Talous

Kaleva Media aloittaa yt-neuvottelut, tavoiteltu säästö 4–5 miljoonaa euroa

Kaleva Media aloittaa yt-neuvottelut. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 7.8.2019 13:00
Kaleva

Kaleva Media aloittaa yt-neuvottelut jatkaakseen rakenneuudistusta ja sopeuttaakseen kulurakennetta. Rakenneuudistus ja kulurakenteen sopeuttaminen koskettavat kaikkia konsernin yhtiöitä ja sopeuttaminen tehdään yhtiökohtaisesti.

Kokonaisuudessaan tavoiteltu säästö vuoden 2020 loppuun mennessä on 4–5 miljoonaa euroa ja arvioitu vähennystarve on noin 30 henkilötyövuotta.

Yt-neuvottelut aloitetaan välittömästi seuraavissa yhtiöissä: Kaleva Oy, Kaleva365 Oy ja Kolmiokirja Oy. Neuvotteluissa käsitellään suunnitelmia yhtiön toiminnan uudelleenorganisoitumiseksi vastaamaan entistä paremmin yleisön mediakulutuksen ja toimintaympäristön muutoksiin. Tavoitteena on turvata yhtiöperheen kannattava liiketoiminta myös tulevaisuudessa.

Toteutuessaan suunnitellut toimenpiteet saattavat johtaa henkilöstövähennyksiin, lomautuksiin, tehtävämuutoksiin ja muihin muutoksiin työn organisoinnissa.

Neuvotteluissa haetaan ratkaisuja myös muilla säästötoimenpiteillä.

Kaleva Median palveluksessa työskentelee noin 700 ihmistä. Liikevaihto vuonna 2018 oli 69,2 miljoonaa euroa.

Liiketoimintaan kuuluvat julkaisut: Kaleva, Kale!, Forum24, Lapin Kansa, Uusi Rovaniemi, Lounais-Lappi, Raahen Seutu, Raahelainen, Pyhäjokiseutu, Koillissanomat, Iijokiseutu, Rantalakeus, Siikajokilaakso, Oulu-lehti ja Pudasjärvi-lehti sekä niiden kattavat digitaaliset kanavat ja palvelut.

Myös yli 60 ristikko- ja aikakauslehteä kustantava Kolmiokirja Oy on osa Kaleva Mediaa.

Markkinointipalveluita tarjoavat vaikuttajamarkkinointiin ja sen suunnitteluun erikoistunut Indieplace, Suomen suurin paikallisten tarjousten markkinapaikka Offerilla sekä digitaalisen markkinoinnin ja median asiantuntijayritys Pro Ratas.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Kaleva on laatulehti, jota luen aamulla paperiversiona ja vielä illemmalla tabletista. Ei tulisi mieleenkään jättää lehteä tilaamatta. Kaikkea hyvää Kalevan toimituskunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan ogelma on ollut jakelu kaupungin ulkopuolelle, minkä vuoksi minäkin lopetin tilaamisen. Aamulehti tuli 10- 11 aikaan , ja aamun uutiset kuuli töissä kaverien kertomana. Tuntui tyhmältä istua kahvitauolla voimatta osallistua keskusteluun, kun ei tiennyt mitä maailmalla oli tapahtunut. Nyt eläkkeellä on aikaa selailla eri lehtien verkkosivut, ja verrata Kalevan vastaavaan. Maailma on avautunut aivan uudella tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paperi Kalevassa artikkelit on selvästi huolella kirjoitettu, eikä tekstien laadinnassa ole käytetty konekääntöä, kuten jotkut halppislehdet ruukaavat tehdä. Lehdessä on mukavasti paikallisia asioita ja haastatteluita, jotka ovat mielenkiintoisia. Ihaillen ja nauttien luen näitä artikkeleita. Kaleva ei ole myöskään sensaatiolehti, vaan kertoo asiallisesti asioista, mikä on nykyaikana harvinaista. Kyllä mitalin ansaitsivat Kalevan tekijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa surkea uutinen. Tsemppiä toimituksiin. Mutta miten te kuvittelette siellä johtoportaassa saavanne julkaistua lukijoita ja tilaajia kiinnostavia lehtiä, kun yt-neuvottelette toimitukset tyhjiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi kyllä olisi aika vaihtaa johto. Hyvä lehti tarvitsee toimittajia enemmän kuin talousasioissa epäpätevää johtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko talousuutiset korvata automaatilla, kuten nyt on niin trendikästä. Eli ohjelmisto lukee kurssimuutokset ja tunkee vakio-fraaseja firmojen nimien tilalle ja korvaa numeroita tekstillä. Käytännössä pitkähköstä jutusta tulee informaatioltaan täysin vastaava kuin se pelkkä taulukko oli, ainoastaan sen lukemiseen menee moninkertainen aika. Samaahan jotkut lehdet yrittävät urheilu-tuloksille ja moni ulkomaanuutinenkin on pelkkää konekäännöstä. Toki moni lukija oppii ohittamaan sen välikäden kokonaan, sillä miksi maksaa lehdelle käännösvirheiden lisäämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva on niitä harvoja lehtiä, joissa on kunnollisia ja asiantuntevia artikkeleita. Lehti käy myös viihdykkeeksi ja iltalukemistoksi. Olen lukenut lehteä aina, ja aion lukea jatkossakin. Tässä sekasortoisessa ja valemediauutisten täyttämässä maailmassa on sentään yksi lehti, josta ei menetä yöuntaan. En pidä iltasanomatyylisestä asioiden repostelusta, mitä moni lehti harrastaa. On todella kunnioitettavaa, että oma paikallislehti Kaleva on hyvä ja asiallinen. Toivon sydämeni pohjasta, että tämä pohjoisen ihmisen oman lehden arvo ymmärretään ja lehti saa ansaitsemansa tuen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin..
Ja nyt siis Koillissanomat lakkautetaan??
Minä yritin kylillä sanua, että..
"En elämässä mitään muuta kadu niin kuin oululaisten kelkkaan lähtöä!"
...eivät uskoneet!
Koillissanomat on paikallislehti ja samalla historian sanomat...
..ainakin joskus tulee se "viilinki" kun 2 kuukautta vanhat jutut "updeitatusta Koikusta" yhä löytyvät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi Kaleva! Älkää karsiko porukkaanne. Kaleva on ainut ankkuri ja turva tässä kummallisessa maailmassa. Muuhun en voi luottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kaikki voi lukea e-kalevaa eikä se oo paperi lehden veroinen nyt kun aukaset lehti aukeaman näöt yhdellä kertaa jutut mainokset tarjoukset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajoittaa uutisten lukua kun tavoitetaan "vain" !! tilaajille on luettavissa? miksi näin?.
Ilmankos lehden tilaamiset laskee kun postinkanto on mennyt aina vain myöhäisiltaan/yöhön, tällöin lehden tilaaminen on turhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ketään kiinnosta lukea kahta päivää uutisia lehdestä. Laittakaa jakoaika kuntoon, ihmiset haluavat lehtensä aamulla. Kukaan ei lue enään iltapäivällä lehteä. Aamulla voisit myös tarjoukset lukea ennen kaupoille lähtöä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siksi lukua rajoitetaan vaan tilaajille, että kyse on liiketoiminnasta, jonka pitää kannattaa. Jos kaikki lukee uutiset ilmaiseksi verkosta, ei ole enää millä maksaa palkkoja toimittajille. Siksi yritän paperilehteä tilata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tilaajat ovat huomanneet että painettu maksullinen sanomalehti perustuu kyseenalaisiin veloituksiin. Lehti maksetaan kahteen kertaan. Ensin mainostajat maksavat siitä, että heidän mainoksensa painetaan lehteen. Sen jälkeen vielä tilaajat maksavat siitä, että se samainen lehti jaetaan heille koteihin. Ilmaisjakelulehdissä tilanne on aivan toinen ja reilu peli. Lehti maksatetaan mainostajilla ja ennen kaikkea vain ja ainoastaan yhteen kertaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei sinä! Lehden ilmestyminen vaatii tuloja sekä tilaajilta että mainostajilta. Jompi kumpi ei riitä. Kaupunkilehdissä on vain ilmoitukset mutta ei niillä ole varaa myöskään kovin laajojen artikkelien tuottamiseen. Muutamia juttuja per lehti. Lisäksi tämä YT näyttää koskevan myös niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota, miksi sinun pitäisi saada lukea ilmaiseksi laadukasta sisältöä?

Eihän tuossa ole mitään kyseenalaista tai epäreilua. Ilman mainoksia lehden hinta olisi kaksinkertainen.

Suhtautuisin myös hieman epäillen puhtaasti mainosrahoitteisen julkaisun journalismin tasoon. Sen lauluja laulat kenet leipää syöt. Jossain viihdeläpyskässä toki aivan sama. Eipä noissa ilmaisjakeluissa mitään kovin syvällistä sisältöä olekaan.

(Olen aika varma, että sinun lisäksi kukaan ei ole lopettanut sanomalehden tilausta tuollaisen merkillisen ”tämä on maksettu kahteen kertaan”-ajatuskulun päätteeksi.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan voinut lopettaa, kun en ole koskaan aloittanutkaan. eKalevan olen nyt ostanut opiskelijahinnalla 6kk, jossa alkuun 2kk ilmaiseksi. Tuolla tavalla hintalaatu-suhde kohdallaan. Noin 5€/kk.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Suomen, s.o. Tampereelta ylöspäin, mediaa yhdistetään lähivuosina. Metoodit ovat näet monet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevankin jutuista suuri osa on jo valtakunnallisen Lännen Median kautta ympäri Suomen monessa eri mediassa julkaistavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

9:00
Essee: Taina Kinnunen järkyttyi matkallaan kodittomien määrästä ja hämmästyi ylenpalttisista kohteliaisuuksista – amerikkalainen löytää kehuttavaa vaikka kookkaasta matkalaukusta Tilaajille
8:55
Henkilöauto ajoi Sievissä ulos tieltä, törmäsi puuhun ja kaatoi valopylvään – kaikki neljä autossa ollutta loukkaantuivat
8:00
Frozen 2 kiilaa katsotuimpien elokuvien joukkoon Suomessa, ja animaatioiden voittokulku jatkuu – Miksi niitä ei vieläkään kunnolla arvosteta? Tilaajille
8:00
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
8:00
Kuusamolainen Svante Määttä taltutti pelättyjä susilaumoja vuonna 1963 – suurena susitalvena lukuisia nälkäisiä hukkia jolkotteli itärajan yli Suomeen Tilaajille
8:00
Venezuelan oppositiojohtaja syrjäytettiin laittomalla äänestyksellä – "valtio on valtaisan järjestäytyneen rikollisuuden hallussa" Tilaajille
7:00
Tv-poiminta: Aku Hirviniemi ja muut nolostelevat parinvaihtokomediassa
32
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
8
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
7
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
7
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön
6
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
3
Oulun joukkoliikenteen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista
3
Niskanen räväytti toiseksi Nove Mestossa, Hyväriselle paras maailmancupin sijoitus –  "Teknisimmissä mutkissa en ollut ihan omimmillani"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumipyryn ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

135 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image