Oulu

Tilaajille

Tasan 50 vuotta sitten Oulun palolaitos sai hälytyksen Merikosken kau­neus­pa­dol­le pikkupoikaa pelastamaan – "Ru­tii­ni­ta­paus" vaati kahden palomiehen hengen

Poikaa yritettiin pelastaa kauneuspadolta turvaan, mutta palomiehet joutuivat veden varaan. KUVA: Ilkka Laine
Oulu 14.5.2019 6:20
Anne Helaakoski

Kalevan lehtikuvaaja osui paikalle ja otti traagisista tapahtumista kuvasarjan.

Oli toukokuun 14. päivä 1969, kun yhdeksänvuotias oululainen koulupoika lähti ongelle Merikosken kauneuspadolle. Vettä lirisi vähän padon yli, mutta se ei poikaa haitannut.

Samaan aikaan voimalaitoksen yhden generaattorin jäähdytysjärjestelmä tukkeutui ja kone jouduttiin kytkemään pois käytöstä.

Toimenpide vaati veden ohijuoksutusta, joten patoluukut avattiin ja vesi ohjautui kauneuspadolle. Tavanomaista summeriääntä ei annettu.

Poika luuli ensin veden nousun johtuvan tuulesta, eikä huomannut selkänsä takaa lähestyviä vesimassoja ajoissa. Hän jäi voimakkaasti virtaavan tulvaveden armoille padossa olevan tyhjennysaukon taakse noin 40 metrin päähän Toivoniemen rannasta. 

Tilaajille

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Demokratia on tuhon tiellä somen takia

Äänioikeus olisikin korkea aika muuttaa maksulliseksi ja kaupallisesti oikeudeksi. Tulisi harkintaa äänestyskäyttäytymis... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image