Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sai­raan­hoi­to­pii­rin alueella on todettu yhteensä 43 ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – viimeisen vuorokauden aikana kolme positiivista näytettä

Pohjois-Pohjanmaan alueella on todettu 43 koronavirustartuntaa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 26.3.2020 15:17 | Päivitetty 26.3.2020 15:38
Jarkko Harjumaa

Pohjois-Pohjanmaan alueella on todettu 43 koronavirustartuntaa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Viimeisen vuorokauden aikana positiivisia näytteitä otettiin kolme kappaletta. Tartuntalähteitä ja henkilöiden kontakteja selvitetään parhaillaan.

Neljä potilasta saa hoitoa Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Potilaista yksi on tehohoidossa.

Sairaanhoitopiirin alueella on analysoitu yhteensä noin 1 700 näytettä. Viimeisen vuorokauden aikana näytteitä analysoitiin noin 300 kappaletta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri painottaa, että OYS ei ole merkittävästi kuormittunut koronaviruksen takia. Osaavaa henkilökuntaa, lääkkeitä ja hoitotarvikkeita on toistaiseksi riittävästi. Sairaala valmistautuu varsinaiseen epidemiaan yhteistyössä alueen kuntien kanssa.

Koko maassa yhteensä 958 tartuntaa

Koko maassa laboratoriovarmistettuja koronavirustartuntoja on todettu torstai-iltapäivään mennessä yhteensä 958, kertoo THL.

Suurin osa Suomessa todetuista tapauksista on ollut lieviä. Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu yhteensä 894 tapausta. Tapauksista 54 prosenttia on miehiä ja 46 prosenttia naisia.

Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 96, joista 24 on tehohoidossa. Sairaalahoidosta on jo toipunut ja kotiutunut useita henkilöitä.

Suomessa on todettu viisi koronavirustartunnan aiheuttamaa kuolemaa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

OYS ei siis ole merkittästi kuormittumut, niin miksi alkuviikon poliklinikka-aikani peruttiin? En ymmärrä, veroja olen maksanut yli 50 vuotta, mutta ei edes hoideta, tätäkin aikaa olen odottanut kipujeni kanssa kauan. Miksi muka koronan takia peruttiin, vai odotetaanko, jos vanhemmat ihmiset menehtyisivät siihen, niin olisi nyt tavallaan turhaa tutkimusta, vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella harmillista että kaikki Suomen viisaimmat ihmiset löytyvät netin keskustelupalstoilta eivätkä esim. valtionhallinnosta, tutkimuslaitoksista tai suuryritysten johtoportaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet hoksannut jotakin huomionarvoista ja tärkeää. Viisaat ihmiset kommentoivat netin keskustelupalstoilla koska heillä on aikaa siihen. Mm. valtionhallinnossa, tutkimuslaitoksissa, suuryritysten johtoportaissa ja eduskunnassa touhuavat peruskoulun läpäisseet, ja jotenkin jatkotutkinnon suorittaneet, osa heistä on luku-, kirjoitus- ja laskutaidottomia. Totta !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kyllä oikeus ja kohtuus kaikkien tietää millä paikkakunnalla on ja kuinka monta tartuntaa että osaisi liikkumisensa suhteuttaa tarpeellisella turvallisuudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä tuo tieto auttaa kun meitä lieväoireisia joita ei testata on joka paikassa. THL olettaa että tartuntojen todellinen määrä on vähintään 20-30 kertainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tieto ei autakkaan, kun lieväoireisia on joita ei testata ja myös on oireettomiakin. Joillakin ei minkäänlaisia oireita ole tai ne ovat lieviä. Joten testaaminen olisi hyvin tärkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tarpeellinen turvallisuus oo nyt sitä, että ei liikuta yhtään mihinkään, mihin ei oo pakko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta vaan näyttää ettei homma pysy hanskassa ensin lopetettiin testaaminen ihmisiltä lukuunottamatta riskiryhmiä ja sairaalahenkilökuntaa sit sitä yhtäkkiä taas ilmoitettiin että kaikkia taas testataan jotka katsotaan tarpeen, sit lopetetaan tiedotus ja nyt taas tiedotetaan uudestaan montako tartuntatapausta on oulun alueella, varmaan tämän henkilön joka tätä huopaamista ja soutamista harrastaa ois syytä vaihtaa johonkin toiseen työhön, ja sit suomi kulkee samaa tietä kuin espanja eli ei testata kaikkia ihmisiä minkä johdosta tauti etenee oireettomien kautta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norja ilmoitti vaihtaneensta strategiansa hallitusta läpikäymisestä epidemian tukahduttamiseen. Suomessakin tämä olisi mahdollista, jos haluttaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää tuo Ruotsin tapa toimia, ihan kuin siellä halutaan saada epidemia antaa levitä suht vapaasti, rajahan epidemian leviämiselle on sitten siellä 50-60% tienoilla, kun noin moni on epidemian sairastanut niin epidemia ei voi enää levitä ja katoaa siihen, mutta kyllä se tarkoittaa aivan hiton monta kuollutta. Mutta epidemia on lyhyempi, eikä kurita niin paljoa taloutta...onkohan ne oikeasti valinneet tuon tien? Mene ja tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsin tapa toimia on ihmetyttänyt vuosien ajan. Siellä ihmisten pitää olla tarkkoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä homma vaan yltää niin pitkään että kaikki ymmärtää noudattaa sääntöjä. Sääntö on sana jota pitää noudattaa eikä rikkoa sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun mitä annetaan ymmärtää. Kai nyt normaalilla matematiikalla jokainen osaa laskea, että noita tapauksia on täällä Oulussa huomattavan paljon enemmän mitä julkistetaan. Suurinta osaa ihmisistä ei testata, jos oireet ovat lieviä. Ei testata vaikka oireet koronaan. Edes kaikkia potilastyössä sairastuneita hoitajia ei ole testattu, vaan määrätty 2 vkon karanteeniin. Todellisuudessa Oulussa on epidemia vasta alkamassa. 2-3 vkoa ja täällä on täysi kaaos päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Kyllä se testillä todettu korona pakottaisi suhtautumaan siihen kotikaranteeniin hieman erilaisella vakavuudella. Eihän se pikkuflunssa nyt sitä estä, ettenkö voisi pyörähtää kaupassa, tai mummoa katsomassa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeksi kerrottiin että kaikki tartunnat ovat matkailijoilta peräisin. Lieneekö tilanne sama nyt? Hyvä että p-pohjalaiset pidetään ajan tasalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla meni 6 päivää oottaa että sain meidän tk:sta positiivisen tuloksen.. oon minä kyllä kipeänä ollutkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos avoimesta ilmoittamisesta, jatkakaa nyt samalla tavalla tiedottamista jatkossakin On hyvä tietää täälä pohjoisessakin lukuja tulee todellisuus mukaan että korona tarttuu helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä onko todella niin, ettei kukaan parannu sairaudesta? Tautitapaukset lisääntyy, mutta parantuneiden määrät eivät. Tämän varjolla ajetaan yhä absurdimpia rajoitustoimia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image