Oulu

Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aa­mu­lii­ken­tees­sä

Oulu 28.1.2020 8:00 | Päivitetty 28.1.2020 8:24
Antti Pasanen

Oulun moottoritien eli Pohjantien liikenne on kovan aamuruuhkan jälkeen palautumassa normaaliksi, tiedottaa tieliikennekeskus kello 8.20 aikaan.

Keskuksen mukaan varsinkin etelän suuntaan menevä liikenne eteni aiemmin aamulla madellen ja seisahtelevassa jonossa, jolle kertyi pahimmillaan mittaa 6-7 kilometriä.

Tieliikennekeskuksen mukaan pahin ruuhkaosuus oli Pateniemen ja Laanilan liittymien välillä.

Myös pohjoiseen suuntaava liikenne jonoutui Ouluntullin jälkeisellä osuudella, mutta tilanne ei ollut niin paha kuin etelän suuntaan.

Jo varhaisaamusta voimassa on ollut varoitus huonosta ajokelistä satavan ja pöllyävän lumen takia Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Ruuhkatiedote annettiin kello 7.55.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (40)

Sun neliveto ei kulje yhtään sen kummemmin jonossa!! Jos jono 6-7 km pitunen niin se on sama mikä ruputti se sunkin takapuolen alla on! Pyörällä kun ajelee ei tarvi nelivetosessa kuplassa istua ja odottaa,että pääsis joskus perille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvataanko tuossa pohjantiellä ensi kauden Suomen surkein kuski ohjelmaa vai ? Kanditaatteja riittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ne uudet hienot tienvarsi opasteet eivät varoittaneet huonosta ajokelistä.

Toisin oli viikonloppuna kun oli -20, pöllyämätön tie ja auringon paiste niin nopeuskin pudotettiin 80:iin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkea keli ei aiheuttanut ruuhkaa klo 7 aikaan, vaan ne aura-autot, jotka ajoivat jonon keulilla Limingan Haaransillan liikenneympyrästä pohjoiseen 40-50 km/h vauhdilla eikä ohi päässyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin normaali ajokeli talvella. Köröttelijät aiheuttavat sumpun, pysykää oikealla kaistalla jos olette epävarmoja.. Sama pätee muualle kuin moottoritielle. Liikenne sujuu kun vasen saa ohittaa ilman turhia tukoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän sitä vasenta kaistaa enää kunnioiteta vaan höngitään eteen ja monesti ilman vilkkua ettei toinen vaan vedä väliä kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin ELY keskuksen johto joutuu tlille aiheuttamastaan vuosien sumputuksesta Oulujoen ylittävien siltojen takia. Syy muka konsulttifirman työntekijän eläköitymisestä aiheutunut informaatio katkos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ELYn johto tulisi vapauttaa tehtävistään ja antaa hommat osaavinkin käsiin. Johdon takia menetetty ja menetetään lisää ihmishenkiä ja vammautetaan lisäksi monia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

50kmh pakollinen kylän "liikenneympyrä" joen ylityksessä puurouttaa liikennettä hienosti kelistä riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hassua että kulkuneuvot paranevat niin ajotaito katoaa. Normaali talvikeli eikä edes liukasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raahen päin mentiin kasitietä 50-60 kmh. Hermo menee muutamien hidastelijoiden vuoksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> Raahen päin mentiin kasitietä 50-60 kmh. Hermo menee muutamien hidastelijoiden vuoksi! <
-Hohhota hoijakkaa, taas näitä valittelijoita. Sehän nyt on päivän selvää pässinlihaa, että kun on oikein huono ajokeli, niin pitää ymmärtää ajaa hitaammin, niin riski joutua kolariin pienenee sitä enemmän, mitä hitaammin uskaltaa ajaa. Sitä monetkaan ei tajua ja kun lukee eilispäivän kolari uutisia eri puolilta suomea,huomaa ettei ole tajuttu tätä yksinkertaista mutta silti vaikeaa asiaa.
Huonosti varustetuilla hermoilla ei pidä lähteä ajamaan, koska huonon kelin takia pitää nimenomaan ajaa hitaammin, jota sanaa ei kuitenkaan uskalleta virallisessa kielessä käyttää, koska se on kirosana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärin ! Täysin väärin ! Jos ei osaa/uskalla ajaa norminopeutta, niin pysyy kotona tai menee onnikalla. Köröttelijät aiheuttavat ajotavallaan tarpeetonta vaaraa normiliikenteelle. Älyäisivät edes siirtyä aina välillä bussipysäkille ja päästää normaalit autoilijat ohi vaan kun ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> Väärin ! Täysin väärin ! Jos ei osaa/uskalla ajaa norminopeutta, niin pysyy kotona tai menee onnikalla. Köröttelijät aiheuttavat ajotavallaan tarpeetonta vaaraa normiliikenteelle. Älyäisivät edes siirtyä aina välillä bussipysäkille ja päästää normaalit autoilijat ohi vaan kun ei.<
Sinä ja sinun vääryytesi 😊 Se ei ol ensinnäkään osaamisesta kiinni, sillä joka sorkka osaa kyllä painaa sitä lämää tiskiin enemmän kuin olisi tarvis tai suotavaa, mutta sen lämän nosto tiskistä sen sijaan onkin jo huomattavasti vaikeampaa, koska liikennekulttuuri huutaa sinun tavoin, että aina pitää ajaa sitä liikennemerkin määräämää vauhtia kelistä ja liikenne tilanteesta riippumatta ja voi sitä autoilijaa, joka kehtaa huonossa kelissä pudottaa nopeuttaan. Luuletko sinä onneton, että me aletaan jokaisen bussipysäkin edessä pysähtelemään ja antamaan teille huippu nopeille tietä., Ei käy laatuun ei sitten ollenkaan. Ja tietäkäät, ettei vaaraa aiheuta ensinkään se hitaammin ajava, vaan se, joka tulee perään huohottamaan ja kenties lähtee riski ohitukseen. Siinä on monesti käynyt niin, että kun lähetään suurin surmin ohittamaan ja niin se ohitus epäonnistuu auton lähtiessä heittelehtimään päätyen lopuksi ojan pohjalle katon kautta ympäri. Sitten poliisi pääsee taas kirjoittamaan, että autoilijaa epäillään liikenteen vaarantamisesta, vaikka tapaus on täysin selvä ja se vaarantaminen ei jäänyt puolitiehen vaan se konkretisoitui tuottamuksellisesti tai totaalisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (40)

Uutisvirta

10:12
Poliisikyselyn hyytävät tulokset: Poliisit eivät usko pystyvänsä takaamaan suomalaisten turvallisuutta
10:03
Jari Sillanpää paikalla oikeudessa, syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – laulajatähti kiistää syytteet
10:02
Butterfly Ventures pyrkii hiilineutraaliksi pääomasijoittajaksi
9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
23
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
20
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
11
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
5
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
4
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
3
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image