Talous

DNA myy antenniverkon maksu-tv-toimintansa Digitalle – yhtiöt eivät kommentoi kauppahintaa

Kaupan myötä DNA:n antenniverkon maksu-tv-asiakkaat siirtyvät televisio- ja radioverkkoja sekä tietoliikennemastoja operoivalle Digitalle vuoden 2020 alusta alkaen. Kuvituskuva.
Talous 17.7.2019 10:36
Mirko Siikaluoma

DNA myy antennitelevisioverkon maksu-tv-liiketoimintansa Digita Oy:lle. Kaupan myötä DNA:n antenniverkon maksu-tv-asiakkaat siirtyvät televisio- ja radioverkkoja sekä tietoliikennemastoja operoivalle Digitalle vuoden 2020 alusta alkaen.

– Näkemyksemme mukaan Digitalla on vahvana antenniverkon osaajana parhaat edellytykset tämän liiketoiminnan ja palveluiden kehittämiseen, kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kommentoi kauppoja.

DNA:n mukaan myytävä osuus on ollut pieni osa yhtiön televisioliiketoimintaa. Yhtiöllä on kertomansa mukaan kaapeli- ja laajakaistaverkoissa yli 600 000 televisiopalveluasiakasta sekä noin 250 000 DNA TV -palvelun käyttäjää.

– Tarkoituksenamme on laajentaa maksu-tv:n peittoaluetta nykyisestä. Suunnittelemme jo vapaasti katsottavilta kanavilta tuttujen hybridi-tv-palveluiden tuomista osaksi maksu-tv-tarjontaa, Digitan vastaava toimitusjohtaja Markus Ala-Hautala kertoo.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, jonka odotetaan selviävän syksyllä 2019. DNA ja Digita eivät aio julkistaa kauppahintaa.

Kommentoi

Mitä tapahtuu harava-antennikatsojille jotka katsovat Ylen HD-kanavia maksutta DNA:n VHF verkon kautta? Loppuvatko HD-lähetykset ja palataanko samalla kenties mustavalkolähetyksiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä hätiä, nyt täydellisen monopolin saava Digita voi nyt nälistää ihan mitä se haluaa ja Yle voi vain itkeä ja maksaa. Näin se monopolin yksityistäminen toimii käytännössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oo ihan varma, mutta eikö DNA viivästyttänyt YLEn siirtymistä HD-aikaan. Haastoi YLEn markkinaoikeuteen, kun YLE halusi lähettää HD:tä nykyisiin antenneihin. Nyt Digita pääsee lähettämään HD:tä ja maksattaa YLE:llä maltaita. No, onhan YLEllä verotusoikeus, kuten valtiolla, kunnilla ja kirkolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näin se meni. dna jarruttaa nyt myös maikkarin kanavien salaamattomia kanavia hd lähetyksiin. joten aivan samaa dna tekee nyt maikkarin kanaville. toivottavasti digita poistaa eston ja ihmisten ei tarvi erikseen ostaa tv-korttia, että näkee maikkarin salaamattomia kanavia. eiköhän se dna ole se rahastaja ollut. dna alkanut menettämään asiakkaita, kun eivät ihmiset tyhmiä ole niin myyvät sen takia digitalle. Digita pistää lopulta homman pyörimään toivottavasti ja 2020 jälkeen päästäisiin maikkarin kanavista nauttimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6.12.
Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vakuuttaa välien olevan kunnossa SDP:n kanssa
6.12.
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva: ”On ollut upeaa nähdä, miten ihmiset arvostavat tätä saavutusta”
6.12.
Pääministerin paikalta eronnut Antti Rinne torui keskustelukulttuuria itsenäisyyspäivän vastaanotolla: "Puhtaalla valehtelulla saattaa pärjätä myös politiikassa"
6.12.
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
6.12.
Sosiaalinen media ja ajautuminen kupliin pelottavat teatterin ja elokuvan tekijöitä
6.12.
Pääministeriehdokkaat Sanna Marin ja Antti Lindtman pysähtyivät juhlimaan raskaan viikon jälkeen
6.12.
Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto toi Rukakeskuksen Ville Ahon puolisoineen Linnaan – Koillismaa kutsuu taas heti seuraavana päivänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Suomessa ei ole köyhiä. Jos joku on vähävarainen, niin se on oma valinta. Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image