Pohjois-Suomi

Pirkko Mattila hakee Siikalatvan kun­nan­joh­ta­jan virkaa – ha­kup­ro­ses­sis­sa mukana 14 henkilöä

Hakijoiden joukossa on muun muassa entinen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila Muhokselta.
Pohjois-Suomi 2.12.2019 12:06
Sari Kihnula

Siikalatvan kunnanjohtajan virkaan hakuaika päättyi perjantaina. Tehtävää haki kaikkiaan 14 henkilöä, lisäksi Siikalatvan kunnan vs. kunnanjohtaja, hallinto- ja talousjohtaja Seija Mäenpää ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kaisa Louet-Similä ovat antaneet suostumuksensa tehtävään. Hakijoiden joukossa on muun muassa entinen sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila Muhokselta.

Virkaa ovat hakeneet myös Irene Koivumaa Pihtiputaalta, Tarja Karppinen Nummelasta, rantsilalaislähtöinen Risto Makkonen, Eija Liikamaa Kauhajoelta, Hilkka Kulju Keminmaasta, Uma Nissi Oulusta, Sami Suomalainen Espoosta, Vexi Virtanen Niemisjärveltä, Pekka Reiman Saaresta, Asko Merilä Utajärveltä, Antti Mulari Posiolta, PekkaKess Siikalatvalta ja Timo Kärkkäinen Pattijoelta.

Virkaa hakeneiden tietojen yhteenvetolistalle on kirjattu heidän viimeisin työnantajansa. Listauksen perusteella yhdenkään hakijan nykyinen tai viimeisin toimi ei ole kunnanjohtajan virka.

Siikalatvan kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi, kun kesäkuusta 2016 Siikalatvan kuntaa johtanut Pauli Piilma irtisanoutui virastaan syyskuussa.

Siikalatvan kunnanhallitus käsittelee kunnanjohtajan valinta-asiaa 9. joulukuuta pidettävässä seuraavassa kokouksessaan.

– Kunnanhallitus käy hakijat läpi kokouksessa ja päättää seuraavista askeleista, kuvailee kunnanhallituksen puheenjohtaja Seija Junno.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Ei voi kun ihmetellä että millä mittarilla katsottuna? Ihmisenä varmasti ainutlaatuinen mutta riittäneekö kokemus ja kontaktit täyttämään kunnanjohtajan laaja-alaista tehtävää. Taitaa olla aika sisäänpäin kääntynyttä kuitenkin politiikka hällä. Jotain fiksumpaa kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä asia kun on useita hankjoita.
Tuosta määrästä löytyy jo kolme sopivaa.
On kulunut neljäkymmentä vuotta ettei
Rantsilan kunnajohtajaksi ollut kuin yksi hakija ja tulokset ovat .nähtävissä , kauheaa jälkeä.
Onnea rekrytoijalle,ei ole helppo tehtävä,kun vasta parin vuoden kuluttua näkee kuinka on onnistunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Louet-Similä on kahminut jo sen edun kunnasta jonka voi saada. Pysykööt vain mettiäisessä .Kiertokoulu ja jäsenkirja ei riitä kunnanjohtajan virkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heittäkää suosiolla pyyhe kehään! Jos vastassa on ihminen, vieläpä nainen, tuollaisella menneisyydellä, niin miten luulette pärjääänne kisassa? Joskus on vain parempi antaa periksi ja vetäytyä takkatulen ääreen nuolemaan haavojaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siikalatva on alueeltaan merkityksetön, siis siellä on ei mitään. Kepulaiset isännät uhkuvat viranhaltijoistaan, kunhan ei ole sosialisti. Tämä sosialismin pelko johtamisessa se on karkottanut Siikalatvalta ihmiset evakkoon ja hakemaan työtä sieltä missä sitä on. Kokemuksesta tiedän tuon, kun 18 kesäisenä laitoin repun pykälään ja läksin pois. Sillä tiellä olen edelleen, ja hyvällä eläkkeellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oudot hakijat googlattu + tutkittu ja jo kunnassa toimivat tunnetaan. Ei kannata tyytyä heikkoihin tai "vaarallisiin".

Uuteen hakuun vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitsijoiden kannattaa muistaa googlettaa hakijat, ettei käy kuten edellisellä kerralla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TOIVON kuntalaisten parasta että ko rekrytointia jatkaisivat ja enemmän markkinoisivat ko tehtävää. Näiden pikku kuntien rekrytointiprosessit ovat monesti sisäänpäin kääntynyttä siltä osin että ei tavoita päteviä hakijoita koska ”markkinoidaan” lähinnä vain paikallisesti.

Taustoja kun ko. hakijoista selvittää niin selviää parhaiten ne todelliset faktat. Tässä pestissä kun ei riitä että sukulaiset asuvat ko. kunnassa tai on muuten sosiaalisesti sopiva hoitamaan laajaa ja kokonaisvaltaista tehtävää.

Pirkko Mattila: kokemusta kunnallispolitiikasta mutta ei selkeää näyttöä aikaansaannoksista.

Sitten tämä vt kunnanjohtaja Mäenpää on työskennellyt aikaisemmin Kipassa (Kirkon Palvelukeskus), jossa tappiota viidessä vuodessa tehnyt 5 miljoonaan. Eli sivusta seuranneena siirtynyt sivuun kun ei ole riittänyt selkärankaa vastaamaan ko tilanteesta.

Toivottavasti ko kunnan päättäjät ymmärtäisivät että työssä on tärkeää ymmärtää tämänhetkinen status ja selkeä visio, jotta myös tulevaisuudessa kunta pystyisi tuottamaan palvelut siellä asuville ja myös niille uusille asukkaille. Ei ole helppo tehtävä päättäjille ja tulevalle kunnanjohtajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mattila tulee Siikalatvalle kalliiksi, kannattaa seurata kuluja jos valitaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sininen takinkääntäjä ei ole sovelias kunnanjohtajaksi. Mattilalle ei tulisi myöntää mitään valtion/kunnan virkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Mulari Posiolta Kyllä pitäisi kelvata Siikajoelle!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siikalatvalle tässä kunnanjohtajaa haetaan, ei -joelle.
Mutta sen mitä tutkailin, ei hassumpi ehdokas tuo Antti, paras varmaan noista.
Joukossa näkyy olevan aika monta jotka on hakeneet lähes kaikkia avoimia kunnanjohtajan paikkoja. Pitkäaikaista johtajaa kun haetaan, niin kyllä ne vanhimmat voisi unohtaa. Jostain kunnan ulkopuolelta se johtaja pitää tulla, että olisi jotain objektiivista näkemystä, eikä olisi sisällä kunnan valtataistelussa. Päättäjät ovat nyt paljon vartijoina kenelle vallan antavat. Itse kyllä taitaisin harkita paikan uudelleen hakuun laittamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kunnanjohtajaksi valita yleensä suurimman eikä pienimmän puolueen edustaja? Toisaalta jos ei löydy sopivinta, täytynee tyytyä pätevimpään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siikajoen kunnanjohtajaksi , ei missään nimessä sovi. Pirkko Marttila. Liian paljon sekasotkuja jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pirkolla on kriisinhallinta hanskassa. Kun tulee kiperä paikka, niin hän ottaa paukun ja loikkaa savusaunaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image