Pohjois-Suomi

Kahden kan­ta­suo­ma­lai­sen nuoren epäillään pa­hoin­pi­del­leen kaksi ul­ko­maa­lais­taus­tais­ta nuorta Kajaanissa

Pohjois-Suomi 21.7.2019 16:15
Katri Keskitalo

Kainuun poliisi epäilee, että kaksi kantasuomalaista poikaa syyllistyivät kahden ulkomaalaistaustaisen pojan pahoinpitelyyn Kajaanin Lehtikankaalla sijaitsevan koulun pihalla perjantai-iltana noin kello 19.30 aikaan, tiedottaa poliisi.  

Tapahtumassa nuorisoporukka, jossa oli sekä tyttöjä että poikia, oli ensin huudellut kahdelle noin 15-vuotiaalle ulkomaalaistaustaiselle pojalle, jonka jälkeen porukassa olleiden kahden kantasuomalaisen pojan epäillään pahoinpidelleen heitä sekä lyömällä että kivellä heittämällä. Poliisin mukaan tapahtuma johti lieviin vammoihin. 

Koska kaikki tapahtuman osalliset olivat alaikäisiä, poliisi kirjaa heistä pahoinpitelyn lisäksi muun muassa lastensuojeluilmoitukset. 

Polisii pyytää tapahtuman silminnäkijöitä olemaan yhteydessä Kajaanin poliisiaseman asiakaspalvelupäivystykseen joko puhelimitse numeroon 0295 416 520 tai sähköpostitse osoitteeseen tutkinta.kainuu@poliisi.fi.

MAINOS

Kommentoi

Maahanmuuttajat olivat siis aikaisemmin pahoinpidelleet noin 155 senttisen pikkupojan ja nämä kantasuomalaiset herrat puolustivat kaveriansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt ei ilmeisesti ollut kyse "löyhästä kaveriporukasta", 30-40-vuotiaista "pojista" eikä "käsillä puhumisesta" jne. Poikien toiminta saattoi silti aivan hyvin johtua ilmastonmuutoksesta ja kantaväestön ennakkoluuloista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä luulette, jos olisi ollut toisinpäin, olisiko otsikko ollut "Kahden ulkomaalaistaustaisen nuoren epäillään pahoinpidelleen kaksi kantasuomalaista nuorta Kajaanissa"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tutki minunkaan tapaustani. Rikosilmoitus tehty jo yli 2 vuotta sitten Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olisikin taas ollut toisinpäin, niin otsikko olis ollut varmaan että suomalaiset ajautuivat tilanteeseen jossa oli pakko saada nenälle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi etnisyydet pitää mainita uutisoinnin yhteydessä? Nämähän ovat perinteisiä "Nuorisojoukko pahoinpiteli xxx" uutisia eikä kantasuomalaisuudella ole tässä yhteydessä mitään merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kaikki olisivat olleet kantasuomalaisia, uutiskynnys ei olisi ylittynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt oli tärkeää infoa kansalaisuudet. Toisinpäin olisi valtionsalaisuus ja koodimi "pojat" käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä olisi ylittänyt vastuuttoman journalismin uutiskynnystä,jos olisi tapahtunut toisinpäin,tai ainakin silloin tekijöitä EI OLISI mainittu ulkomaalaistaustaisiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hyvä, että Kaleva kirjoittaa tällaisista kauheista hirveyksistä ja poliisi tutkii ja hutkii ansiokkaalla pieteetillä joskin hiukan puolueellisesti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voinen korjata että tekijät eivät välttämättä ole syntyperäisiä silti voivat olla "kantasuomalaisia"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image