Pohjois-Suomi

Nainen huijasi chat-palvelussa seuraa hakeneita miehiä – Siirsi miesten tileiltä rahaa tuhansia euroja Raahessa

KUVA: Jarno Juuti
Pohjois-Suomi 19.2.2020 6:15
Susanna Kemppainen

Seuranhaku television chat-palvelussa kävi kolmen miehen kukkarolle.

Heihin otti yhteyttä vuonna 1991 syntynyt nainen, joka erilaisten verukkeiden avulla sai heidät luovuttamaan verkkopankkitunnuksensa. Tämän jälkeen nainen siirsi miehiltä rahaa yhteensä toistakymmentä tuhatta euroa syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana Raahessa.

Pyysi tunnuksia tarkistaakseen varallisuuden

Yksi uhriksi joutuneista miehistä oli antanut naiselle luvan siirtää 20 euroa. He olivat jutelleet ja nainen kertoi miehelle haluavansa tulla käymään tämän luona, mutta hän väitti tarvitsevansa 20 euroa bensaan ja pyysi miestä laittamaan summan tilille.

Mies antoi naiselle pankkitunnuksensa, sillä hän ei osannut itse tehdä siirtoa. 20 euron sijaan nainen siirsi rahaa yli 4000 euroa eikä koskaan saapunut miehen luo.

Toiselta huijatulta mieheltä vietiin 2000 euroa.Tämäkin mies viestitteli seuranhakuilmoitukseen vastanneen naisen kanssa.

Nainen ei ollut uskonut, että miehellä on rahaa. Hän pyysi tältä verkkopankkitunnuksia tarkistaakseen asian ja mies antoi ne hänelle. Tunnusten avulla haettiin lainoja pikavippifirmalta ja siirrettiin eteenpäin miehen tililtä.

Kolmannen miehen tililtä siirrettiin yhteensä 9000 euroa. Mies oli luottanut naiseen ja antanut tälle nettitunnuksensa 50 euron siirtoa varten.

Seuraavana päivänä nainen yritti saada mieheltä vielä 500 euron lainaa auton korjaamiseen uhkaamalla levittää miehestä haitallista tietoa.

Syyllistynyt aiemminkin samankaltaisiin tekoihin

Käräjäoikeus katsoi naisen syyllistyneen teoillaan kolmeen maksuvälinepetokseen ja kiristyksen yritykseen. Hän on aiemminkin syyllistynyt samankaltaisiin rikoksiin.

Oikeus määräsi naiselle rangaistukseksi 7 kuukautta ja 15 päivää ehdotonta vankeutta. Sen mielestä asiassa on edellytykset määrätä nainen vankeuden sijasta yhdyskuntapalveluun, jota se määräsi hänelle 225 tuntia.

Nainen siirsi rahoja oman tilinsä lisäksi vuonna 1962 syntyneen miehen tilille. Käräjäoikeus katsoi tämän miehen syyllistyneen kolmeen rahanpesuun ja langetti hänelle kolme kuukautta ehdollista vankeutta. Tuomitut velvoitettiin korvaamaan aiheuttamansa vahingot.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Helppo on päästä huijaamaan, teeppä jonkinlainen kauppa, annat maksajapuolelle tilinumerosi ,johon voi kauppasumman maksaa, ei kukaan tiedä senjälkeen mihin tarkoituksiin tätä tilitietoja käytetään,
, siis kierotuneisuudelle rikollisuudelle löytyy mahikset ,jos on haluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten pelkällä tilinumerolla voi huijata? Et sinä sieltä rahoja ainakaan siirrä minnekään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eihän nyt pelkällä tilinumerolla voi mitään huijata, laskuissakin on firmojen tilinomerot mihin voi laskunsa maksaa. meinaatko että sillä tilinumerolla voit firman tililtä siirtää rahoja itsellesi??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta,kuinka paljon näistäkin huijareista on varoitettu,mutta niin ne vaan aivot pehmenee, että raha lähtee liikkeelle 😆

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedotusvälineet, se tavallinen media, opettaa vilpillisille uusia tapoja huiputtaa ihmisiä. Pankkeja ei voi enää ryöstää niin mobiilisti se on helppoa yksityishenkiöiden ollessa kysymyksessä. Pitää siirtyä takaisin kauan sitten käytössä olleen valuutan käyttöön, oravannahat käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiemmin oli jo julkista tietoa, että yrityssalaisuudet saa helpoiten kysymällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korvaukset pitää myös ansaita työllä, jos valtiokonttori joutuu ne maksamaan. Kympin tunti pyllynpesusta ja katujen lakaisemisesta. Ei se muuten tunnu missään ja samat ravit jatkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei kannata verrata ainoastaan omiin ajatuksiin, ihmisiä on erilaisia ja vanhempiakin.

osaavatko, ymmärtävätkö vanhemmat sukulaisenne
varoa huijareita
köyttää verkkopankkia
pitää henkilöllisyytensä turvassa?

vastuu on teidän, ei heidän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höynäytettäviä riittää näköjään vastakkaisessakin sukupuolessa,mutta naisilta saa varmaan isommat summat,niin kuin on monesti nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tokihan nyt jokainen mies lämpeää alle kolmekymppisen naisen yhteydenotolle mutta harvoin sitä nyt mikään savannien prinssi tai sheikki ottaa yhteyttä niinkuin naisille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaisilla huijausrikoksilla saa sitten pakollista työntekoa, tai ainakin joutuu olemaan määrätyn tuntimäärän jollakin työpaikalla!!!??? KÄSITTÄMÄTÖNTÄ!!! JÄRKYTTÄVÄÄ!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ihmiset niin yksinkertaisia siinä rakkaudenpuutteessaan että rahalla aletaan sitä ostamaan , toiseksi tämä esim. Netti deittailut,nettipankkitoiminta on avannut rikollisille helpon mahdollisuuden huijata ihmisiltä rahavaroja , luulisi olevan tietoa asioista joista toitotetaan joka tiedoitusvälineissä. Nykymaailmassa ei taida olla kehenkään luottamista,ihmistä ei näe kuin hampaisiin asti. Elämän perusarvot on rapautuneet, miksi suomen lakikirjoja ns,päivitetä tämänpäiväisen elämän menoa vastaavaksi, rikostuomiot on niin mitättömät että ei sillä pelolla enää rikollisuutta vähennetä, eikä kenenkään resurssit niitä pysty koko maailmanääristä vaeltavien ihmisten kieroa toimintaa hallitsemaan, juuri nämä keksityt nettiyhteys pahinta mitä ihminen on saanut kehitettyä riesaksi ihmisten elämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä pääsivät vähällä. Monia miehiä huijataan menemään ihan naimisiin ja se vasta kalliksi käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oi, voi ja voi vielä kerran. Miten sitä voi haksahtaa tuolla tavalla, kun näistä huijaus asioista on varoiteltu jo kauan aikaa ja eikun haksahdetaan siitä huolimatta. Sähköpostiin tulee joka päivä roppakaupalla huijausviestejä, mutta en ole avannu yhtäkään vaan poistanut. Miten nämä huijarit siitä huolimatta jaksaa lähetellä näitä huijausviestejään, kun näkevät, ettei se hyödytä mitään.
Menee se viisaskin vipuun, sanotaan ja pitää kyllä paikkansa. Maailma on täynnä huijareita. Itsekin on sen sanut kokea, että niitä löytyy lähipiiristä ja omalta työpaikalta. Keneenkään ei kannata eikä voi luottaa, kieroutta esiintyy joka paikassa. Meitä vedetään satimeen monin eri tavoin. Puhelinmyynti on yksi viheliäisimmistä ilmiöistä, mutta siitä ei ole haittaa, kun tajuaa vaan olla vastaamatta tuntemattomiin numeroihin. Eikö näille seuran kipeille naisille ja miehille kirkastu se tosiasia, ettei rakkauteen kuulu raha. Jos rahasta aletaan heti seurustelun alussa puhumaan, niin sen tietää, ettei kysymys muusta olekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"järki-immeinen" on niin kauan kun joku vetää retkuun; ei nyt sentään rahaa pyytävät seuraa tarjoavat, mutta aamusella kuuntelin telkkarista asiantuntijoita, niin petkuttaa voi ketä tahansa ja millä keinoin tahansa, eikä siinä edes akateemisuuskaan auta, eikä edes poliisitutkinto. Se väite, minkä Elisan johtaja sanoi, ettei näitä voi miljoonien soittojen seasta poistaa, ei ihan pitäne paikkaansa, jos vaikka ulkomailta soitto tulee useaan kohteeseen ja samasta lähteestä, niin varmaan voi ainakin pistää tarkkailulistoille. Ja, jos olisi sellainen palvelu, johon voi tällaiset soitot ilmoittaa, niin operaattori voisi laittaa eston näille soitoille. Helpoimmin on huijattavissa juuri sellaiset ihmiset, jotka pitävät itseään immuunina petoksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihmiset ovat niin herkkäuskoisia ja haksahtavat huijareihin , olkoot ne naisia tai miehiä ? Silloin kun joku tarvitsee toisen pankkitunnuksia , niin hälytyskellojen pitäisi soida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin pienillä rangaistuksilla ei ole mitään merkitystä. Tässäkin toimintahan on ollut suunnitelmallista ja toistuvaa. Valepoliisit ja muut huijarit vain lisääntyy mikäli rangaistuksia ei kovenneta tuntuvasti. Voi tätä suomen oikeuslaitosta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

13:23
Päivän kotoiluvinkki: Puhdista kahvinkeitin marttojen ohjeilla
13:19
Ajokeli on paikoin erittäin huono Lapissa, puu kaatui talon päälle Kemijärvellä, Oulussa normaali kevättalven sää
13:13
Eduskunta hyväksyi ravintoloiden sulkemisen – pääministeri Marin tunnusti yritysten lisätukitoimien tarpeen
12:49
Toimittajamme seurasi tapahtumapaikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
11:41
Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – tältä tiesuluilla näytti yöaikaan
11:38
Suomen rajat sulkeutuivat äkillisesti – operaatioon osallistuvat kertovat, millaista on valvoa Suomen ja Ruotsin rajaa Torniossa
11:28
Aamuyhdeksään mennessä yli 120 käännytetty ja yksi sakko annettu – Uudenmaan rajojen valvonta on täydessä käynnissä
102
Presidentti Niinistö moittii Ilta-Sanomissa kovin sanoin kansalaisia, jotka eivät tottele koronaohjeita: "Minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä"
50
"Maailma ei palaa ennalleen", sanoo EU-komissaari Jutta Urpilainen – Eurooppa on komissaarin mukaan nyt joukkue, jolla on sama maali
41
Krabista Ouluun palaavat matkustajat joutuvat tarkkaan syyniin –  "Kukaan ei saa lähteä kentältä tai myöhemmin muualta Oulusta julkisilla liikennevälineillä"
30
Pohjois-Pohjanmaalla viisi uutta varmistettua tartuntaa – yksi henkilö tehohoidossa Oulussa
28
Mies kaahasi järjetöntä ylinopeutta Oulun Pohjantiellä, ylitystä liki sata kilometriä tunnissa – myös lukuisat rattijuopot työllistivät poliisia
24
Toimittajamme paikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
21
Halla-aho: Maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "Sopivat kuin nyrkki naamaan"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Lapissa ja Koillismaalla luoteistuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ruohikkopalojen vaara on suuri maan etelä- ja länsiosassa sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maatilalle töihin

Aina nämä työnvieroksujat jotain keksii. Kaupungissa ei voi tietenkään myöskään töissä käydä kun tiet pölisee ja on auto... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image