Pohjois-Suomi

Pudasjärven omakotitalon palo ja surmatyö järkyttävät naapurustossa – osa asukkaista lähti yöksi muualle sukulaisten luo

Henkirikos paljastui tulipalon yhteydessä. KUVA: Toivo Kiminki
Pohjois-Suomi 11.1.2019 17:12 | Päivitetty 11.1.2019 18:18
Juha Hagelberg

Pudasjärvellä tapahtunut omakotitalon palo ja epäilty talossa asuneen miehen surmatyö sekä hänen puolisonsa sieppaus järkyttävät lähialueen naapurustoa.  

Traagisen päivän iltana oli lähinaapurien kesken pidetty kriisipalaveri, jossa tapahtumia oli pohdittu. Muutamasta talosta oli talonväki jopa lähtenyt seuraavaksi yöksi sukulaisten luokse, koska he eivät enää tunteneet oloaan kotona turvalliseksi.

Rikospaikan lähin naapuri – joka ei halua nimeään julkisuuteen – oli torstaiaamuna herännyt paloautojen sireeniin ja mennyt pihalle katsomaan, mitä oli tapahtumassa.

– Muuta ei näkynyt, sillä palopaikalle näkyvyyden peittivät lumiset puut. Tuuli kävi eri suunnalta, eikä savun hajuakaan pihalle kantautunut.

Parempaa tietoa saadakseen hän oli lähtenyt kävellen kohti tapahtumapaikkaa, mutta sinne ei päästetty. Tie oli viranomaisten sulkema.

Huomio kiinnittyi myös tapahtumapaikalta poistunut kuorma-auto, jonka kyydissä olleen mönkijän hän tunnisti tulessa olleen talon kalustoksi.

– Jossain vaiheessa siellä oli kai ajeltu mönkijälläkin, koskapa se poliisin haltuun käytiin hakemassa, naapuri arvelee.

Koko päivän naapuri seuraili uutisia, joita tippui vähän kerrallaan netistä. Samaan aikaan sosiaalisessa mediassa huhut velloivat.

Vähitellen uutisia ja näkemäänsä yhdistellessä muodostui tilannekuva, että paikalta menehtyneenä löydetty mies oli talon isäntä. Auto, jonka kyytiin kaapattu edellisen vaimo oli kyyditty Luulajaan saakka, oli myös talon kalustoa.

Naapurin mukaan kaksistaan hieman erillään muista tienvarren taloista asustellut pariskunta oli hiljainen ja ystävällinen.

Hän ei olisi ikinä voinut, että heille – tai yleensä koko Pudasjärvellä – saattaisi tällaista tapahtua.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image