Oulu

Oulussa aletaan jakaa paketteja säh­kö­avus­tei­sel­la kont­ti­pyö­räl­lä Armadillolla – pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta

Sähköavusteinen konttipyörä Armadillo näkyy lähiaikoina Oulun keskustan katukuvassa. KUVA: Oulun kaupunki
Oulu 24.1.2020 11:57
Anna Leinonen

Oulun keskustassa alkaa liikkua sähköavusteinen konttipyörä Armadillo, kerrotaan Oulun kaupungin tiedotteessa. Kolmiakselinen Armadillo tarvitsee kolmanneksen vähemmän tilaa kuin normaali jakeluauto.

Konttipyörällä kuljetetaan jatkossa osa keskustan alueen paketeista. Lainsäädännössä se luokitellaan normaaliksi sähköavusteiseksi polkupyöräksi. Koko- ja painorajoitteiden vuoksi osa tavarasta jää yhä jakeluautojen kuljetettavaksi. 

Kyseessä on pilottihanke, jonka taustalla ovat ITS Oulu ja Vähälä Yhtiöt. Sähköavusteinen konttipyörä voi olla yksi vaihtoehto siihen, että jakeluliikenne hoidettaisiin jatkossa sähköisesti, päästöttömästi ja äänettömästi.

Jakelukokeilu aloitetaan heti. Samassa yhteydessä selvitetään konttipyörän talvikäyttöä, keskustan mahdollista keskitettyä jakeluhubia sekä alueen yrittäjien ja asukkaiden suhtautumista sähköiseen pakettijakeluun.

ITS Oulu on Oulun kaupungin älyliikenteen kehityshanke, jossa pilotoidaan uusien teknologioiden hyödyntämismahdollisuuksia kaupunkiliikenteessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Vähälä Yhtiöt pyrkii toiminnassaan nykyistä puhtaampaan liikenteeseen. Yhtiö on hankkinut kokemusta muun muassa kaasukäyttöisestä raskaan liikenteen kalustosta sekä investoinut täyssähköpakettiautoihin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (197)

Ilmeisesti kyseisellä yrityksellä on aikeissa vaihtaa kotimaiset ammattitaitoiset kuorma-auton kuljettajat kortittomiin ulkomaisiin työntekijöihin jotka tyytyvät muutaman sadan euron tuntipalkkaan. Vähän samaan tapaan kuin ruokaläheteillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä ei hyödy itse Yritys ei asiakkaat js viimeisimpänä ilmasto, kyllä on idioottimaista luulla muuta. Mainostemppu Vähälältä se on ainoa mahdollinen hyöty. Suomessa tyhmyydellä ei rajaa kun kuvitellaan ilmasto pelastavamme kun muualla maailmassa pusketaan jättimäisiä päästöjä samaan aikaan. Herätys nyt typerykset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU direktiivit määrää että polkupyörän ja pakettiauton väliltä ei voi olla ajoneuvoa. Tämäkin viritys toimisi paremmin jos polkimia ei olisi ja koko härveli liikkuisi 2kW sähkömoottorilla. Tietysti semmoisen voisi rakentaa mutta samalla tulisi valtava määrä byrokratiaa ja säätämistä jotta ajoneuvolla saisi ajaa. EU Direktiivi siis rajoittaa kehitystä jossa keksittäisiin parempia tapoja jakaa paketteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti Diesel mersu olisi parempi ja moottori käy koko ajan mustaa savua pitää saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika riskinä pitää olla jos tuolla muun liikenteen seassa päivän selviää. Sateella voi hypätä suojaan peräkonttiin ja nauttia energiajuomia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo ole kuin vaatetuskysymys. Olen ajanut +25km työmatkaa aikoinaan fillarilla. Muut pääsivät töihin 12.00 paremmalla paikkeilla kun olin ollut jo töissä 6+ tuntia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi sitä surkiaa joka tuota joutuu talvella pakkasessa ajelemaan. Toimii varmasti keski-Euroopassa muttei siellä ole pakkasiakaan, toivottavasti ei jatkossa Suomessakaan. Toissa kesän helteet ja tämän talven lämpimät on parasta mitä Oulussa on koskaan tapahtunut! V8 rules !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mietin just firman vaihto että pääsis ajeleen tuolla =) nm.+20v. ratissa, vaihtelu vois olla poikaa, sateessaki..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommenteissa naama punaisena riehuvat voisivat käydä joskus maailmalla. Sähköavusteisia rahtipyöriä käyttää esim. DHL Euroopassa.

Ja miksi ei käyttäisi, jos kaikki kuljetukset ovat muutaman neliökilometrin alueella.

Teitä nyt vaan ahdistaa kun tässä on se kamala sähkömoottori ja kyse ei ole edes autosta. Polttomoottoriauto on maailman tärkein asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä postin rekka? Se on tosi ärsyttävä . Meneeko tuohon kärryyn postin kuljetuksetkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on sitä tulevaisuutta. Kohta on tiet täynnä samanlaisia "rekkoja" roudaamassa tavaraa paikasta toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla nukuttu matikan tunnilla...
"pyörä vie alle kolmasosan jakeluauton vaatimasta tilasta"
"Kolmiakselinen Armadillo tarvitsee kolmanneksen vähemmän tilaa kuin normaali jakeluauto."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kieli on kyllä matemaattisesti hämmentävän epälooginen osassa näistä ilmaisuista. Esimerkiksi 2X voi olla puolet enemmän tai kaksi kertaa enemmän ja 1/2X puolestaan puolet vähemmän tai kaksi kertaa vähemmän. Nämä kuitenkin mahtaa olla ne ainoat poikkeukset ja kolmannes vähemmän on 2/3X.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (197)

Uutisvirta

9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
22
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
18
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
10
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
4
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
3
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
3
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image