Oulu

Oululaisissa ravintoloissa tehdään mitä voidaan – toiminta yritetään pitää hengissä: "Saadaan säilytettyä työpaikkoja"

Valmiiden ruoka-annosten myynti asiakkaille on monien ruokaravintoloiden keino yrittää selviytyä kriisitilanteesta. KUVA: Pekka Peura
Oulu 25.3.2020 16:17
Pasi Klemettilä

Noutomyynti ja verkkokauppa ovat nopeita ratkaisuja tilanteeseen.

Ravintola Rauhalan, Tuban ja Voimala 1889:n muodostaman kokonaisuuden eli Ravintolakorttelin kehitysjohtaja ja osaomistaja Anne Mikkola kertoo, että heillä todettiin pari viikkoa sitten, että koronaepidemian tuomaan tilanteeseen on reagoitava ja ryhdyttiin myös toimiin. Ravintoloiden yhteinen uusi verkkokauppa hankittiin nopeasti käyttöön, jotta sen kautta voidaan asiakkaille tarjota ja myydä ruoka-annoksia. Verkkokauppa avattiin viime torstaina.

Ruokaa toimitetaan edelleen esimerkiksi myös sopimusasiakkaina oleville yrityksille.

Esimerkiksi Rauhalassa tarjottiin tiistaina viimeinen normaali lounas ja ravintola sulki ovensa asiakkailta jo tiistaina.

Mikkolan mukaan äkkiä käyttöön otettua verkkokauppaa on hieman tarvinnut säätää, mutta sen suosio on hänen mukaansa heti aluksi ollut asiakkaiden keskuudessa hyvä. Se kanava hänen mukaansa toimii hyvin.

Esimerkiksi Tuban lounasmyynti on hänen mukaansa ollut verkon kautta yhtä hyvä kuin normaalitilanteessa aikaisemminkin.

– Verkkokauppa on pitänyt lounaan myynnin pitänyt suurin piirtein samoissa lukemissa. Ainoastaan toteuttamistapa on muuttunut. Ruokaa ei syödä täällä vaan se haetaan täältä tai se kuljetetaan asiakkaille.

Aukioloaikoja on sillä tavoin laajennettu, niin että ruokaa saa verkon kautta tilattua joka päivä.

Työntekijöitä on ollut Rauhalan, Tuban ja Voimalan muodostamassa kokonaisuudessa noin 25. Lomautusten jälkeen toimintaa jää pyörittämään kymmenkunta henkilöä.

– Saadaan säilytettyä työpaikkoja. Bisnestä tässä ei tehdä, Tämä on enemmän sitä, että saadaan homma pyörimään jollakin tavalla. Parasta on, kun saadaan säilymään positiivisuus ja usko parempaan. Ja tsempataan ja autetaan muita, Mikkola sanoo.

Hänen mukaansa ravintoloiden kesken on luja yhteishenki.

– Jos itse ei jotakin pystytä tekemään ja tiedetään, että joku muu tekee, voimme suositella toisia. Olemme pitäneet toisiamme kartalla, mitä kukin tekee.

Cafe Roosterin ravintolapäällikkö Riikka Loukasvuori kertoo, että heilläkin tehdään mitä voidaan.

Ruuan takeaway-palvelua pidetään yllä. Ruokia pakataan, jäähdytetään ja toimitetaan asiakkaille kaupunkialueella. Asiakkaat voivat käydä myös noutamassa valmiiksi pakattuja lounaita ravintolasta.

Ruokaa voi tilata puhelimitse tai sähköpostilla. Lounasaikaan voi mennä suoraan paikan päälle ostamaan valmiiksi pakattuja ruoka-annoksia. Listaruokamyyntiä ei ole ollenkaan.

– Kyllä me pidetään meidän konseptista kiinni. Me haetaan joka päivä tuoretta raaka-ainetta tukusta ja pyritään mahdollisimman paljon suosimaan paikallisia toimittajia, Loukasvuori sanoo.

– Koko ajan seurataan tilannetta ja mietitään keinoja, millä me saisimme pidettyä toimintaa yllä. Tämä henkilöstö, joka on töissä, kyllä venyy.

Roosterissa on henkilöstöä töissä minimimäärä eli 4–5 henkeä. Normaalisti töissä on ollut eriasteisesti parikymmentä ihmistä. Nyt lomautuksia tulee ja tuntityöläisille töitä ei ole entiseen tapaan tarjolla.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisi ihan kiva jos olisi jossain tietoa mistä ravintoloista voi tilata lounaan, voiko maksaa milläkin lounas-maksutarjoajalla, minne asti toimittavat, ja mitä se toimitus ja ruoka maksaa. Tietäisi onko järkeä edes ajatella tilaavansa töihin lounasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
11:22
Humalaisen miehen ajama moottorikelkka kaatui jäällä Torniossa – sekä kuski että kyytiläinen loukkaantuivat, kummallakaan ei ollut kypärää
11:00
Kipujen mies ja sairauden tuttava – oululainen pastori Kauko Uusila kärsi vuosikausia kroonisesta kivusta ja lukee nyt kärsimyksestä kertovia raamatunkohtia uusin silmin Tilaajille
11:00
Perhe rakensi 35 neliön talon ja viihtyy pienissä tiloissaan: "Moni on sanonut tämän tuntuvan isommalta kuin neliöt antaisivat ymmärtää" Tilaajille
10:00
"Oi, kuinka me kankeat suomalaiset halaammekaan toisiamme": Kysyimme tutkijoilta, miltä elämämme näyttää pandemian jälkeen – Mutta entä, jos mikään ei muutu? Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
17
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

201 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ensi talven aurinkolomat

Kyllä niitä , nyt kannatta jo katsoa, missä niitä jo myydään ja kartoittaa hinta tasoa. Lue lisää...
Kyllä lähden

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image