Pohjois-Suomi

Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät, tavoitteena järjestää tapahtuma seuraavana kesänä

Suviseurat järjestettiin Pudasjärvellä viimeksi kesällä 2013. Nyt näyttää siltä, että seuraavan kerran seuraväki kokoontuu Pudas­järven lentokentälle kesällä 2023. KUVA: Juha Hagelberg
Pohjois-Suomi 20.11.2019 8:00 | Päivitetty 20.11.2019 10:05
Kaleva

Vuoden 2022 Suviseurojen järjestäminen Pudasjärvellä siirtyy myöhäisempään ajankohtaan. Tavoitteena on nyt järjestää ne vuonna 2023.

– Pudasjärven sijasta vuoden 2022 Suviseurat järjestetään todennäköisesti Kauhavalla, arvelee Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen puheenjohtaja Matti Taskila.

Alun perin ne oli tarkoitus järjestää Pudasjärven lentokentällä, mutta asiasta tehdyn sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen on ilmennyt alueen käyttöön liittyviä ongelmia.

Syynä ongelmiin on se, että parhaillaan Pudasjärven kaupunki käräjöi lentokentän vuokrasopimuksen irtisanomisesta sen vuokralaisena toimineen Jyrkkäkoski Oy:n kanssa, joka on riitauttanut irtisanomisen.

Käräjäoikeuden ratkaisun antamisen aikataulusta ei ole tietoa, eikä myöskään siitä, tullaanko asiaa jatkossa käsittelemään vielä ylemmissä oikeusasteissa.

Pudasjärven kaupungin kanssa on Taskilan mukaan tehty hyvää yhteistyötä, mutta aika alkaa loppua ja epävarmuustekijät johtivat tilanteen uudelleen arviointiin.

Neuvotteluja Suviseurojen järjestämisestä on jo käyty uudeksi pitopaikaksi suunnitellun Kauhavan lentokentän omistavan LSK Business Park Oy:n kanssa ja järjestämisorganisaatiota ollaan muodostamassa. Vuoden 2023 Suviseurat oli alun perin tarkoitus pitää Kauhavan lentokentällä, mutta nyt ne siis aikaistuvat vuodella.

Järjestämiseen tarvitaan Taskilan mukaan paljon aikaa ja vapaaehtoisia, joten päätökset on saatava tehtyä ajoissa ja organisointi aloitettava hyvissä ajoin.

– SRK:n johtokunnan tulee tehdä yleiselle kokoukselle esitys maalis-huhtikuun aikana, jotta kesällä Suviseurojen yhteydessä pidettävä vuosikokous voi seuraavan seurapaikan päättää.

Kesällä 2018 Äänekosken Suviseurojen yhteydessä pidetty vuosikokous nimesi vuoden 2022 Suviseurojen vastuuyhdistykseksi Kuusamon Rauhanyhdistyksen.

Kuluvan vuoden syyskuussa allekirjoitettiin SRK:n ja Pudasjärven kaupungin välinen sopimus Pudasjärven lentokentän käyttämisestä seura-alueena.

Sopimusta tehtäessä ei kuitenkaan ennakoitu riittävästi alueen hallintaoikeuksia, joita ei voi ilman oikeuden ratkaisua kolmannelle osapuolelle siirtää.

Juttua muokattu kello 10.05: Neuvotteluja ei ole vielä käyty Kauhavan kaupungin kanssa, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin. Neuvotteluja on käyty lentokentän omistavan LSK Business Park Oy:n kanssa. Lisäksi muutettu Taskilan sitaatista SRK:n hallitus oikeaan muotoon SRK:n johtokunta. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Oispa jännä, jos menisivät vaikka johonkin etelään ihimeteltäväksi. Esimerkiksi Helsinkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan niitä suviseuroja ollut etelässä: Lopella, Porissa, Oripäässä, Valkealassa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä ne seurat loppuu kun siirytään täys sähköautoihin.ei pysty vetämään asuntovaunua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Olisin iloinen jos saisin olla siellä rauhassa ilman tätä negatiivista ilmapiiriä, vuosikaan ei taitas riittää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että siirtyvät pois Pudasjärveltä. Kuusamontien liikenne olisi sekaisin monta päivää. Tervemenoa Kauhavalle, siellä on laajat aukeat ja leveät tiet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun seurat oli Pudasjärvellä niin liikenne toimi esimerkillisesti. Samoin kuin kaikki muutkin asiat toimivat,pitää vain ihailla suviseurojen organisointia.Valtava väkimäärä joka ei aiheuta häiriötä eikä jätä jälkeensä sotkua niinkuin muut tapahtumat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös ne seurat voisi järjestää netissä? Samahan se missä muut kadotukseen toivottaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko, että yli 5 miljoonaa muuta suomalaista istuu kesä-heinäkuun vaihteessa viikonlopun kotona eikä liikahda mihinkään? Eiköhän ne mökkireissut, huvipuistomatkat, hupiajelut ym. saastuta samalla tavalla? Vai onko niin, että vain yhden kansanryhmän toiminta saastuttaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, korsi kekoon vaan.
Ei mitään eri oikeuksia tässä tasa arvon maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TV sarjoja ja elokuvia kun katsoo jotka käsittelevät aihetta, niin ei tarvitse mennä edes paikan päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image