Pohjois-Suomi

Pudasjärven omakotitalon palo ja surmatyö järkyttävät naapurustossa – osa asukkaista lähti yöksi muualle sukulaisten luo

Henkirikos paljastui tulipalon yhteydessä. KUVA: Toivo Kiminki
Pohjois-Suomi 11.1.2019 17:12 | Päivitetty 11.1.2019 18:18
Juha Hagelberg

Pudasjärvellä tapahtunut omakotitalon palo ja epäilty talossa asuneen miehen surmatyö sekä hänen puolisonsa sieppaus järkyttävät lähialueen naapurustoa.  

Traagisen päivän iltana oli lähinaapurien kesken pidetty kriisipalaveri, jossa tapahtumia oli pohdittu. Muutamasta talosta oli talonväki jopa lähtenyt seuraavaksi yöksi sukulaisten luokse, koska he eivät enää tunteneet oloaan kotona turvalliseksi.

Rikospaikan lähin naapuri – joka ei halua nimeään julkisuuteen – oli torstaiaamuna herännyt paloautojen sireeniin ja mennyt pihalle katsomaan, mitä oli tapahtumassa.

– Muuta ei näkynyt, sillä palopaikalle näkyvyyden peittivät lumiset puut. Tuuli kävi eri suunnalta, eikä savun hajuakaan pihalle kantautunut.

Parempaa tietoa saadakseen hän oli lähtenyt kävellen kohti tapahtumapaikkaa, mutta sinne ei päästetty. Tie oli viranomaisten sulkema.

Huomio kiinnittyi myös tapahtumapaikalta poistunut kuorma-auto, jonka kyydissä olleen mönkijän hän tunnisti tulessa olleen talon kalustoksi.

– Jossain vaiheessa siellä oli kai ajeltu mönkijälläkin, koskapa se poliisin haltuun käytiin hakemassa, naapuri arvelee.

Koko päivän naapuri seuraili uutisia, joita tippui vähän kerrallaan netistä. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa huhut velloivat.

Vähitellen uutisia ja näkemäänsä yhdistellessä muodostui tilannekuva, että paikalta menehtyneenä löydetty mies oli talon isäntä. Auto, jonka kyytiin kaapattu edellisen vaimo oli kyyditty Luulajaan saakka, oli myös talon kalustoa.

Naapurin mukaan kaksistaan hieman erillään muista tienvarren taloista asustellut pariskunta oli hiljainen ja ystävällinen.

Hän ei olisi ikinä voinut, että heille – tai yleensä koko Pudasjärvellä – saattaisi tällaista tapahtua.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

21:53
Tyrnävä täydentää Murron alueen kaavaa
21:52
Oulun kaupunki esittää viisivuotiaiden varhaiskasvatuskokeiluun reilut miljoona euroa lisämäärärahaa
21:17
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
20:51
Mayn vaihtoehto kaatuneelle brexit-sopimukselle oli pelkkää hienosäätöä – brittipääministeri ei halua pidentää neuvotteluaikaa eikä toista kansanäänestystä
19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
200
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
31
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
29
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
27
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
23
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image