Talous

Kaleva Media aloittaa yt-neuvottelut, tavoiteltu säästö 4–5 miljoonaa euroa

Kaleva Media aloittaa yt-neuvottelut. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 7.8.2019 13:00
Kaleva

Kaleva Media aloittaa yt-neuvottelut jatkaakseen rakenneuudistusta ja sopeuttaakseen kulurakennetta. Rakenneuudistus ja kulurakenteen sopeuttaminen koskettavat kaikkia konsernin yhtiöitä ja sopeuttaminen tehdään yhtiökohtaisesti.

Kokonaisuudessaan tavoiteltu säästö vuoden 2020 loppuun mennessä on 4–5 miljoonaa euroa ja arvioitu vähennystarve on noin 30 henkilötyövuotta.

Yt-neuvottelut aloitetaan välittömästi seuraavissa yhtiöissä: Kaleva Oy, Kaleva365 Oy ja Kolmiokirja Oy. Neuvotteluissa käsitellään suunnitelmia yhtiön toiminnan uudelleenorganisoitumiseksi vastaamaan entistä paremmin yleisön mediakulutuksen ja toimintaympäristön muutoksiin. Tavoitteena on turvata yhtiöperheen kannattava liiketoiminta myös tulevaisuudessa.

Toteutuessaan suunnitellut toimenpiteet saattavat johtaa henkilöstövähennyksiin, lomautuksiin, tehtävämuutoksiin ja muihin muutoksiin työn organisoinnissa.

Neuvotteluissa haetaan ratkaisuja myös muilla säästötoimenpiteillä.

Kaleva Median palveluksessa työskentelee noin 700 ihmistä. Liikevaihto vuonna 2018 oli 69,2 miljoonaa euroa.

Liiketoimintaan kuuluvat julkaisut: Kaleva, Kale!, Forum24, Lapin Kansa, Uusi Rovaniemi, Lounais-Lappi, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Koillissanomat, Iijokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Oulu-lehti ja Pudasjärvi-lehti sekä niiden kattavat digitaaliset kanavat ja palvelut.

Myös yli 60 ristikko- ja aikakauslehteä kustantava Kolmiokirja Oy on osa Kaleva Mediaa.

Markkinointipalveluita tarjoavat vaikuttajamarkkinointiin ja sen suunnitteluun erikoistunut Indieplace, Suomen suurin paikallisten tarjousten markkinapaikka Offerilla sekä digitaalisen markkinoinnin ja median asiantuntijayritys Pro Ratas.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Kaleva on laatulehti, jota luen aamulla paperiversiona ja vielä illemmalla tabletista. Ei tulisi mieleenkään jättää lehteä tilaamatta. Kaikkea hyvää Kalevan toimituskunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan ogelma on ollut jakelu kaupungin ulkopuolelle, minkä vuoksi minäkin lopetin tilaamisen. Aamulehti tuli 10- 11 aikaan , ja aamun uutiset kuuli töissä kaverien kertomana. Tuntui tyhmältä istua kahvitauolla voimatta osallistua keskusteluun, kun ei tiennyt mitä maailmalla oli tapahtunut. Nyt eläkkeellä on aikaa selailla eri lehtien verkkosivut, ja verrata Kalevan vastaavaan. Maailma on avautunut aivan uudella tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paperi Kalevassa artikkelit on selvästi huolella kirjoitettu, eikä tekstien laadinnassa ole käytetty konekääntöä, kuten jotkut halppislehdet ruukaavat tehdä. Lehdessä on mukavasti paikallisia asioita ja haastatteluita, jotka ovat mielenkiintoisia. Ihaillen ja nauttien luen näitä artikkeleita. Kaleva ei ole myöskään sensaatiolehti, vaan kertoo asiallisesti asioista, mikä on nykyaikana harvinaista. Kyllä mitalin ansaitsivat Kalevan tekijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa surkea uutinen. Tsemppiä toimituksiin. Mutta miten te kuvittelette siellä johtoportaassa saavanne julkaistua lukijoita ja tilaajia kiinnostavia lehtiä, kun yt-neuvottelette toimitukset tyhjiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi kyllä olisi aika vaihtaa johto. Hyvä lehti tarvitsee toimittajia enemmän kuin talousasioissa epäpätevää johtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko talousuutiset korvata automaatilla, kuten nyt on niin trendikästä. Eli ohjelmisto lukee kurssimuutokset ja tunkee vakio-fraaseja firmojen nimien tilalle ja korvaa numeroita tekstillä. Käytännössä pitkähköstä jutusta tulee informaatioltaan täysin vastaava kuin se pelkkä taulukko oli, ainoastaan sen lukemiseen menee moninkertainen aika. Samaahan jotkut lehdet yrittävät urheilu-tuloksille ja moni ulkomaanuutinenkin on pelkkää konekäännöstä. Toki moni lukija oppii ohittamaan sen välikäden kokonaan, sillä miksi maksaa lehdelle käännösvirheiden lisäämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva on niitä harvoja lehtiä, joissa on kunnollisia ja asiantuntevia artikkeleita. Lehti käy myös viihdykkeeksi ja iltalukemistoksi. Olen lukenut lehteä aina, ja aion lukea jatkossakin. Tässä sekasortoisessa ja valemediauutisten täyttämässä maailmassa on sentään yksi lehti, josta ei menetä yöuntaan. En pidä iltasanomatyylisestä asioiden repostelusta, mitä moni lehti harrastaa. On todella kunnioitettavaa, että oma paikallislehti Kaleva on hyvä ja asiallinen. Toivon sydämeni pohjasta, että tämä pohjoisen ihmisen oman lehden arvo ymmärretään ja lehti saa ansaitsemansa tuen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin..
Ja nyt siis Koillissanomat lakkautetaan??
Minä yritin kylillä sanua, että..
"En elämässä mitään muuta kadu niin kuin oululaisten kelkkaan lähtöä!"
...eivät uskoneet!
Koillissanomat on paikallislehti ja samalla historian sanomat...
..ainakin joskus tulee se "viilinki" kun 2 kuukautta vanhat jutut "updeitatusta Koikusta" yhä löytyvät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi Kaleva! Älkää karsiko porukkaanne. Kaleva on ainut ankkuri ja turva tässä kummallisessa maailmassa. Muuhun en voi luottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kaikki voi lukea e-kalevaa eikä se oo paperi lehden veroinen nyt kun aukaset lehti aukeaman näöt yhdellä kertaa jutut mainokset tarjoukset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajoittaa uutisten lukua kun tavoitetaan "vain" !! tilaajille on luettavissa? miksi näin?.
Ilmankos lehden tilaamiset laskee kun postinkanto on mennyt aina vain myöhäisiltaan/yöhön, tällöin lehden tilaaminen on turhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ketään kiinnosta lukea kahta päivää uutisia lehdestä. Laittakaa jakoaika kuntoon, ihmiset haluavat lehtensä aamulla. Kukaan ei lue enään iltapäivällä lehteä. Aamulla voisit myös tarjoukset lukea ennen kaupoille lähtöä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi lukua rajoitetaan vaan tilaajille, että kyse on liiketoiminnasta, jonka pitää kannattaa. Jos kaikki lukee uutiset ilmaiseksi verkosta, ei ole enää millä maksaa palkkoja toimittajille. Siksi yritän paperilehteä tilata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilaajat ovat huomanneet että painettu maksullinen sanomalehti perustuu kyseenalaisiin veloituksiin. Lehti maksetaan kahteen kertaan. Ensin mainostajat maksavat siitä, että heidän mainoksensa painetaan lehteen. Sen jälkeen vielä tilaajat maksavat siitä, että se samainen lehti jaetaan heille koteihin. Ilmaisjakelulehdissä tilanne on aivan toinen ja reilu peli. Lehti maksatetaan mainostajilla ja ennen kaikkea vain ja ainoastaan yhteen kertaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei sinä! Lehden ilmestyminen vaatii tuloja sekä tilaajilta että mainostajilta. Jompi kumpi ei riitä. Kaupunkilehdissä on vain ilmoitukset mutta ei niillä ole varaa myöskään kovin laajojen artikkelien tuottamiseen. Muutamia juttuja per lehti. Lisäksi tämä YT näyttää koskevan myös niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota, miksi sinun pitäisi saada lukea ilmaiseksi laadukasta sisältöä?

Eihän tuossa ole mitään kyseenalaista tai epäreilua. Ilman mainoksia lehden hinta olisi kaksinkertainen.

Suhtautuisin myös hieman epäillen puhtaasti mainosrahoitteisen julkaisun journalismin tasoon. Sen lauluja laulat kenet leipää syöt. Jossain viihdeläpyskässä toki aivan sama. Eipä noissa ilmaisjakeluissa mitään kovin syvällistä sisältöä olekaan.

(Olen aika varma, että sinun lisäksi kukaan ei ole lopettanut sanomalehden tilausta tuollaisen merkillisen ”tämä on maksettu kahteen kertaan”-ajatuskulun päätteeksi.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan voinut lopettaa, kun en ole koskaan aloittanutkaan. eKalevan olen nyt ostanut opiskelijahinnalla 6kk, jossa alkuun 2kk ilmaiseksi. Tuolla tavalla hintalaatu-suhde kohdallaan. Noin 5€/kk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Suomen, s.o. Tampereelta ylöspäin, mediaa yhdistetään lähivuosina. Metoodit ovat näet monet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevankin jutuista suuri osa on jo valtakunnallisen Lännen Median kautta ympäri Suomen monessa eri mediassa julkaistavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

14:45
Oulun kaupunginkirjastolle työntekijä edistämään lasten luku- ja kielitaitoa – ammattiliitto Jyty avusti palkkauksessa
13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee: "Nimitysmuistiossa oli merkittäviä puutteita"
12:32
Tutkijat löysivät verestä 14 merkkiainetta, jotka voivat varoittaa lähestyvästä kuolemasta – "Ensiaskel kohti räätälöityä terveydenhuoltoa"
12:01
Venezuelan Maduro myönsi suorat neuvottelut Trumpin hallinnon kanssa
11:49
Ministeri Andersson tukee saman ministeriön kollegaansa: Korkeakoulujen 60 miljoonaa saatava ensi vuoden budjettiin
82
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
80
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
67
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
63
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
42
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
31
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
26
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ei persuilta saa koskaan mitään ratkaisukeskeistä ulos. Tyhjää räksyttämistä ja änkyröintiä. 'Hajoita ja hidasta' ideolo... Lue lisää...
cuokku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image