Oulu

Sun­nun­tai­aa­mu­na ryöstettiin kauppa Koskelassa – Oulussa on ryöstetty viikon aikana kuusi liikettä

Oulu 14.10.2018 11:57 | Päivitetty 14.10.2018 12:25
Kaleva

Sunnuntaiaamuna ryöstettiin jälleen kauppa Oulussa, tällä kertaa Koskelassa. Viikon aikana Oulussa on ryöstetty neljä kauppaa, yksi apteekki ja yksi R-kioski.

Koskelan ryöstäjä oli peittänyt kasvonsa. Poliisin julkaisema valvontakameran kuva. KUVA: Poliisi

Koskelassa ryöstettiin Tullimiehentien K-Market kymmenen aikaan sunnuntaiaamuna. Poliisin mukaan ryöstäjä sai astalolla uhkaamalla vähän käteistä rahaa. Hän poistui teon jälkeen jalkaisin Liisantielle ja jatkoi sieltä pakoaan vanhemmalla, vihreällä Volkswagen Golf -henkilöautolla Niittyaron suuntaan kevyen liikenteen väylää pitkin. Tekijällä oli tummat vaatteet ja kasvojen peittona mustavalkoinen huivi. Tekijää epäillään törkeästä ryöstöstä.

Karjasillalla ryöstettiin Tuulimyllynkadun Sale lauantai-iltana yhdeksän aikaan. Tekijä uhkasi henkilökuntaa teräaseella ja sai käteistä rahaa saaliikseen. Hän poistui Tuulimyllynkatua pitkin Paimenpolun suuntaan jalkaisin. Ryöstäjällä oli tummat housut, valkoinen takki, jossa tumma huppu, kasvojen edessä vaaleanpunainen hyivi ja päässään maastokuvioinen lippalakki, jossa oli teksti "Yankees". Asiaa tutkitaan törkeänä ryöstönä.

Lauantai-iltana hieman ennen yhtätoista ryöstettiin Alppilassa Tukkimiehentien Sale. Tekijöitä oli kaksi ja he uhkasivat henkilökuntaa astalolla. Tekijät saivat käteistä ja he poistuivat liikkeestä ryöstön jälkeen jalkaisin.

Poliisin mukaan toisella tekijällä oli musta takki, jonka hupussa lukee valkoisella tekstillä "Puma". Hänellä oli käsissään kirjavat lapaset. Lisäksi hänellä oli tummat farkut ja mustat valkeapohjaiset kengät. Hänellä oli hupun alla musta kommandopipo ja mukanaan hänellä oli valkoinen kassi.

Poliisin julkaisema valvontakamerakuva Alppilan kaupparyöstöstä. KUVA: Poliisi

Toisella tekijällä oli puolestaan tumma vetoketjullinen takki, jossa oli keltavihreä kaulus ja vetoketjut. Hänellä oli harmaa lippalakki, jossa on vasemmalla puolella edessä punaine täplä. Hänellä oli mustat aurinkolasit ja kasvojen peitteenä valkoinen hengitysmaski. Maskissa oli keskellä punainen ympyrä ja nenän kohdalla punainen vaakasuuntainen viiva. Hänellä oli harmaat collegehousut, joiden vasemmassa lahkeessa luki jotain. Jalassaan hänellä oli tummat tennarit.

Poliisi epäilee molempia törkeästä ryöstöstä.

Näiden ryöstöjen lisäksi Oulussa on tapahtunut useita muita ryöstöjä viikon aikana. Kaksi tekijää ryösti maanantaina Merikosken apteekin. Maanantai-iltana nuori mies ryösti Höyhtyän R-kioskin. Lauantaina Knuutilankaalla ryöstettiin kauppa teräaseella uhkaamalla.

Knuutilankankaan ryöstäjä tallentui valvontakameran kuvaan. KUVA: Poliisi

Poliisi pyytää kaikkiin Oulussa tapahtuneisiin ryöstöihin liittyviä havaintoja ja vihjeitä joko sähköpostiin vakivalta.oulu@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen 029 541 6194.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Laajemmin tarkasteltuna tässä on taustalla yhteiskunnallinen muutos. Oulu on vetänyt jo vuosikausia toimettomia nuoria Pohjois-Suomesta, mikä käy ilmi korkeista nuorisotyöttömyysluvuista. Juurettomuus ja väärä seura saa nuoria (miehiä) tekemään tyhmyyksiä. Huumeiden käyttö on seurausta tästä oikeasta syystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä taas jälleen kerraan Oulun polliisit luuraa, kun pitäs turvata kansalaisten turvallisuus???? Poliisi tv-sarjaan kyllä aikaa riittää. Oikeus ilmeisesti pitänee ottaa omiin käsiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Oulussa, ollaanko täällä jo liiankin ölövinä, vai voidaanko täällä tavallista huonommin, syvällistä pohdintaa ja siihen ratkaisuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun päättäjät eivät vieläkään ole heränneet Oulun rajuun huumeongelmaan, jonka ratkaisemiseksi tarvitaan huomattava määrä lisää rahaa ja päihdekäyttäjien hoitoonohjausta. Eikä kansallisella tasolla ole vielä huomattu että pakollinen hoitoonohjaus jo ensimmäisestä huumekokeilusta pelastaisi ison joukon nuoria päätymästä narkomaaneiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pakollinen hoitoonohjaus jo ensimmäisestä huumekokeilusta?" Kuulostaa enemmän pohjois-Korean tyyliseltä toiminnalta. Kuinka moni ensikertalainen huumeidenkokeilija jää kiinni? Ei kovin moni. Parempi ratkaisu olisi, että käyttörikokseen syyllistyessä(ensimmäinen kerta), olisi valittavana joko sakot tai hoitoonohjaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertokaa miksi tätä kommenttia ei voida julkaista?

Nyt Oulun vaikutusvaltaiset päättäjät pikaisesti toimiin. Yhteiskuntamme löysä moraali ja rikosten rangaistuksien pehmeys ovat aikaansaaneet jotain tällaista. Kun teette kaupungistanne nk entisestäänkin vetovoimaisempaa, niin ottakaa myös lieveilmiöt huomioon. Mikäli tämä rosvousilmiö ja tuo liikenteenkin vallattomuus saavat lisääntyä, alkavat järkevät ihmiset karttamaan rikollistuvaa Oulua.
Aloittakaa lapsista, tunnustuksellinen uskonnonopetus avoimesti käyttöön kouluissanne. Siellä istutetaan lapsiin oikean ja väärän ymmärtämisen siemen, suurimpaan osaan. Uskovienkin perheitten lapset saatetaan epäselvyyksien ja epäilyjen mereen, kun kodin kristillinen kasvatus mollataan kouluissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei hyvää päivää! Mietippä uudestaan.. hohhoijjajaaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeet laillisiksi, niin loppuu tollaset velanperintäryöstör. Jos tuo halutaan loppuan muuta vaihtoehtoa ei ole. Ei paljon viinakaupan laskuja maksella ryöstöillä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeen käyttäjät tarvitsevat rahaa kalliisiin huumeisiin joten kierre tekee rikollisia. Rikolliset linnaan pitkäksi aikaa yksi kerrallaan niin loppuu se jossain vaiheessa. Ja kovaemmat rangaistukset eivät muutenkaan houkuttele rikollisuuden polulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei lopu se on varma! Niin kauan kun on ihmisiä on myös rikollisia. kytillä ei kyl mikään silti muuttus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin siinä käy, kun rangaistukset ovat lähinnä " päähän taputtelua'. Rikolliset nauravat tälle touhulle kuinka helppoa kaikki on. Samoin nuoret intoutuvat kokeilemaan onneaan, koska tietävät, että rangaistukset eivät juuri elämää hätkäytä tällä hetkellä. Eivät nuoret ajattele mitä nämä rikokset vaikuttavat tulevaisuudessa elämään. Huumehörhöt pitäisi oikopäätä saada koppiin ja kunnon kakku päälle, sellanen pakollinen raitistuminen, jospa joku elämä pelastuisi.
Eli rangaistukset kovemmaksi tavalla tai toisella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos vähän tarkemmin miettii, niin kylläkin huomaa että rangaistuksien koventaminen ei koskaan ja missään ole rikollisuutta poistanut.

Ratkaisu ja ongelma taitaa sittenkin olla monimutkaisempi.
Suomalaiset taitavat nykyään olla laiskoja tekemään työläämpiä ja vähemmän populistisia ratkaisuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli ehdotatko narkkareille ilmaista huumetarjoulua täydellä ylläpidolla? Suljettu vai avoin laitos?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrotko miten rikollinen tekee rikoksia jos hän on linnassa? Vai alkaako ei rikolliset tekemään rikoksia jos rikolliset on linnassa? Ongelma on siinä että rikollisten psykologista profiilia ei ymmärretä. Tietyillä ei pitäisi olla mitään asias ihmisten ilmoille, mutta kun ne kansalaisoikeudet....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On poistanut. Käy Singaporessa katsomassa onko tuollaista rikollisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sitä sielläkin, ovat vain tarkemmin piilossa. Aseiden täyskielto siellä sen sijaan tuntuu toimivan, aseellisia rikoksia tehdään vain muutamia vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhtaat lakanat ja ravitseva ruoka odottaa valtion täysihoitolassa ja sitä hyvää riittää koko talveksi tarvitsematta tehdä mitään muuta kuin nauttia vapaudesta olla vaan eikä tarvitse itse huolehtia edes ulko-oven lukitsemista yöksi.Lokoisat olot on tiedossa jos jää kiinni riippuen poliisien aktiivisuudesta ja osaamisesta-Taitavat olla aika turhautuneita koko pahis-paletin pyörittämiseen kun tuomiot on mitä on eli torumista ja "atari" alennukset tarjouksessa oikeudenkäynneissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image