Talous

Lehto Components Oy:n johtaja: Oulun tehdas toimii eri tavalla muihin tehtaisiin verrattuna – tarkoitus saada ali­han­kin­nas­ta omaksi työksi

Lehdolle valmistui lokakuussa uusin tehdas Oulaisiin. Tiloihin mahtuu myös Oulun tuotanto. KUVA: Laura Seppä/Arkisto
Talous 7.1.2019 16:26
Laura Seppä

Lehto tehostaa juoksuaan ja suunnittelee siirtävänsä tuotannon Oulusta Oulaisiin.

Lehto Components Oy etsii tapoja tehostaa toimintaansa. Yhtiö suunnittelee Oulun tehtaan koko tuotannon siirtämistä Oulaisiin. Asiaa koskevat yt-neuvottelut käynnistyivät maanantaina.

– Kartoitamme vaihtoehtoja. Tehostamismielessä päällimmäisenä vaihtoehtona on tuotannon siirtäminen Oulusta Oulaisiin. Jos siihen päädytään, se toteutuu keväällä, Lehto Components Oy:n johtaja Pekka Korkala kertoo.

Lehdon kirjoilla on Oulussa 14 työntekijää. Alkaneet yt-neuvottelut voivat johtaa enintään näiden 14 työsuhteen irtisanomiseen, mutta neuvottelun kuluessa tutkitaan ensisijaisesti vaihtoehtoja työllistää Oulun tehtaan henkilöstöä Lehdon muihin työtehtäviin.

Korkalan mukaan Toppilassa putkistoelementtejä ja teknisiä tiloja valmistava tehdas toimii poikkeavalla tavalla Lehdon muihin tehtaisiin verrattuna. Lehdolla on Oulussa vaihteleva määrä alihankkijoita.

– Tekemisen tyyli on erilainen kuin muilla tehtailla, Korkala huomauttaa.

Jos yhtiö siirtää tuotannon Oulaisiin, malli muuttuu. Lehto tulee tässä tapauksessa rekrytoimaan Korkalan mukaan Oulaisiin työntekijöitä. Tarkkaa tarvetta hän ei osaa tässä vaiheessa arvioida. Lehto Components työllistää Oulaisissa parhaillaan noin 250 työntekijää.

– Tarkoituksena on ottaa tuotantoa mahdollisimman paljon omiin nimiin ja työntekijöitä omille kirjoille, Korkala toteaa.

Lehdolla on mahdollisesti siirtyvää tuotantoa varten jo tilat olemassa Oulaisissa. Yhtiön uusin, 10 miljoonaa euroa maksanut tehdas, valmistui Kivisenkankaan teollisuusalueelle viime lokakuussa.

– Siellä on tilaa. On luonnollista, että etsitään vaihtoehtoja. Oulussa olemme vuokratiloissa, Korkala sanoo.

Oulussa alkaneet yt-neuvottelut kestävät kuusi viikkoa. Samaan rytäkkään Lehto Components harkitsee tuotantonsa sopeuttamista Iin ja Humppilan tehtaillaan.

Suurkattoelementtejä valmistavalla Humppilan tehtaalla on käyty yt-neuvottelu yhdeksää ihmistä koskien. Neuvotteluissa on sovittu enintään kolmen kuukauden määräaikaisesta lomautuksesta.

Seinäelementtejä valmistavalla Iin tehtaalla neuvotellaan parhaillaan enintään kolmen kuukauden määräaikaisista lomautuksista. Iissä neuvottelun piirissä on yhteensä 38 henkilöä. Lopullinen lomautuksen tarve tarkentuu alkuvuodesta.

Iin tehtaan tuotannon sopeuttamistarpeen taustalla ovat Lehdon kahden palvelualueen muuttuneet tarpeet. Hyvinvointitilat- ja Asunnot-palvelualueiden kohteissa ei tarvita meneillään olevissa hankkeissa nykyisen kapasiteetin mukaisia määriä puuseinäelementtejä. Tämänhetkistä tarvetta voidaan palvella toistaiseksi varastoiduilla tuotteilla.

Humppilan tehtaan sopeutustarpeeseen vaikuttaa puolestaan Toimitilat-palvelualueen tilanne. Suurkattoelementtien kapasiteettia nostettiin viime vuonna tilapäisesti poikkeuksellisen suuria hankkeita varten. Nyt lisäkapasiteettia on tarve purkaa, sillä nykyinen hankekanta muodostuu pienemmistä kohteista.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eniten nauratti Lehdon toimitusjohtajan valitus kuinka markkinoilla poljetaan hintoja. Lehto on ollut itse monta vuotta pahin polkija ja hintahäirikkö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

14 työntekijää, miksi YT:t? Eikös ne pidä olla yli 20 hlön yrityksessä? Yleensäkin tuo yt homma on hölmöä. Jos ei ole töitä, miksi pitkittää esim. 6 vkoa ja mahdollisesti ajaa yritys konkurssiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..pitäiskö Busnesoulun olla aktiivisempi ja pitää Oulusa olevat yritykset tyytyväisinä eikä hinkua vaan maailman markkinoille. Taas lähtee yritys pois Oulusta. Aktiivimalli Businesouluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän on vain aivan normaalia kikytystä. Tulee lähiaikoina vain lisääntymään, ei pidä turhaan säikkyä kun on ollut tiedossa jo kauan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:19
Uhkaako Jussi Jokistakin pelikielto? Liigan kurinpito käsittelee maanantain ottelun jalkapyyhkäisyn – katso tilanne
14:07
Ulkoministeriön häirintäkysely johti laajaan selvitykseen, ja tässä tulos: "Siellä pitää parantaa johtamista, tiedonkulkua ja koko kulttuuria"
14:00
Limingan kunnan tilikausi 1,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen – investointimenot historiallisesti peräti 19,2 miljoonaa euroa
13:31
OLS:n ensi kauden joukkue rakentuu – Saarnio palaa Sveitsistä, Mestarille jatkosopimus
13:28
Koirankakalla voi saada kahvia pop up -kahvilamyymälästä Oulussa
13:22
Kärppien Kivihalme on oppinut pudotuspelien tavoille ja antaa palaa vaihdosta toiseen – "Jokaiseen otteluun valmistaudutaan tulos tai ulos -mentaliteetilla"
13:16
Torniolaisen omakotitalon pihapiiristä anastettiin traktorimönkijä
104
WWF Suomi vaatii pikaisia muutoksia suomalaisten ruokavalintoihin – "lihan määrää pitää vähentää merkittävästi ilmaston hyväksi"
64
Oulussa postia jakaa kaksi toimijaa – monelle suomalaiselle tulee yllätyksenä, että postia jakavat muutkin kuin Posti
45
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
17
Poliittinen väkivalta nousi huolenaiheeksi – Finnkinon ilmoitus perussuomalaisten vaalivideon trailerista aiheutti hämmennyksen
16
Kärpät voiton päässä välieristä, peli ei silti täysin säväyttänyt yleisöä – Manner: "Ei se ole niin yksinkertaista, kuin kotisohvalla saattaa tuntua"
15
Katupölykausi alkoi Oulussa: Ilmanlaatu muuttui huonoksi keskustan alueella
15
Työryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen hämmästelee Antti Rinteen kommenttia Sitran rahojen käytöstä: "Rahoista ei ole yhteisymmärrystä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

229 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tulonsiirrot rikkailta köyhille....

Tulonsiirrot käyhältä rikkaalle ovat mahdottoimia, senhän toki älyät. Lue lisää...
A T

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image