Pohjois-Suomi

Maa­ta­lous­mi­nis­te­ri Jari Leppä lupaa: Luon­non­­va­­ra­­kes­­kuk­sen Ruukin tut­ki­mus­a­se­man tut­ki­­mus­­na­­ve­tan toiminta jatkuu

Ministeri Jari Leppä (kesk.) vakuuttaa, että Ruukin tutkimusnavetta jatkaa. KUVA: Mikko Määttä
Pohjois-Suomi 9.11.2019 13:45
Mikko Määttä

Kes­kus­tan maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­ri Jari Lep­pä (kesk) lu­pa­si lau­an­tai­na Raa­hes­sa käy­des­sään, et­tä Luon­non­va­ra­kes­kuk­sen (Luke) Ruu­kin tut­ki­mu­sa­se­man ja -na­ve­tan toi­min­ta jat­kuu.

– Pi­dän huol­ta sii­tä, et­tä se jat­kuu, Lep­pä sa­noi.

Vie­rai­lun ai­ka­na huo­len­sa tut­ki­mus­na­ve­tan koh­ta­los­ta il­mai­si­vat Maa­seu­tu­hal­lin­non Ka­la­jo­en yh­teis­toi­min­ta-alu­een pu­heen­joh­ta­ja Sari Pek­ka­la ja MTK–Raa­hen­seu­dun pu­heen­joh­ta­ja Sau­li Jo­en­suu.

– Se oli tä­män päi­vän pa­ras uu­ti­nen, Jo­en­suu sa­noi Le­pän lu­pauk­ses­ta.

Syk­syl­lä alu­een vil­je­li­jät ot­ti­vat tie­don tut­ki­mus­na­ve­tan sul­ke­mi­ses­ta tyr­mis­ty­nei­nä vas­taan.

– Na­ve­tan sul­ke­mi­nen oli­si kuo­li­nis­ku poh­joi­sen an­si­ok­kaal­le ja ai­nut­laa­tui­sel­le li­ha­kar­ja­tut­ki­muk­sel­le, Jo­en­suu sa­noi Le­päl­le.

Jo­en­suu sa­noi, et­tä tut­ki­mu­sa­se­man ruo­kin­ta- ja kui­vi­tus­ko­keis­ta on saa­tu ja saa­daan koko ajan ar­vo­kas­ta tie­toa, jota ti­loil­la so­vel­le­taan suo­raan käy­tän­töön.

– Näin ol­len koko elin­kei­no ke­hit­tyy, Jo­en­suu vies­tit­ti.

Omas­sa pu­heen­vuo­ros­saan Lep­pä ko­ros­ti, et­tä suo­ma­lai­nen maan­vil­je­ly tar­vit­see muun mu­as­sa nur­mi- ja nau­ta­kar­ja­tut­ki­mus­ta.

– Jos ei ole esit­tää tut­kit­tua da­taa, ei pär­jä­tä.

MAINOS

Kommentoi

Tämä hra leppä on jäävi asiassa, koska saa mittavat maataloustuet. Ei näitä tutkimusasemia tarvita, kaikki riittävä tieto on saatavissa maailmalta tutkimatta täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehmä on ainut eläin maapallolla, joka muuttaa sukupuolensa tapettaessa - häräksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tutkia sellaista, joka on poistumassa käytöstä? Ihmiset siirtyvät punaisen lihan käytöstä sianlihaan ja sianlihan käytöstä siipikarjanlihaan ja siipikarjanlihan käytöstä kasvispohjaisiin proteiini- ja hiilihydraattilähteisiin kuten nyhtökauraan. Tämä tapahtuu primäärisesti terveydellisistä syistä ja sekundäärisesti sekä taloudellisista, että ympristönsuojelullisista syistä. Näissä tulevaisuuden kasvualueissa, eli kasvispohjaisen proteiini- hiilarilähteiden tutkimisessa meidän kannattaa käyttää kaikki mahdollinen raha ja ottaa loput tästä taantumuksellisesta navettatutkimuksta. Jos ministeri ei tätä ymmärrä niin tilanne on toivoton lapsiemme kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottamalla valtiolle lisää velkaa rahoittamalla näitä kepuhankkeita, jotka keräävät "dataa" poliitikon arsenaaliin alalta, joka tulee kuihtumaan lähitulevaisuudessa on järjen vastaista. Rahat tulisi laittaa kaikkein kannattavimman ja kehityvimmän vientituotannon kehittämiseen huipputappiollisen maatalouden ja sen terveydelle vaarallisten ruoka- aineiden tutkimisen sijaan. Näin joskus tulevaisuudessa nykyisten lapsiemme ei tarvisisi maksaa ylimäärästä nyt tahallamme tehtyjen väärien päätöksiemme johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalaisten temppuilua jälleen, kuinkahan paljon tuokin rakennus tullut maksaan veronmaksajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emme halua rahoittaa navettatutkimusta, koska lehmänliha aiheuttaa rasvatyyppinsä vuoksi verisuonten ahtautumaa syöjälleen. Verisuonten ahtauma taasen johtaa ennenaikaiseen kuolemaan sydäongelmien vuoksi. Sama koskee lehmän vasikalleen tarkoittamaa maitoa kun ihminen sitä ryystää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herra kun pääsee kehä I sisäpuolelle ei muista moista lausumien. Lausuipa aikoinaan Tarastikin kaikennäköistä mutta lopputulos oli jo päätetty

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:03
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
9:51
Röyhkeä voro vei auton nivalalaisen omakotitalon pihasta juuri, kun pariskunta oli lähdössä töihin – ”Erittäin kummallinen tapaus”
9:49
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä
9:39
Viimeiset mielenosoittajat sinnittelevät yliopistolla Hongkongissa – Yli 600 ihmistä poistui kampukselta maanantaina
8:25
Sa­vu­kos­ken koulun ra­ken­nus­työ­maal­ta löytyi so­dan­ai­kai­sia heit­ti­men am­muk­sia – 81-millisiä ammuksia löytyi koulun alueelta 15 kappaletta Tilaajille
8:22
Pohjantiellä sattui peräänajo-onnettomuus Iskon ja Laanilan liittymien välillä – tilanne saatiin korjattua puolessa tunnissa
8:01
Postilakossa jätettiin yöllä sovintoesitys, PAU ja Palta antavat vastauksensa aamupäivällä – lakko jatkuu vielä
42
Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
26
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
17
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
15
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
8
Oulu päättää pormestarimallista vuonna 2021 – asia jää samana vuonna valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi
7
Arinan Kastellin huoltoasemahanke jäi pöydälle kaupunginhallituksessa
7
22-Pistepirkko saavutti Euroopassa kulttimaineen tunnistettavalla sointimaailmallaan – Kaleva Live esittää yhtyeen keikan suorana keskiviikkoiltana

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image