Talous

Lehto suunnittelee Oulun tehtaan tuotannon siirtämistä Oulaisiin – yhtiö aloitti nyt yt-neuvottelut myös Oulussa

Lehto, rakentaminen, Lehto Components, tehdas, Lehto Group KUVA: Laura Seppä
Talous 7.1.2019 15:11
Heikki Uusitalo

Lehto suunnittelee Oulun tehtaan tuotannon siirtämistä Oulaisten tuotantotiloihin. Suunnitelman johdosta Oulun tehtaalla käynnistetään yt-neuvottelut.

Järjestely voi johtaa enintään 14 työsuhteen irtisanomiseen, mutta neuvottelun kuluessa tutkitaan ensisijaisesti vaihtoehtoja työllistää Oulun tehtaan henkilöstöä Lehdon muihin työtehtäviin.

Lehdon Oulun tehdas Toppilassa valmistaa putkistoelementtejä ja teknisiä tiloja.

Lehto Groupin tehdastuotannon yksikkö Lehto Components Oy harkitsee tuotantonsa sopeuttamista Iin ja Humppilan tehtaillaan.

Lehto on käynyt yt-neuvotteluja viime aikoina myös muualla. 

Suurkattoelementtejä valmistavalla Humppilan tehtaalla on käyty yt-neuvottelu yhdeksää ihmistä koskien ja sovittu enintään kolmen kuukauden määräaikaisesta lomautuksesta.

Seinäelementtejä valmistavalla Iin tehtaalla neuvotellaan parhaillaan enintään kolmen kuukauden määräaikaisista lomautuksista. Iissä neuvottelun piirissä on yhteensä 38 henkilöä. Lopullinen lomautuksen tarve tarkentuu alkuvuodesta.

Iin tehtaan tuotannon sopeuttamistarpeen taustalla ovat Lehdon kahden palvelualueen muuttuneet tarpeet: hyvinvointitilat- ja asunnot-palvelualueiden kohteissa ei yhtiön mukaan tarvita meneillään olevissa hankkeissa nykykapasiteetin mukaisia määriä puuseinäelementtejä. Nykyistä tarvetta voidaan palvella toistaiseksi varastoiduilla tuotteilla.

Humppilan tehtaan sopeutustarpeeseen vaikuttaa puolestaan toimitilat-palvelualueen tilanne. Vuonna 2018 suurkattoelementtien kapasiteettia nostettiin tilapäisesti poikkeuksellisen suuria hankkeita varten. Näitä olivat logistiikkakeskukset ja Seinäjoen Ideapark. Nyt lisäkapasiteettia on yhtiön mukaan tarve purkaa, sillä nykyinen hankekanta muodostuu pienemmistä kohteista.

Lehto Group on pörssiyhtiö, joka työllistää noin 1 500 henkilöä. Yhtiön vuoden 2017 liikevaihto oli karvan verran alle 600 miljoonaa euroa. Yhtiön kotipaikka on Kempele.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Täällä on osaavaa henkiöstöä ja näin firmakin tästä hyötyy,tekevät töitä marisematta näin köyhälläpaikkakunnalla ei vara ole niskurointiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Business ja Oulu kuuluukin kirjoittaa erilleen. Ei täällä yrittäjä saa palvelua vaikka työntekijöitä BO:lla on kun meren mutaa. Taitaa vain pyörittää hankkeita ja matkustella, mutta ei auta oikeasti yrityksiä kehittymisessä ja perehdy yritysten ongelmiin. Oulu on hyvä kaupunki, mutta yritysten auttaminen ei toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennuskanta hipuu jotain on joskus tehtävä yrityksen toimivuuden kannalta. Ymmärrän hyvin päätöksen. Siunausta siirtoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Urakoita alle markkinahintojen, kuhan saadaan riittävästi rakennuskantaa ulospäin ilmoitettavaksi, hinnalla millä hyvänsä. Tämä on jo niin nähty. Moneen kertaan . Harmi vaan kun tällä kertaa on uskonasiatkin sotkettu tähän gryndaukseen mukaan. Halleluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä että saavat Oulaistelaisetkin töitä omalla alueelee,vietiinhän synytysosasto Ouluun mikä ei varmasti ole hyvä asia se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulaisissa saa paremmat tuet veronmaksajilta siksi sinne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei minulta ja tuskin muiltakaan veronmaksajilta ole kysytty maksuhaluja.
Tarkoitat varmaan yksilön yläpuolella olevia järjestelmiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matalentohan oli ennakoitavissa kun yhtiön johtoporras rahasti ennen tulevaa syöksylaskua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En mää ihmettele miks Oulaisiin, onhan se valittu useasti PohjoisPohjanmaan kunnista myönteisimmäksi yrityksille. Paras kunta toimia yrittäjänä niin mikspä ei sinne? Viime vuonnaki palkittiin. Yritys saa palvelua, apua ja tukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Askon nokkavainu oli tässäkin kohdillaan, on osaava ja aikaansaapa kaveri.
Turhaan täällä retosteltiin asian tiimoilta, toiset on vaan tässäkin parempia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka yksi lehto häipyisi Merijärvelle vai mitä niitä sopivia paikkoja on, jää Ouluun paljon pieniä parempaa laatua tekeviä rakennusliikkeitä. Nämä firmat ovat pääosin yrittäjävetoisia, eikä ne voi tehdä sutta ja tsekundaa jollaista näillä groupeilla on. Suuret menevät helposti "tämä on käytäntö" seli seli juttujen taakse kun epäkohtiin asukkaat ottavat kantaa. Halvalla tämäkin on ottanut sukulaisen sukulaisia töihin, ihan kloppeja ilman mitään koulutusta. Toivottavasti omistajat rahansa käärittyä eivät kaada maksamattomia palkkojaan ja kulujaan veronmaksajien niskaan, tämä tässä huolettaa eikä sitä saa sunnuntaina anteeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ryötti sentään. Tulkaa itse yrittämään, olette kateellisia ja ay liikkeen aivopesemiä.
Liitot alas ja työtä sitä eniten tarvitseville. Sipilän ministeri kaudella työllisyys on vähentynyt hurjasti ja velkaakin on lyhennetty.
Taloudellisesti meillä menee lujaa. Peijakkaan vötkylät täällä vaan jaksaa nurista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitus on ottanut valtion velkaa lähes 10 miljardia euroa. Vuonna 2014 velka 95 mrd ja 2018 yli 105 mrd.
Yksi prosentti koron nousu tekee 1,1 miljardia euroa lisää velkaa.
Hallitus ei todellakaan lopettanut velkaantumista, joka kuukausi otettu velkaa 1103 miljoonaa euroa, tämän hallituksen aikana, siis joka kuukausi, siitä voi miettiä, kun Euroopassa on ollut koko ajan hirvittävä nousukausi ja korkeasuhdenne.
Velkaa on otettu ylimääräistä ja osa on jopa jäänyt käyttämättä, käytetään vaali täkynä ja pitäisi palauttaa, kaikki ei ole mennyt yritystukiin, koska uudet investoinnit ei ole onnistuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahoja on kohdistettu suoriin yritystukiin ja pörssiyhtiöille omistajien taskuun.
Valitettavasti työllisyys ei oikeastaan ole yhtään parantunut.
Monet maat ovat vähentäneet velkaa oikeasti paljon ja työllisyysaste aivan eri luokkaa, ilman valtion rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman Sipilän hallituksen määrätietoisia toimia velkaa olisi paljon enemmän. Nähtiinhän tuo viime vaalikaudella, mikä oli SDP:n osaaminen valtiontaloudenhoidossa. Onneton, surkea oli lopputulos sdp:n johdolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tyhjänpuhuminen aina tiedon voittaa? Sipilän hallitus on toiminut 45 kuukautta. Laskutaito vaiko harhaanjohtaminen AY - kirjoittajan viestinä. 10 miljardia vs 45 kk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, kun Sipilän hallitus on pistänyt työttömyyden alas ja siivonnut kortistot 9 euron pakkotöihin, joista ei makseta edes eläkkeitä.
Kyllä kelpaa kehua retostella Sipilän suurilla saavutuksilla niitten, jotka käyvät tupailloissa puhumassa vähenevälle keskustalaiselle kuulijakunnalle.
Vähenevälle senkin puoleen, että Sipilän toiminnassa on alkiolaisuutta todella vähän.
Ay liikkeen surhvilla ei ole tarvinnut pestä meikäläisen mahaa, sillä lipeäkala huuhtelee edelleenkin sopivan halpana ruokana suoliston.
Mutta siitä olen varma, etten tietyn klaanin rakennuksiin mene asumaan, enkä kepulaista erehdy äänestämään.
Maanviljelijävötkuylöiltä ja rakennusalan työnantajilta pitäisi ottaa tuet pois ja antaa rekellisille työläisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Eteläranta 10:stä tullut ohjeet siitä, että Suomessa aloitetaan laman leikkiminen ja ei haluta enää tehdä esimerkiksi Kiirunan ja pohjois Norjan projekteja?
Tuntuu niin ikävältä, että viime eduskuntavaalien jälkeen käytiin kova hyökkäys ammattyhdistyskenttää vastaan ja nyt muunmuassa tämänkin uutisen kommenteissa puhutaan siitä, voitaisiinko ammattiyhdistysliikkeeseen järjestäytynyttä työvoimaa irtisanoa tämän varjolla.
Tuohon pitää vastata siten, että miltäkös se tuntuisi, jos aloitettaisiin kampanja Suomessa tuotettua ruokaa vastaan?
Jokaisella on oikeuksia. Niitä on duunarilla, herralla ja viljelijälläkin.
Koittaisitte nyt politikot keskittyä politiikkaan ja bisneksen tekijät bisnekseen, sekä olla sotkematta niitä keskenään:
Sivistyneessä maailmassa kun ne toimivat omilla urillansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syksyllä kovasti otti väkeä. 6kk koeaika vielä voimassa, miksi käydä yt neuvotteluja kun voi pistää koeaikana ulos. Tämänhän on pääministeri meille suonut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iso on kyllä yhtiö ja varmasti haastava johdettava! Toisaalta, jos Oulaisista löytyy ry-väkeä, niin voidaan lakkauttaa yksiköt, joissa on ay-väkeä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
52
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
43
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
28
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
21
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

190 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image