Talous

Lehto Components Oy:n johtaja: Oulun tehdas toimii eri tavalla muihin tehtaisiin verrattuna – tarkoitus saada ali­han­kin­nas­ta omaksi työksi

Lehdolle valmistui lokakuussa uusin tehdas Oulaisiin. Tiloihin mahtuu myös Oulun tuotanto. KUVA: Laura Seppä/Arkisto
Talous 7.1.2019 16:26
Laura Seppä

Lehto tehostaa juoksuaan ja suunnittelee siirtävänsä tuotannon Oulusta Oulaisiin.

Lehto Components Oy etsii tapoja tehostaa toimintaansa. Yhtiö suunnittelee Oulun tehtaan koko tuotannon siirtämistä Oulaisiin. Asiaa koskevat yt-neuvottelut käynnistyivät maanantaina.

– Kartoitamme vaihtoehtoja. Tehostamismielessä päällimmäisenä vaihtoehtona on tuotannon siirtäminen Oulusta Oulaisiin. Jos siihen päädytään, se toteutuu keväällä, Lehto Components Oy:n johtaja Pekka Korkala kertoo.

Lehdon kirjoilla on Oulussa 14 työntekijää. Alkaneet yt-neuvottelut voivat johtaa enintään näiden 14 työsuhteen irtisanomiseen, mutta neuvottelun kuluessa tutkitaan ensisijaisesti vaihtoehtoja työllistää Oulun tehtaan henkilöstöä Lehdon muihin työtehtäviin.

Korkalan mukaan Toppilassa putkistoelementtejä ja teknisiä tiloja valmistava tehdas toimii poikkeavalla tavalla Lehdon muihin tehtaisiin verrattuna. Lehdolla on Oulussa vaihteleva määrä alihankkijoita.

– Tekemisen tyyli on erilainen kuin muilla tehtailla, Korkala huomauttaa.

Jos yhtiö siirtää tuotannon Oulaisiin, malli muuttuu. Lehto tulee tässä tapauksessa rekrytoimaan Korkalan mukaan Oulaisiin työntekijöitä. Tarkkaa tarvetta hän ei osaa tässä vaiheessa arvioida. Lehto Components työllistää Oulaisissa parhaillaan noin 250 työntekijää.

– Tarkoituksena on ottaa tuotantoa mahdollisimman paljon omiin nimiin ja työntekijöitä omille kirjoille, Korkala toteaa.

Lehdolla on mahdollisesti siirtyvää tuotantoa varten jo tilat olemassa Oulaisissa. Yhtiön uusin, 10 miljoonaa euroa maksanut tehdas, valmistui Kivisenkankaan teollisuusalueelle viime lokakuussa.

– Siellä on tilaa. On luonnollista, että etsitään vaihtoehtoja. Oulussa olemme vuokratiloissa, Korkala sanoo.

Oulussa alkaneet yt-neuvottelut kestävät kuusi viikkoa. Samaan rytäkkään Lehto Components harkitsee tuotantonsa sopeuttamista Iin ja Humppilan tehtaillaan.

Suurkattoelementtejä valmistavalla Humppilan tehtaalla on käyty yt-neuvottelu yhdeksää ihmistä koskien. Neuvotteluissa on sovittu enintään kolmen kuukauden määräaikaisesta lomautuksesta.

Seinäelementtejä valmistavalla Iin tehtaalla neuvotellaan parhaillaan enintään kolmen kuukauden määräaikaisista lomautuksista. Iissä neuvottelun piirissä on yhteensä 38 henkilöä. Lopullinen lomautuksen tarve tarkentuu alkuvuodesta.

Iin tehtaan tuotannon sopeuttamistarpeen taustalla ovat Lehdon kahden palvelualueen muuttuneet tarpeet. Hyvinvointitilat- ja Asunnot-palvelualueiden kohteissa ei tarvita meneillään olevissa hankkeissa nykyisen kapasiteetin mukaisia määriä puuseinäelementtejä. Tämänhetkistä tarvetta voidaan palvella toistaiseksi varastoiduilla tuotteilla.

Humppilan tehtaan sopeutustarpeeseen vaikuttaa puolestaan Toimitilat-palvelualueen tilanne. Suurkattoelementtien kapasiteettia nostettiin viime vuonna tilapäisesti poikkeuksellisen suuria hankkeita varten. Nyt lisäkapasiteettia on tarve purkaa, sillä nykyinen hankekanta muodostuu pienemmistä kohteista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eniten nauratti Lehdon toimitusjohtajan valitus kuinka markkinoilla poljetaan hintoja. Lehto on ollut itse monta vuotta pahin polkija ja hintahäirikkö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

14 työntekijää, miksi YT:t? Eikös ne pidä olla yli 20 hlön yrityksessä? Yleensäkin tuo yt homma on hölmöä. Jos ei ole töitä, miksi pitkittää esim. 6 vkoa ja mahdollisesti ajaa yritys konkurssiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..pitäiskö Busnesoulun olla aktiivisempi ja pitää Oulusa olevat yritykset tyytyväisinä eikä hinkua vaan maailman markkinoille. Taas lähtee yritys pois Oulusta. Aktiivimalli Businesouluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on vain aivan normaalia kikytystä. Tulee lähiaikoina vain lisääntymään, ei pidä turhaan säikkyä kun on ollut tiedossa jo kauan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
47
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image