Pohjois-Suomi

Pudasjärven omakotitalon palo ja surmatyö järkyttävät naapurustossa – osa asukkaista lähti yöksi muualle sukulaisten luo

Henkirikos paljastui tulipalon yhteydessä. KUVA: Toivo Kiminki
Pohjois-Suomi 11.1.2019 17:12 | Päivitetty 11.1.2019 18:18
Juha Hagelberg

Pudasjärvellä tapahtunut omakotitalon palo ja epäilty talossa asuneen miehen surmatyö sekä hänen puolisonsa sieppaus järkyttävät lähialueen naapurustoa.  

Traagisen päivän iltana oli lähinaapurien kesken pidetty kriisipalaveri, jossa tapahtumia oli pohdittu. Muutamasta talosta oli talonväki jopa lähtenyt seuraavaksi yöksi sukulaisten luokse, koska he eivät enää tunteneet oloaan kotona turvalliseksi.

Rikospaikan lähin naapuri – joka ei halua nimeään julkisuuteen – oli torstaiaamuna herännyt paloautojen sireeniin ja mennyt pihalle katsomaan, mitä oli tapahtumassa.

– Muuta ei näkynyt, sillä palopaikalle näkyvyyden peittivät lumiset puut. Tuuli kävi eri suunnalta, eikä savun hajuakaan pihalle kantautunut.

Parempaa tietoa saadakseen hän oli lähtenyt kävellen kohti tapahtumapaikkaa, mutta sinne ei päästetty. Tie oli viranomaisten sulkema.

Huomio kiinnittyi myös tapahtumapaikalta poistunut kuorma-auto, jonka kyydissä olleen mönkijän hän tunnisti tulessa olleen talon kalustoksi.

– Jossain vaiheessa siellä oli kai ajeltu mönkijälläkin, koskapa se poliisin haltuun käytiin hakemassa, naapuri arvelee.

Koko päivän naapuri seuraili uutisia, joita tippui vähän kerrallaan netistä. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa huhut velloivat.

Vähitellen uutisia ja näkemäänsä yhdistellessä muodostui tilannekuva, että paikalta menehtyneenä löydetty mies oli talon isäntä. Auto, jonka kyytiin kaapattu edellisen vaimo oli kyyditty Luulajaan saakka, oli myös talon kalustoa.

Naapurin mukaan kaksistaan hieman erillään muista tienvarren taloista asustellut pariskunta oli hiljainen ja ystävällinen.

Hän ei olisi ikinä voinut, että heille – tai yleensä koko Pudasjärvellä – saattaisi tällaista tapahtua.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

14:07
Ulkoministeriön häirintäkysely johti laajaan selvitykseen, ja tässä tulos: "Siellä pitää parantaa johtamista, tiedonkulkua ja koko kulttuuria"
14:00
Limingan kunnan tilikausi 1,6 miljoonaa euroa ylijäämäinen – investointimenot historiallisesti peräti 19,2 miljoonaa euroa
13:31
OLS:n ensi kauden joukkue rakentuu – Saarnio palaa Sveitsistä, Mestarille jatkosopimus
13:28
Koirankakalla voi saada kahvia pop up -kahvilamyymälästä Oulussa
13:22
Kärppien Kivihalme on oppinut pudotuspelien tavoille ja antaa palaa vaihdosta toiseen – "Jokaiseen otteluun valmistaudutaan tulos tai ulos -mentaliteetilla"
13:16
Torniolaisen omakotitalon pihapiiristä anastettiin traktorimönkijä
13:03
Saudi-Arabia tuomitsi Trumpin päätöksen tunnustaa Golanin kuuluminen Israelille
99
WWF Suomi vaatii pikaisia muutoksia suomalaisten ruokavalintoihin – "lihan määrää pitää vähentää merkittävästi ilmaston hyväksi"
61
Oulussa postia jakaa kaksi toimijaa – monelle suomalaiselle tulee yllätyksenä, että postia jakavat muutkin kuin Posti
45
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
17
Poliittinen väkivalta nousi huolenaiheeksi – Finnkinon ilmoitus perussuomalaisten vaalivideon trailerista aiheutti hämmennyksen
16
Kärpät voiton päässä välieristä, peli ei silti täysin säväyttänyt yleisöä – Manner: "Ei se ole niin yksinkertaista, kuin kotisohvalla saattaa tuntua"
15
Työryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen hämmästelee Antti Rinteen kommenttia Sitran rahojen käytöstä: "Rahoista ei ole yhteisymmärrystä"
14
Katupölykausi alkoi Oulussa: Ilmanlaatu muuttui huonoksi keskustan alueella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

Eikö töissä haluta käydä? No ei! Jos voitan lotossa en tehe päivääkään töitä, eikä tehe moni muukaan vaikka niin itseään... Lue lisää...
rehellisellä pelillä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image