Oulu

Pohjois-Suomi jäi ilman euroedustajaa – Mirja Vehkaperä on Oulun vaalipiirin ää­ni­ku­nin­ga­tar, mutta äänet eivät riittäneet Brysseliin asti

Mirja Vehkaperä on nousemassa Oulun vaalipiirin ääniharavaksi. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 26.5.2019 21:03 | Päivitetty 26.5.2019 23:08
Anna Leinonen, Heidi Peltonen

Kukaan pohjoissuomalaisista ehdokkaista ei päässyt Euroopan parlamenttiin sunnuntaina käydyissä vaaleissa. Edellisellä kaudella parlamentissa istuivat Kainuusta kotoisin oleva Merja Kyllönen (vas.) sekä oululainen Mirja Vehkaperä (kesk.). Vehkaperä nousi parlamenttiin kesällä 2018, kun Paavo Väyrynen siirtyi eduskuntaan.

Nyt sekä Kyllönen että Vehkaperä ovat jäämässä varalle. Keskusta menetti vaaleissa yhden paikan.

Vehkaperä on kuitenkin Oulun vaalipiirin selvä äänikuningatar. Hän on sai lähes viidenneksen kaikista vaalipiirissä annetuista äänistä.

Lapin vaalipiirissä eniten ääniä on saanut keskustan Janne Kaisanlahti, joka on saanut reilut 12 prosentin kannatuksen. Toiseksi eniten ääniä sai Mikkel Näkkäläjärvi (sd.), 7,3 prosenttia. Kolmanneksi Lapissa sijoittui europarlamenttiin valittu Laura Huhtasaari (ps.) seitsemän prosentin kannatuksellaan.

Katso europarlamenttivaalien läpimenijät sekä kaikkien ehdokkaiden äänimäärät vaalipiireittäin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Hieman petyin pohjoissuomalaisiin sillä uskoin heidän äänestävän enemmän Vehkaperää, joka on selvästi paras ehdokkaista.
Onnittelut kuitenkin varasijasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vaan on fakta että poliittinen kenttä kokenut, kokee myllerryksen.
Nyt ja tulevaisuutta on Kokoomus joka edustaa liike-elämää, yrittäjiä. Uusi nuori-, kaupunkilainen sukupolvi tulee olemaan Vihreää. Perussuomalaiset ovat vanhemman väen, duunareiden, syrjäseudun, tavallisten kansalaisten suosiossa.
Siinä ne tulevaisuuden voimat ja vastavoimat.
Demarit, vasurit kuihtuvat vaali vaaleilta. Samoin käy Kepulle jonka alamäki on kiihtynyt. Tästä kiittäminen Sipilä-Berner- Saarikko/Rehula comboa joiden harjoittama politiikka oli pyllistys maa-, syrjäseudun julkisella sektorilla työskenteleville ihmisille, taxiyrittäjille, opiskelijoille, eläkeläisille.
Muita olemassaolostaan kärvisteleviä (KD, RKP), ym. yhden miehen "yritysyhdistykset" ei tarvitse noteerata tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksellakin on jako vielä edessä, ideologinen kuilu puolueen sisällä syvenee. Vihreätkin saattaa puolueena (liikkeenä) hajota silloin kun politiikon ei tarvitse enää julistautua vihreäksi ollakseen ”vihreä”. Demareista voi sukeutua vielä trendipuolue - luoja tietää miksi... Keskusta ehkä pelastuu kun Perussuomalaiset hajoaa tiensä päähän tulleena. Ei olisi hullumpi ajatus jos kaikki äänestäisimme RKP:tä. Kaksikielisyys on pieni hinta (lähes) kaikki näkemykset sisäänsä sulkevasta vakaudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasia on, että täällä pohjoisessa on niin vähän väestöä. Se ei riitä "oman ehdokkaan" saamiseksi. Europarlamentti ei ole kyläpolitikoinnin paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoisin, että kyseinen edustaja ei pysty olemaan vakuuttava EU-edustaja mielestäni. Sama pätee myös kansanedustajana olemiseen. Mitä on saatu aikaan ja miten Pohjois-Suomea on parannettu hänen toimesta? On myös aikaansaamista, että haastaa tai olisi haastanut Juha Sipilän, se on oikeata meininkiä, että on omia mielipiteitä ja nostaa ne esille, vaikka ne ovat puoluevastaisia, että kaikki mielipiteet eivät ole kopioita puoluejohtajasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näytöt poliittisistä aktiviteeteista, puhumattakaan -saavutuksista puuttuvat. Myös kielitaito ja kyky luoda yhteistyöverkostoja ulkomaalaisten parlamenttaarikkojen kanssa eivät vakuuta. Politiikassa värittömyys ja näkymättömyys eivät ole eduksi. Kylätason politikoinnille ei ole sijaa EU:ssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkymätön napinpainaja, puolueensa ohjelmalehteä ulkoa hokeva ja toistava sopuli...ei hyvä. Ei tämmöinen menesty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä ihmeen Mirja Vehkaperä.
Koskaan kuullutkaan että myös tällainen edustaja on...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan Mirjalla arvostettu opettajan virka Haukiputaalla. Ei jää tyhjän päälle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ollut ehdolla eduskuntaan ja tullut myös valituksi? Jos näin ei tarvitse alentua hanttihommiin eikä tulotkaan ihan pieniksi putoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko äänestäjät vähän viisastuneet, kaksoisedustusta tavoittelevista useat joutuivat pettymään, hienoa! "Komissaari" Hakkarainen on taas Keskisuomalaisten oma poika, varmaan seuraavissa presidentinvaaleissakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että täydellisesti kielitaidoton ja esaiintymiskyvytön Teuvo Hakkarainen valittiin - osoittaa melkoista harkintakyvyttömyyttä äänestäjiltään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kielitaidon puute, tai esiintymiskyvyt estä aivotoimintaa, vain viinasta on haittaa ! Pian saadaan saha-direktiiveja suomeenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se Teuvo saa ne esityksensä tehtyä. Toki voi käyttää kääntäjää tai tulkkia joita siellä kokoussalissa onkin, mutta vaikuttaminen tapahtuu ihan muualla. Saahan sinne mennä, kun kerran tuli valituksi, mutta eipä taida saada mitään aikaiseksi siellä. Voi toki oppia, jos vain malttaa opiskella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paperi Kalevaa lukiessa tuli hieman mieleen, että Vehkaperä hieman huono hävijäjä valittaessaan, että äänestys meni penkin alle ja sanoessaan, että Pohjois-Suomi ei saanut edustajaa Brysseliin, kaikkeni annoin, tässä tulos.
Sanoisin kylläkin, että Vehkaperän tekemiset/tulokset jääneet varsin vähiin, niin kansanedustajana, kuin myös europarlamenttiedustajana eli missä ne teot, sillä muita peesatessa ei oma osuutta näy, ei kuulu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Mirja lähti kesällä -18, en siitä tykännyt, kun olin 2x sen eduskuntaan äänestänyt. Silloin päätin, etten siihen enää luota äänelläni. No, nyt pitää alkaa vaan opettaan lapsia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarkkinen jotuu ottamaan ministerin vaatimattoman pestin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

100
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
86
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
61
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
55
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
36
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
32
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
22
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Aivan mahtavaa. Kyllä meillä on täällä hyvä olla ja elää, kun on meitä viisaita demareita. Lue lisää...
Mahtavaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image