Pohjois-Suomi

Lapwall Oy:n ja Teol­li­suus­lii­ton välinen riita jatkuu edelleen – Teol­li­suus­liit­to aikoo asettaa yrityksen saartoon

Lapwallin tehdas Pyhännällä on joutuamassa Teollisuusliiton asettamaan saaroon. KUVA: Juha Honkala
Pohjois-Suomi 23.2.2019 17:05 | Päivitetty 23.2.2019 19:38
Juha Honkala

Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen esittää Teollisuusliiton johtoryhmälle, että se haastaa pyhäntäläisen suurelementtejä valmistavan Lapwall Oy:n oikeuteen ja asettaa yrityksen saartoon.

Toimenpiteet ovat jatkumoa viime lokakuussa alkaneesta kärhämästä, jossa Teollisuusliitto asetti useita työsulkuja vastustaakseen maan hallituksen silloin valmistelemaa irtisanomislakia.

Lapwall ei työsulusta piitannut, vaan se kävi ankaraan vastarintaan palkansaajajärjestöä vastaan.

Samaan aikaan kun ammattiyhdistysväki syytti yritystä työntekijöiden painostamisesta töihin, yritys syytti ammattiyhdistystä työntekijöiden painostamisesta olla menemättä töihin.

Lähes puoli vuotta myöhemmin tilanne on edelleen päällä, ja tehtaan järjestäytyneitä työntekijöitä hiertää muun muassa se, että Lapwall ohjaa henkilökuntaansa eroamaan liitosta ja turvaamaan toimeentulonsa yleisen työttömyyskassan kautta.

Oikeutta haetaan myös siihen, että Lapwallin väitetään maksaneen työntekijöilleen 500 euron bonukset siitä, jos tämä jätti osallistumatta lokakuun työsulkuun.

Lisäksi oikeudessa aiotaan mitata, asettaako Lapwallin jakamat bonusrahat nollasta sairauspäivästä vuodessa työntekijät eriarvoiseen asemaan.

– Eriarvoistavan bonuskäytännön lisäksi Lapwall maksaa työntekijän työttömyyskassan jäsenmaksut jos työntekijä kuuluu YTK:hon. Teollisuusliiton jäsenmaksuja ei makseta, eikä enää edes peritä palkasta ja tilitetä eteenpäin, vaan se on jätetty työntekijän vastuulle. Tämä on puhdasta ideologiaa, jolla koitetaan ohjata työntekijät irti ammattiliitosta. Aion esittää saartoa ja oikeustoimia, ja asia on jo maanantaina johtoryhmän käsittelyssä, Alapartanen kertoo.

Sektorijohtaja Jyrki Alapartanen Teollisuusliitosta näkee, että Lapwall syrjii ammattiliittoon kuuluvia työntekijöitä. KUVA: Juha Honkala

Yritys aiotaan asettaa saartoon

Oikeudenkäynnin kautta Teollisuusliitto hakee menetettyjä bonuksia ja samalla on tarkoitus alleviivata pelisäännöt mahdollisen ennakkotapauksen avulla.

– Näistä asioista on yritetty neuvotella yrityksen johdon kanssa mutta perjantaina tulleen uusimman vastauksen perusteella Lapwall kokee oikeudekseen toimia niin kuin nyt toimii.

Kun yritys julistetaan saartoon, menevät työntekijät töihin aivan kuin ennenkin, mutta esimerkiksi viranomainen ei voi enää välittää tälle työtekijöitä ja uusia työlupia. Työlupien uusiminen tai uusimatta jättäminen koskee ulkomaalaisia työntekijöitä, joita Lapwallilla on palkattuna kymmenkunta.

– Pienempiin yrityksiin saarto ei ruukaa auttaa, sillä aiemman kokemuksen perusteella ne ovat laittaneet lapun luukulle, vaihtaneet nimeään ja jatkaneet toimintaansa. Isompien yritysten kohdalla pakkokeino on toimivampi. Jos asia etenee niin kuin esitän, Lapwallin saarto on voimassa juuri niin kauan kuin epäkohdat katsotaan tulleen korjatuksi. Emme me halua yhtään tehdasta pysäyttää, vaan saattaa työntekijät oikeudenmukaiseen asemaan ihan niin kuin muuallakin, Alapartanen kertoo.

Lapwall on järjestäytymätön työnantaja, joten sen asioita ei käsitellä työmarkkinaoikeudessa. Kun oikeutta haetaan käräjäoikeuden kautta, voi prosessi viedä valituksineen vuosia.

– Käräjäoikeudesta päätös, valituslupa ja hoviin. Sitten kenties vielä korkeimpaan oikeuteen. Prosessi on pitkä ja se myös maksaa, mutta kun tehtaan työntekijät hakevat oikeusapua, asia siirtyy meidän lakimiesten huoleksi ja he hoitavat asiat päätyyn asti, Alapartanen valottaa.

Kaleva tavoitteli lauantaina myös Lapwall Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Pekkarista kommentoimaan yrityksen ja Teollisuusliiton välisiä asioita. Pekkarinen ei vastannut haastattelupyyntöön.

Suomen Yrittäjien mukaan Teollisuusliiton painostus on perusteeton.

Juttua muokattu kello 19.37. Korjattu Lapwall Oy:n valmistamat tuotteet suurelementeiksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (320)

Teollisuusliiton väite saarron vaikutuksista viranomaisten toimintaan ja esimerkiksi työlupiin on lähtökohtaisesti täysin perusteeton. Mitään automaattista vaikutusta tällaisella toimenpiteellä ei viranomaisten toimintaan olisi. Tältä osin on huomattava, että laissa julkisista työvoima- ja yrityspalveluista on erikseen nimenomaisesti todettu, että työriidoilla ei ole vaikutusta julkiseen työvoima- ja yrityspalveluun. En siis lähtökohtaisesti usko, että meidän nykyisten työntekijöiden tarvitsee olla työluvistaan huolissaan. AY- liikkeiden tapana on ollut "uhota" ja uhkailla ja myös esittää täysin perättömiä asioita. Heille tärkeintä on osoittaa valtaansa ei ajaa työntekijöidensä etua. Tässä on syy suurin syy jäsenkatoon. Käytännössä he itse kaivavat oman hautansa. Vain asiallisella ja rehellisellä toiminnalla on jatkuvuutta!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bonusrahaa nollasta sairauspäivästä? Minun mielestä nyt ollaan kaltevalla pinnalla. Mitäs sitten kun työntekijä tulee sairaana töihin, tekee huonoa jälkeä ja tartuttaa myös kaikki muut?

Mutta noin muutenhan tämä liiton "eriarvoistavasta bonuskäytännöstä" rutkuttaminen on lähinnä kommunismia; kyllä hyvästä työstä ja tuloksesta pitää pystyä palkitsemaan silloin kun siihen aihetta on, mutta tämä sairauslomabonus on kyllä hieman kyseenalainen tapa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuullostaa vuoden työpaikalle ainakin sipilä asteikolla, työntekijöillä ei taida olla kivaaa työpaikalla, jossa puhuminen ei ole sallittua. Pikkukylillä ikävä juttu kun työpaikat on vähissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osui ja upposi!!..Tuntuupa olevan aikasmoinen työpaikka ..työntekijällä sais olla mitään oikeuksia!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entisenä kyseisen firman työntekijänä voin kyllä sanoa, että epäkohtia ja riman ali-tilanteita oli kyllä paljon. Nykyisiä työntekijöitä kun on haastatellut, niin sama meno jatkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi kaleva mennä vipuun, kun yhden äijän perusteettomia väitteitä kirjoittelee. Noita kyllä maailmaan mahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntuu että onkohan osa kommentoijista vähän hölmöjä kun vaahtoavat että ilman liittoa saavat parempaa palkkaa. TES asettaa vain työstä maksettavan minimipalkan minkä päälle voi jokainen yrittää neuvotella korotusta. Kuului liittoon tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipiläläisiä kyykyttäjiä yrittäjinä niin tuollaista se sitten on. Hirveä kasvu päällä, ainakin avoimien työpaikkojen perusteella. Vai voisko olla niin, että vaihtuvuus onkin suuri. Se tuskin noin voi olla totta, kun vaikuttaa sielllä olevan aivan mahdottoman hyvä henki, ja palkat taivaalliset. Rahanakin tietty toivoisi osan edes saavan, siis maallikot.

Mielivallasta se muodostuu diktatuurikin. Ja sehän on hyvä juttu se. Nyt vaan on meneillään sellainen vaihe, että kun nuoremmat sukupolvet on medioiden kautta opetettu Amerikkalaiseen ihanteeseen, jossa kaikki elämä keskittyy työn ja uran ympärille, nää meidänkään nuoret ei tajua sitä, että työ on vain tapa ansaita rahaa varsinaista elämää varten. Ei työn pitäisi olla se elämä! Siksi, että on edelleen pieni osa ihmisiä jotka tämän tajuaa, täytyy olla järjestelmä, jolla ylläpidetään yhteisiä sääntöjä ja periaatteita. Jotta olisi mahdollisuus elää! Työn pitäisi olla vain pieni osa sitä, elämän kokonaisuutta. Yrittäjät on eriasia. Ne on valinneet sen tien. Palkollinen on ostettu suorittamaan tehtävänsä, esim. 8h 5pv viikossa. Lopun aikaa saisi elää omaa elämäänsä. Ei se niin vaikeata ole, kun unohdetaan ahneus ja muistetaan ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"...työ on vain tapa ansaita rahaa varsinaista elämää varten. Ei työn pitäisi olla se elämä!"
"...Työn pitäisi olla vain pieni osa sitä, elämän kokonaisuutta. Yrittäjät on eriasia. Ne on valinneet sen tien."

Naulan kantaan, juuri näin!

Töissä käydään, jotta saadaan rahaa elämään ja tehtyä oman pienen osansa yhteiskunnan meitä kaikkia hyödyttävien toimintojen turvaamiseksi. Tavallinen työntekijä ( =kaikki, joilla ei ole omistusosuutta yrityksestä) ei ole millään muotoa velvollinen tekemään yhtään enempää töitä kuin yhteisillä pelisäännöillä sovitun verran. Eli sen, mitä on sovittu työ- ja työehtosopimuksin. Kaikki muu aika on hänen muuta elämäänsä varten.

Jos työtä halutaan joissain erikoistilanteissa tehtävän enemmän, siitä sovitaan reilusti kunkin työntekijän kanssa ja ylimääräisen työn on oltava vapaaehtoista ja siitä on saatava asianmukainen korvaus. Johtaja, joka ei tätä toimintatapaa noudata, ei ole johtajan pestinsä arvoinen, eikä tehtäviensä tasalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä työntekijä ei liittoja tarvi! Nuo ay liiton vaatimukset ihan naurettavia. Kumpihan on tälle meidän yhteiskunnalle tärkeämpi, toinen tuo työtä ja toisen elättää jäsenet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

AY liike ei omalla rahalla elätä jäseniään. Työttömyyskorvaukset tulevat valtion kirstusta, ansiosidonnaisetkin.

AY liike saa valtavat rahat käyttöönsä eikä maksa edes veroja! Yksi jäsenmaksujen käyttökohde on vaaliavustus vassaripuolueille. Toinen on AY liikkeiden johtajien valtaisat palkkiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites työnatajapuolella,,siellä ne herroilla vasta hyvö onnii!!tässäpä:EK:n tuloruhtinaat löytyvät sen luottamusmiesjohdosta, erityisesti sen terävimmästä kärjestä. EK:n herrojen ehdoton kunkku on järjestön varapuheenjohtaja Matti Alahuhta, 4,2 miljoonaa vuosittaista euroa. Pomolla on hyvä irtisanomiskorvaus, 1,5 vuoden palkka.

EK:n toinen varapuheenjohtaja Kari Jordan tienaa 233 000 euroa kuussa, 2,6 miljoonaa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nuo voi saarrolle mitään..sekun lyödään päälle niin loppuu kitinä,,kuriin tuommoset👍👏

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on Kalevan verkkosivut varsinainen länkytyspaikka. Julkaistaan provosoiva uutinen ja sitten kerätään klilkkauksia ja nauretaan partaan samasta asiasta jauhattavien kustannuksella. Olin pitkään erään Kalevan omistaman lehden tilaaja, mutta onneksi en enää, ettei tarvitse rahoittaa tällaista touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen esittää Teollisuusliiton johtoryhmälle, että se haastaa pyhäntäläisen suurelementtejä valmistavan Lapwall Oy:n oikeuteen ja asettaa yrityksen saartoon. Reipasta toimintaa näin pitää tehdä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep,jep..nyt on oikeeta toimintaa teollisuusliitolta,,väärinkäytöksiin pitää puuttua!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä,,noin pitää tehdäkkin jos työnantaja ei sääntöjä noudata..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (320)

Uutisvirta

19:00
Massiivisesta maalimäärästä huolimatta Mika Pyörälä ei miellä itseään maalitykiksi: "Ei tällä laukauksella voi kutsua itseä sniperiksi" Tilaajille
18:47
Kempeleen kunnanjohtaja: Lähijuna voisi liikennöidä Limingasta Iihin jo 2020-luvun puolessa välissä – kysyimme, miten lähijunaliikennehanke nytkähtäisi eteenpäin Tilaajille
18:27
Jonas Liimatta jatkaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajana
18:00
Reportaasi vuosien takaa: Anjan etsintä toukokuussa 1963 ei unohdu – Viisivuotiaan tytön katoaminen Kerässiepistä aiheutti Suomen ensimmäisen suuretsinnän Tilaajille
17:56
Pakettiauto kaatui kyljelleen kolarissa Rovaniemellä
17:35
Paperisten laskujen eräpäiviä siirretty eteenpäin postilakon vuoksi – IS: Valtakunnansovittelija aikoo tehdä sovintoehdotuksen maanantai-iltana
16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
67
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
53
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
36
Elektrobit rekrytoi yli 60 uutta työntekijää Ouluun vuoden 2020 loppuun mennessä – työllistää tällä hetkellä 240 henkilöä
33
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
27
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
19
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image