Oulu

Työministeri Jari Lindström lupaa tukea Oululle –  "­Muu­tos­tur­van toimenpiteet ovat käytössä"

Työministeri Jari Lindström (sin.) kertoo, että Stora Enson uutinen Oulun hienopaperituotannon lopettamisesta on kaksijakoinen. KUVA: Joel Maisalmi
Oulu 18.3.2019 18:16
Markku Rättilä

Työministerin mukaan asiat on jo pantu pyörimään. Muutosturvan lisäksi kysymykseen voi tulla myös Euroopan globalisaatiorahaston tuki.

Valtiovalta lupaa tukea Oululle Stora Enson paperituotannon lopettamisen ja siitä johtuvan työntekijöiden irtisanomisen johdosta.

Työministeri Jari Lindströmin (sin.) mukaan pyörät asiassa on jo pantu pyörimään.

– Muutosturvan toimenpiteet ovat käytössä. Lisäksi suhtaudumme rakentavasti mahdollisiin avun tarpeisiin niillä edellytyksillä, mitä ministeriöllä on käytössään.

Ministeriö aikookin selvittää, voiko Euroopan globalisaatiorahaston (EGR) tukia hyödyntää tukeen.

Rahasto auttaa globalisaation ja maailmankaupan muutosten vuoksi työttömäksi jääneitä työllistymään ja hankkimaan uusia taitoja. EGR tukee muun muassa työnhakua, koulutusta ja yrittäjyyttä.

– Toki odotamme yt-neuvottelujen tuloksia ennen kuin tiedämme tarpeet.

Lindström pitää Stora Enson uutista Oulun hienopaperituotannon lopettamisesta kaksijakoisena.

– Toisaalta investointi on iloinen uutinen, mutta yt-neuvottelujen aloittaminen mahdollisten irtisanomisten osalta erittäin synkkä uutinen.

Lindström toivoo ratkaisuhakuisia neuvotteluja, joissa irtisanomiset pyritään minimoimaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Lindströmin ei kannata enää luvata mitään. On nähty mikä ukko tuo on! Muistakaa äänestää mutta ei Jaria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai lupailee apua Lindström. Tämä Ministeri on ollut numero 1 kyykyyttämässä työttömiä. Kun haet työtä etkä onnistu sitä saamaan niin leikkuri iskee. Juu Lindström auttaa? Ei jatkoon koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän se leikkuri iskisikään jos saatujen 140 000 työpaikan sijaan tälläkin hallituskaudella olis
tullut satatuhatta työtöntä lisää.
Saattaisi hyvinvointi sakata pahemman kerran tässä maassa. Jokainen näki mihin Suomi oli suistumassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitatko niitä 9€/pvä pakko/sanktio/leikkuri iskee duunareita, joilta ei valtion kassaan tule ansiotulo veroja. Tai niitä jotka istuvat jossain kurssilla ja eivät ole "työttömiä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurssilla istuvat ovat työttömiä ihan samalla tavalla, he saavat Kelalta työmarkkinatukea. Työttömiä eivät ole ne, jotka tekevät oikeaa palkkatyötä edes sen pari tuntia viikossa. Sekin on aina kotiinpäin, mutta tämä kansakunta on sellaista, että joka asiasta napistaan eikä mikään ole koskaan hyvä.

Äänestäkää vain vasemmisto ja vihreät hallitukseen, niin saadaan taas neljän vuoden kuluttua päivitellä miten talous on kuralla, ja äänestää keskustaoikeisto takaisin valtaan. Perussuomalaiset ja kristilliset käyvät toki myös, että saadaan joku tolkku tähän maahanmuuttopolitiikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei huolta. Vaalien jälkeen sosiaalidemkratia ja perussuomalaisuus pelastavat täsmätyöllistämistoimin ne jotka mahdollisesti jäävät v 2020 vaille paperintuotantoalan työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolen Suomen Oulu voisi olla todellinen menestyvä kasvukeskus, tämähän se pitää olla tavoite ja päämäärä täällä.
Kehä kolmosen sisällä oleva ruuhkakeskittymä omine lisääntyvine ongelmineen tarvitsee vaihtoehtoja jotka tukee koko Suomen asuttuna pitämistä, tarvitaan menestyviä kasvukeskuksia.
Ja pisteet vielä Jari Lindströmille oikeasta
asenteesta työllistämisen edistämiseksi, tuloksia tarvitaan ja niitä on tullutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen kaupunginjohtaja Laajala lupasi avata kaupungin lompakon potkujen saajille. Nyt sitten valtioltaki tulee massia.

MUTTA, kun oma pieni työnantajani antoi potkuja, niin ei tullu kaupungilta, ei valtiolta tukia. Tinkaamisen jälkeen sai vanhan läppärin mukaansa. Lopettakaa kitinät!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töitä haluaville Jarppa ollut paras työministeri vuosikymmeniin.
Oulu pärjää työllä, koulutus ja uudet yrittäjät
on avain menestykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän valtio osallistu jo riittävästi, maksamalla sellunpilaajien työttömyysajalta liiton päivärahaa.
Aikansa kutakin ja loppu tuli selluköpien elvistelyyn suurista palkoistaan. Olisivat laittaneet sukan varteen, että pärjäävät kun työt loppuu, mutta kun piti näyttää naapureille ja kavereille. Tässä on lopputulos. Minä nauran! Enkä tunne yhtään sympatiaa näitä kohtaan. Valtion ei tule auttaa heitä yhtään sen enempää kuin muitakaan työttömiksi jääneitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt olisi oltava valmis muuttamaan työn perässä muualle. Paperityöntekijät ovat huolehtineet hyvin palkkatasostaan, joten tuskin ICT-teknologia aloituspalkat paljon kiinnostaa. Tomitusministeri Lindström ei voi jakaa enää muuta kuin lupauksia. Oulu varmaan joutuu taas laajentamaan Bisness-Oulun organisaatiota tämän tapauksen johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko että koko oulun pitää kohta mutta työn perässä pääkaupunkiseudulle? No jaa, voi olla pian tottakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä nykyinen sininen lupasi v2015 noin 9600 perussuomalaista äänestäneille lähinnä duunareille olla heidän äänikanavansa eduskunnassa, toisin kävi. Kun ministeri auton penkki oli tukevasti alla alkoi duunariin päähän potkiminen. Toki ensin petti puolueensa ja sitten äänestäjät. En luota tähän poliittiseen oman edun tavoittelijaan pennin vertaa. Ei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin vaalien alla odotan, paljonko Antti Rinne vanhana ammattiyhdistysmiehenä lupaa Oululle. Ellei mittavia lupauksia kuulu, sopii itsekunkin miettiä, ketä äänestää tutlevissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö valtio maksa ne ylisuuret liiton päivärahat? Paljonko lisää (yli palkan) pitää maksaa, että selluköpi on tyytyväinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi veljet miksi valtiovalta rientää apuun siksi Stora-Enso maksaisi työntekijöille rutinaaliset korvaukset ja duunari lähtisi maasta nykimään.Tästäkin lasku tulee veromaksajille,kun Häkämies,Pekkarinen,Vanhanen ja Liström sotkevat näppinsä peliin ja huvittavinta Oulun kaupunki sotkee myös käteensä virkamiehet ja orkanisaatiot jotka tuottamattoman työpaikkoja.Tämäkin Nuottasaaren kuva kuuluu vuosisadan puhallus maksaja Suomen Valtio ja velkaset Kaupunkit..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkäs teet kun paperin käyttö on vähentynyt vuosi vuodelta. Kartonkia sen sijaan kyllä tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jarin apu on jotain luokkaa puhelinmyyntitöitä kaikille. 2 euroa tunnissa sopimuksia alushousujen myymisestä. Jos ei kelpaa niin -50% leikkaus työttömyysturvaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
53
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
42
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
35
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
28
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
25
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image