Talous

Kivisydän ennakoitua halvemmaksi, maksoi 68 miljoonaa euroa

Kallioparkki Kivisydän avattiin lokakuun alussa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 15.6.2016 10:45
Kari Sankala

Kallioparkki Kivisydämen rakentamis- ja rakennuttamiskustannukset jäivät 68 miljoonaan euroon ennakoidun 73,5 miljoonan euron sijaan.

Näin Oulun ydinkeskustan alla sijaitseva  pysäköintilaitos tuli 5,5 miljoonaa euroa ennakoitua halvemmaksi.

Rakentamiskustannusten osuus loppulaskusta oli 64,5 miljoonaa euroa ja rakennuttamisen osuus 3,5 miljoonaa euroa.

Rahoituspuolella kaupungin ennakkoon keräämillä autopaikka- ja väestönsuojelumaksuilla katettiin 44,5 miljoonaa euroa.

Oulun kaupungin suunnitteluun käyttämä suora sijoitus jäi 600 000 euroon.

Loput 22,9 miljoonaa euroa on hoidettu lainoituksin.

Oulun Pysäköinti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Rahkola kehuu hyvää projektivalvontaa, joka  mahdollisti ennakkobudjetin selvän alituksen.

Kivisydämessä on kirjattu toukokuun loppuun mennessä  371 566 pysäköintitapahtumaa. Kivisydän avattiin 1. lokakuuta.

Lue lisää 16.06.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (137)

heh, Lemminkäinen teki 14 miljoonan voiton kallioparkissa. Aika reilusti se on siis alunperin laskettukin :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, ja saatiin hyvin toimivaa pysäköintitilaa kaupunkiin. Jo silloin rakentamista vatvottaessa naurattivat ja säälittivät isot miehet (ennen kaikkea yksi sellainen), joka jaksoi käyttää elämäänsä nimien keräämiseen kallioparkkia vastustaviin adresseihin.

No, elämä on ennen kaikkea oppimisprosessi, ehkä tästä voi oppia, että kaikkea ei tarvitse vastustaa, vaikka vasemmistolainen olisikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harhaanjohtavaa opitimismia! Kuluja on siirrelty sinne,sun tänne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin suunnittelulle jälleen iso kiitos, samoin rakentajille ja on vain kaikkien etu, että kustannukset laski suunnitelluista 10 prosenttia. Kulut on täysin selvästi ilmoitettu laskelmissa samoin tulot. Ennakkoon säästäminen on ollut kaikkien tiedossa ja 44,5 miljoonaa riihikuivaa varakkaan kaupungin korvamerkittyä on kruununjalokivi ollut. Velkaa 20 miljoonaa pienellä korolla kannattaa ottaa ettei verottaja hie kaikkea voittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman Arinan investointia n. 200 miljoonaa Valkean liikekeskukseen, jossa valtava määrä liikkeitä, joista kaikki mahdollinen löytyy Oulussa, ei erittäin tärkeää Kivisydäntä olisi ehkä saatu koskaan. Toivottavasti toisetkin investoijat heräävät ja huomaavat keskustan lisääntyneen ja vilkastuneen ostovoiman. Pysäköinti on nyt kunnossa, joka ollut viime vuosikymmeninä iso ongelma ja johtui Kivisydämen myöhästymisellä yli 10 vuotta. Vastaavat muualla kannattaneet hyvin ja niitä laajennetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan aikaan lopetettiin vanhainkodeissa potilailta,jotka kyenneet syömään enää normaalia ruokaa edes soseutettuna - RIISIPUURON keitto - säästösyistä! Saa siinä säästää melko pitkän ajan. Ei ihme, että tuon montun nimi on kivisydän - kertoisko Oulun kaupunginisien sydämen laadusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahoituspuolella kaupungin ennakkoon keräämillä autopaikka- ja väestönsuojelumaksuilla katettiin 44,5 miljoonaa euroa. Oulun kaupungin suunnitteluun käyttämä suora sijoitus jäi 600 000 euroon. Loput 22,9 miljoonaa euroa on hoidettu lainoituksin. Kivisydän ei vaikuta mitenkään vanhusten puuro rahoihin jne. vaan lisää niitä huomattavasti ja hyvinvointi kasvaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun 73.5 me kustannukset eivät tuplaantuneet, eikä rooppi täyttynyt vedellä, eivätkä yläpuoliset raknnukset sortuneet, niin itkijävalittajat ovatk keksineet harhaisen 20-30 miljoonan kustannusarvion sekä vaativat kokopäiväistä 100% täyttöastetta. Eli pahasti on epäonnistunut hanke edelleen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahoituspuolella kaupungin ennakkoon keräämillä autopaikka- ja väestönsuojelumaksuilla katettiin 44,5 miljoonaa euroa.
Sehän on kohta maksanut itse loputkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa halapa!!! Tehdään lisää parkkipaikkoja ja pannaan kaikki lukiolaiset Ouluhalliin ja kotiin etämonimuoto opiskeluun!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Autopaikka- ja väestönsuojamaksut" 44,5 miljoonaa? Siis 900 autopaikasta joku taho olisi maksanut noin 50.000 euroa per kappale. Vaikuttaa luovalta kirjanpidolta. Oletan, että "autopaikka- ja väestönsuojelumaksuilla" on tehty monimutkainen kirjanpitomunklaus. Julkisen vallan lisukepuljuthan ovat mestareitä tekemään niitä, niin ja velkaa. Olisiko niin, että kaupunkin olisi kirjannut VS-velvoitteekseen aika ison summan, joka vastaa virastojan sukankuluttajien määriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olettaen, että jokainen pysäköijä on maksanut pysäköinnistä vähintään 3 euroa, Kallioparkin 23.5 miljoonan jäljellä oleva sijoitus on maksettu n. 15 vuoden päästä. Tietysti mitään kuluja tästä Arinan parkkihallista ei saa enää tulla, eikä lainassa saa olla korkoja maksettavana, mutta hieno homma, että saatiin sellainen aikaiseksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kait se periminen ja huotokin jotain maksaa. jos tuota kuoletus aikaa 2-3x laittaisi?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman Arinan investointia n. 200 miljoonaa Valkean liikekeskukseen, jossa valtava määrä liikkeitä, joista kaikki mahdollinen löytyy Oulussa, ei erittäin tärkeää Kivisydäntä olisi ehkä saatu koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maanantaina meni valtuustossa siltarumpupoliitikoiden ansiosta kaksi Rooppia. Ja sen piikin joutuvat ihan oikeasti maksamaan veronmaksajat. Roopin maksaa kiinteistönomistajat ja käyttäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

560 000 asiakasta/ vuosi ja keskimäärin 6 euroa / asiakas.. 20 vuotta ja on maksanut takas itsensä.. Mikäli olisi jappasut jappastu ja aloitettu 10 vuotta sitten.. Olisi kohta jo maksettu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Velkaa vajaa 23 miljoonaa ja tulot arvio 0,5 miljoonaa käyttäjää x antamasi 6 euroa (2,8)= tulo 3 miljoonaa vuodessa. Korko näissä on pieni aina joten kymmenessä vuodessa on hyvinkin kokonaan maksettu/kuoletettu. Velkaa pitää olla ja se maksaa itse itsensä pois..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmittaa kovasti vielä jälkeen näin kun olisi pitänyt rakentaa jo heti 10 vuotta sitten. Jospa Kivisydän tehtiin sitten paljon parempi kun suunniteltiin 10 vuotta. Olen erittäin tyytyväinen ja ydinkeskustan pysäköinti ongelmat ovat lopultakin poistettu pysyvästi!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (137)

Uutisvirta

15.12.
Tyhjillään olevassa Karjasillan koulussa syttyi tulipalo, syttymissyy vielä epäselvä
15.12.
Presidentti Niinistö al-Holin pakolaisleirin suomalaisista: "Lapsia Suomen tulee auttaa"
15.12.
Anu Kaipainen oli Huppa-Leenaan kätkeytynyt Oulu-kriitikko – Tutkija: "Oulu on ollut omiaan kasvattamaan kirjailijoita" Tilaajille
15.12.
Mitä jos jättäisit suosiolla taakse joulunaluskiireet ja istuisit aattona valmiiseen pöytään? Hotellijoulujen suosio kasvaa, Pohjois-Suomessa huoneita on vielä vapaana Tilaajille
15.12.
Peltonen nousi vapaaohjelmallaan Saarisen ohi, Galay luisteli miesten SM-kultaan
15.12.
Kannabiksen laillistaminen muutti suunnan Kanadassa lievästi toivottuun päin, mutta musta pörssi on yhä voimissaan
15.12.
Oulun talvi on talitiaiselle ankara, eikä se pärjäisi täällä ilman ruokintaa – linnun paino voi laskea talviyönä vajaat 10 prosenttia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Isäni(kin) oli sodassa Suomea puolustamassa

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaverilla mukaa isot säästöt

On vitsi. Ja muutaman tonnin rahaa saaneet vastaavat. Lue lisää...
ALOITUSHAN

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.12.

Fingerpori

16.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image