Pohjois-Suomi

Bättre Folk -viikonloppu saa jär­jes­tä­jil­tään arvosanan "ok plus" – festivaali ei laajene ensi kesänä

Bättre Folk -kävijät odottelivat Oulun-bussia perjantai-iltana Hailuodossa. Festivaaliviikonloppuun mahtui myös ongelmia, mutta järjestäjien ja Marjaniemen yrittäjien mukaan tapahtuma sujui hyvin. KUVA: Janne Körkkö
Pohjois-Suomi 15.7.2019 16:11
Iida Ahonen

Menneenä viikonloppuna Hailuodossa järjestetty Bättre Folk -viikonloppu saa festivaalin isältä Aki Roukalalta arvosanan "ok plus".

– Fiilis on tosi hyvä. Joitakin komplikaatioita on tietysti aina. Ongelmana on, että jengi ei aina tajua, että olemme saaressa. Jos tullaan keskelle merta, sinne liikkumista saattaa joutua odottelemaan, Roukala sanoo viitaten perjantaina monituntisiksi venähtäneisiin Oulunsalon lauttarannan jonoihin.

Hän myös peräänkuuluttaa juhlijoita ajattelemaan liikennesumassa maalaisjärjellä. Lauttarannassa muun muassa ajeltiin ja parkkeerattiin autoja vastaantulijoiden kaistalle, mistä festivaali huomautti kävijöitään sosiaalisessa mediassa.

Perjantai-illan bussiongelmat Roukala kuittaa sanomalla, ettei kukaan jäänyt rannalle ja kaikki pääsivät Ouluun. Festivaalikansa joutui ahtautumaan Ouluun palanneissa busseissa linja-autojen käytäville, koska paikkoja ei ollut tarpeeksi.

Festivaalialueelta poistettiin tänä vuonna kaksi henkilöä humalatilan vuoksi. Järjestyshäiriöistä ei Roukalan mukaan kuitenkaan ollut vaivaa.

– Olemme jo muun muassa laskeneet, että viikonloppuna alueella rikkoutui ainoastaan kolme viinilasia. Tämä kertoo jotain meidän asiakaskunnasta, asiakkaamme ovat fiksuja.

Bättre Folkin järjestäjät ovat jo päättäneet, että ensi vuonna festivaalin yleisömäärä ei kasva. Tänä vuonna tapahtumaan myytiin molempina päivinä 500 lippua enemmän kuin viime vuonna.

– Itse alueellehan mahtuisi ainakin puolet lisää ihmisiä, mutta saaren logistiikan puolesta tapahtuman kasvattaminen on hankalaa.

Marjaniemeläiset yritykset yhtyvät Roukalan sanoihin hyvin käyttäytyvästä asiakaskunnasta.

– Vaikutelmani on, että Bättre Folk -kävijät ovat siistiä, fiksua porukkaa. Ehkä tämä kansallismaisema ja luonto aiheuttavat sen, että ihmiset käyttäytyvät hyvin ja kunnioittavasti, sanoo Saila Tönkyrä, yksi Luovon Puikkari -kahvilan yrittäjistä.

Tönkyrän mukaan yrittäjän kannalta Hailuodossa voisi olla enemmänkin Bättre Folkin kaltaisia tapahtumia.

– Viikonlopun kokonaismyynti oli korkeampi tänä vuonna kuin viime kesänä.

Myös Luotsihotellin kohdepäällikkö Reeta Korolainen on hyvillä mielin kuluneesta viikonlopusta.

– Viikonloppu oli meille hyvä, hotelli oli täynnä torstaista saakka. Ihmisiä oli toki paljon, mutta mitään festariräyhäämistä ei näkynyt. Ihmiset olivat hyvällä mielellä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Mukava juhla oli taas. Kiitos järjestäjille. Itse kun tulen juhliin aina veneellä niin en tiedä bussi-ja lauttaongelmista mutta itse juhlat menivät tosiaan ainakin ok+ veroisesti. Itse olen jo hiukan varttuneempi festarikävijä ja mukava on aina nähdä iloisia ihmisiä nauttimassa elämästä ja hetkistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas maksoin kylmästä suihkusta 8€ no tällä kertaa oli kyllä saunakin kylmä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettei kulkisi jonosta jonoon, niin voisiko lipun vaihtoa rannekkeeseen järjestää jotenkin fiksusti?! Muuten kyllä oli aivan ainutlaatuinen tapahtuma - kiitos ! Majoittajalle myös !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Villi autoilla ajelu ja telttailu yksityisalueilla ei siis ole asia, josta kannattaa mainita? Eikä se, että festivaali vie koko lauttayhteyden kapasiteetin joka paikallisilta jää? Eli Hailuotoon ei paremman väen juhlien aikana ole muilla asiaa. Täysin väärä paikka mokomalle tilaisuudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin samaa mieltä. Ajan muuttaminen vielä keskelle parasta lomakautta oli huono päätös. Nyt oli saareen turha yrittää muiden kuin juhlille menijöiden. Jos BF jatkuu, muuttakaa aika takaisin kesäkuulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas kun puuttuu valitus siitä, että juuri ja juuri päästiin omilleen taloudellisessa mielessä. Oikeasti siis rahaa tulvi järjestäjälle ovista ja ikkunoista, oikein rökälevoittoa pukkasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko MerellisenOulun Oulu-laiva tehnyt vaitiolosopimuksen KALEVAN kanssa, kun aluksen törmäämisestä moottoriveneeseen Marjaniemen satama-altaassa ei ole tehty minkäänlaista juttua. Etelän "iltajulkaisut" ovat videoitten kera kertoneet törmäilystä. Myös poliisin vierailu aluksella törmäyksen jälkeen olisi ollut uutisen arvoinen. Pääasia, että -lehti ja -sanomat raportoivat videon kera onnettomuuden. Paatti on vasta tullut telakalta katsastusremontista, joten voisi olettaa sen olleen kunnossa. Miehistön kunnosta ei ole tietoa. Vuosien mittaan Oulu-laivalta on raportoitu ohjailuongelmista ja Toppilan salmessakin tapahtuneista laituriin törmäilyistä. Pula taitaa olla oikeista merimiehistä, kun Oulu-laivan facebookissakin pyritään mönsträämään eri merialojen koulunkäyneitä osaajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normikäytäntö, että poliisi käy "puhalluttamassa" kipparin haverin jälkeen. Eli ei ole tiedotettavaa, koska kyseessä viranomaisasia. Paikka tietenkin liian ahdas ko. laivalle ja oli vielä epäonnisesti tuulen puuska tuolla hetkellä. Oulu-laiva tyyppisille aluksille on aika yleisiä pienet laiturivauriot, koska käsittääkseni niistä puuttuu keulapotkuri. Järjestäjien vastuulla olisi tietenkin ollut pitää laiturien päädyt vapaina, jotta isompi alus pääsisi kulkemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normikäytäntö on, että kaikki aluksen toimintaan liittyvät ammattihenkilöt pitää tarkastaa, siis kone ja kansimiehet elikkä vahtimiehet. Myös keittiöhenkilökunnan pitää olla selviä. Ruorimies ohjaa alusta, ja koneenhoitaja konetta käskyjen mukaan. Se on mitä tärkeintä tiimityötä, että käskyt toteutetaan välittömästi. Ei se paikka liian ahdas ole. On Oulu käynyt Marjaniemessä ennenkin ilman isompia ongelmia. Väyläaluksena Oulussa ollessaan sen ajan kipparit ovat osanneet käsitellä alusta ilman keulapotkuria ongelmitta. Ongelmia on ilmennyt sen jälkeen, kun Oulu kotiutui takaisin Ouluun ja Merellisen Oulun hallintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvittelevat nämäkin olevansa jotenkin parempia kuin muut. Eivät ole. Takaisin maan pinnalle. Lopettakaa hauskanpito ja hajaantukaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bättre folk pitäisi siirtää takaisin kesäkuulle, miksi siirrettiin muiden festareiden kanssa samalle viikonlopulle? Kävijämäärä on nyt ihan maksimissaan, sitä ei voi enää yhtään kasvattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sitä aiotakaan kasvattaa.

Luitko koko juttua?

BF siirrettiin kai sään takia.

Todennäköisyys ei-jäätävälle säälle on heinäkuun puolivälissä hieman pienempi kuin pari viikkoa aiemmin. Suomen kesä on lyhyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajaa, eli jos on ongelmia järjestäjillä , niin se johtuukin kävijöistä. No näinhän se Suomessa on tapana olla. Mitäs läksit, pysy kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan vakavaakin, kun järjestäjät eivät osaa tunnistaa ongelmakohtia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman EU-tukea tuo juttu ei pyöris. Vain 500 hklööö..tosivähän,,ja miten paljon palstatilaa tää festari on saanut..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

10:52
Ruotsissa räjähti E4-tiellä ja Tukholman Södermalmilla, henkilövahingoista ei ole tietoa
10:52
Rajoittavatko Kiiminkijoen tulvat rakentamista? Asiasta keskustelutilaisuus Ympäristötalossa
10:24
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
10:23
Viasat kaappasi jääkiekon MM-kisaoikeudet vuosille 2024–2028 – osa peleistä näkyy maksutta
10:20
EM-paikka toisi pelaajille 100 000 euron bonuksen – voisiko arvokisapaikka tehdä suomalaiselle jalkapallolle saman kuin Calgaryn olympiahopea jääkiekolle? Tilaajille
10:09
Avieroprosessin keskellä eläville annetaan tietoa ja tukea verkossa – yhteys ammattilaisen apuun Oulussa
10:07
Mies puukotti isäänsä vatsaan Oulussa – syyttäjä vaatii kolmen vuoden vankeusrangaistusta
34
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
30
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
29
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
29
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
16
Eduskunta harvinaisen samoilla linjoilla kaivoslain uudistamisesta: "Monikansalliset yhtiöt ovat kaivaneet rikkauksia maastamme ilmaiseksi"
14
"Minulle on ehdotettu monta kertaa seksiä vaihtokaupaksi yöpaikasta" – Koditon on entistä useammin nainen, mikä tuo uhan väkivallasta ja hyväksikäytöstä
14
Mielenterveyspalveluista tehdään Oulussa yksi kokonaisuus – päivystyksen yhteyteen perustetaan selviämisasema

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image