Sama juttu Ukkohallan kanssa. Omalla kohdallani varausta ei ole heidän mukaan mahdollista perua vaan ehdottavat varauksen siirtoa jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

Heidän mukaansa poikkeustilankin aikana pätevät normaalit varaus- ja peruutusehdot. Ukkohalla on näin ulkoistanut kaiken taloudellisen riskin asiakkkaille.

Tietääpäähän välttää Ukkohallaa jatkossa jos rahoja ei ala kuulua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän lomakeskukset ole ennenkään palauttaneet kausilippujen hintaa, vaikka hiihtokausi on loppunut aikaisemmin. Nytkö pitäisi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lomarenkaan oli toki helppo tehdä tämä näyttävä yksipuolinen päätös, sillä se tehtiin pääosin mökkien omistajien kustannuksella, vastoin sopimusehtoja ja heidän kanssaan asiasta neuvottelematta. Todellista, yhteiskunnallista vastuunkantoa olisi ollut tilittää mökkien omistajille varaus/ennakkomaksut ja kantaa itse tuo tappio eikä työntää sitä pienten, paikallisten matkailuyrittäjien kannettavaksi. Heillä on muutenkin vaikeat ajat edessä, sillä useimmat kuitenkin luonnollisesti antavat myös suorien asiakkaiden perua/siirtää varauksia tässä tilanteessa, kuten tuossa jo joku kertoikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

LeviPresidentti (useita huoneistoja ja mökkejä): normaali peruutusehdot voimassa eli mitään ei palauteta (paitsi jos useita viikkoja varaukseen mutta kesähän se silloin)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän mökkiloma alkoi 21.3 ja näin ollen mökkilomaa ei ole mahdollista kuulemma siirtää tai saada rahojaan takaisin. Ja tuosta mökkien siivoamisesta, kun kysyin onko sitä huomioitu/tehostettu kuinka niin mulle vastattiin, että vastuu on asiakkaalla.
Näin upeasta palvelusta vastaa juurikin Suomen Lomarengas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri peruin kaksi eri varausta ylläkseltä. Molemmat yksityisiä vuokraajia ja palauttavat vuokran. Erinomaista vastuunottoa joka kantaa hedelmää myöhemmin.
Harmi tietysti myös mökinomistajille niinkuin vuokraajillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne toimittajat jotka joustavat saavat asiakkaat ja ne jotka eivät välitä tappavan taudin leviämisestä eivät tule saamaan.
Pitääkö vuokraaminen kieltää pakolla kun eivät itse ymmärrä niitä nyt siirtää vuodella tai peruuttaa rahat palauttaen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syöte kantakaa vastuunne ja menkää terveys edellä niin ettei corona leviä vuokraamissanne mökeissä
Panostakaa maineeseenne ja tuleviin vuosiin ja muuttakaa poikkeus olosuhteissa ehtojanne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Lomarenkaalle joustavasta, fiksusta päätöksestä. Teidän välityksestä voi jatkossakin vuokrata mökin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtaa olla lomarenkaan mökki valikoima aika ohut ensi kaudella.
Itse pitää kynämaksut portaalin pidosta ja mökinomistajat jotka vastaa mökkien jatkuvasti juoksevista kuluista jätettiin puille paljaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa vastuullista toimintaa olisi voinut odottaa hiihtokeskusten myymien kausikorttien suhteen. Ylläs ilmoitti, että kausikorttilaisille ei hyvitetä mitään vaikka kausi loppui kesken. Olisi ollut järkevää ottaa huomioon tämä kun myydään uusia kausikortteja kaudelle 20/21, esim. tarjoamalla kauden 20/21 kortit 20% alennuksella jos on ostanut kausikortin kaudelle 19/20.

Mökin vuokraajana otin täyden vastuun ja hyvitin loppukauden peruuntumiset asiakkaille 100%;sti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syöte ei palauta. Tästä viisastuneena varaan jatkossa mökkini muiden hiihtokeskusten alueelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Syötteen kannattaisi olla vastuullinen näinkin tärkeässä terveyttä koskevassa asiassa,koska
Tartuntojen Leviämisen Estäminen!! Muuten menettää asiakkaansa ja maineensa tulevaisuudessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin, kannattaa jatkossa suosia vastuullisia vuokramökkien välittäjiä. Nyt kun on aika ajatella asiakkaita, osa välittäjistä vähät piittaa muusta kuin omasta kassastaan ja jatkavat kuin mikään ei heitä velvoittaisi osallistumasta talkoisiin. Kuten mainitsemallasi alueella on käynyt. Levi on sulkenut mökkien matkakauppansa kokonaan ajalle 22.3.-10.5., se jos mikä on vastuun ottamista tässä tilanteessa. Kannattaa välittäjältä vuokratessaan miettiä myös siivous ja hygieniapuolta, edellinen vuokraaja kun lähtee puolen päivän maissa niin uusi tulee jo kohta iltapäivällä tilalle. Joissain mökeissä käväisee välillä joku imurin kanssa ja jotkut mökit edellinen asukas siivoaa, jos siivoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi vuokramökki voi olla pahimmillaan sarjatartuttaja. Avaimet luovutetaan aamupäivällä ja iltapäivällä on seuraava tulija. Nyt pitäisi olla muutaman päivän karenssi vuokralaisten välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri sitä vastuullisuutta jota tässä poikkeustilateessa tarvitaan. Suurkiitos näille yrittäjille ja kaikille niille henkilöille jotka tällaisia vastuullisia päätöksiä kyseisten yritysten hallituksissa ovat tehneet ,kukin kohdaltaan mutta selvästi päätöksiä on tehty yhteistyössä eri yritysten kanssa.

Tällaiset yritykset ovat Suomen selkäranka ja nyt myös aivot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
40
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image