Oulu

Oululaiseen ruokakauppaan avataan Pohjois-Suomen ensimmäinen viinibistro – "Keski-ikäisten pariskuntien selfieiden ottopaikka", kuvailee eteläsuomalaiskaupassa viinibaaria pyörittävä kauppias

KUVA: Pekka Peura
Oulu 9.2.2020 10:57 | Päivitetty 9.2.2020 10:59
Susanna Kemppainen

Ruokakaupassa voi jatkossa juoda viiniä Oulun ydinkeskustassa.

K-Supermarket Pekuri avaa ensi viikolla kauppansa uumeniin viinibistron, jossa voi juoda puna- tai valkoviinilasillisen tai vaikkapa kermalikööri- tai konjakkikahvit kesken ruokaostosten.

– Pyrimme tuomaan asiakkaille elämyksellisyyttä kaupankäynnin yhteydessä, kauppias Mika Sara kuvailee.

Hän kutsuu sitä viinibistroksi eikä viinibaariksi. Sana baari viittaa kauppiaan mielestä liian voimakkaasti humalahakuiseen paikkaan.

– Eihän tämä kaikkialla toimisi. Mutta Oulun ydinkeskusta on paikka, jossa asiakkaat ovat keskimääräistä vaativampia. Haluamme tarjota heille sopivia palveluita, Sara sanoo.

Tulevaisuudessa asiakaspalautteen perusteella kehitettävän viinibistron valikoimiin tulee ”komboja”. Ne ovat yhdistelmiä, joissa viinin rinnalla myydään pientä naposteltavaa kuten tapaksia, juustolajitelmia, ostereita tai savustettuja katkarapuja.

Jos kysyntää riittää, tulollaan on myös viininmaistajaisia ja yhteistyötä paikallisten raaka-ainetoimittajien kanssa, kauppias kaavailee.

Hänen mukaansa esimerkiksi lihantoimittajan raaka-aineista voisi ruokakaupan keittiömestari paistaa pihvin syötäväksi siihen sopivan viinin kera bistrossa.

– Emme ole vielä tekemässä ravintolaa kaupan sisälle, mutta siihen suuntaan asiat tulevat jatkossa menemään, hän uskoo.

Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta kerrotaan, että muut ruokakaupat sen toimialueella eivät ole hakeneet anniskelulupaa vastaavalle toiminnalle kuin Pekuri.

Lapin aluehallintoviraston alueella puolestaan lupia ei ole haettu vielä lainkaan.

Luvan saaminen edellyttää muun muassa selkeästi rajattua anniskelualuetta ja riittävää määrää henkilökuntaa valvonnan toteuttamiseksi.

Mika Sara kertoo, että he ovat kouluttaneet henkilökuntaansa ja raportoineet tarkasti suunnitelmistaan lupaviranomaiselle.

Viinin myynnissä aiotaan pitää tiukka asiakaskontrolli ja myös järjestyshäiriöihin on varauduttu.

K-kauppias Erkki Zaiedman perusti Suomen ensimmäisen lähikaupassa olevan viinibaarin Espoon Kauklahteen viime kesäkuussa. Hänen mukaansa asiakaskunnassa on ollut etenkin keski-ikäisiä.

– Siitä on tullut keski-ikäisten pariskuntien selfieiden ottopaikka. He tägäävät meidät kuvaan ja lähettävät ulkomaisille kavereilleen, että ”this is how we do it in Finland”, hän kuvailee viinibaariaan.

Hänen mukaansa se oli erityisen suosittu viime kesänä lomakaudella.

– Suomalainen ei kehtaa tulla nähdyksi viinillä keskellä arkea. Kahdeksan senttilitraa viiniä tulkitaan heti kännäämiseksi, hän hymähtää.

S-ryhmän valikoimajohtaja Antti Oksa sanoo, että heidän ketjussaan on pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella viisi viinibistroa ketjun premium-herkkukauppakonseptiin kuuluvissa ruokakaupoissa.

– Kehitämme niissä tulevaisuuden juttuja ja laadukkaampaa, ravintolamaisempaa tarjontaa.

Lidlin viestinnästä kerrotaan, että sen myymälät ovat kompaktin kokoisia ja asiakkaat arvostavat isojenkin ostosten tekemistä nopeasti.

– Haluamme vastata palautteeseen pitämällä asioinnin simppelinä. Eri ketjut panostavat erilaisiin asioihin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (135)

Joo vakikauppa mut vaihtuu kauppa eikö tolle kalja ja viinin myynnille oo mitä rajaa häiriöt ja varkaudet kaupasa ruoka siis lisääntyy alko vieresä voi jaana ja minkä teitte

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt voi lähtä hyvillä mielin emännän kanssa kauppaan.. Saa emäntä ihan rauhassa katella ostokset valmiiksi ja tulla hakeen isännän kojakkikahveilta maksamaan ostokset (:
Like it

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tonttua sakkia, mutta eipä ole Oulussa uutta. Pekurin bistroon mennään viinejä ja tapaksia maistelemaan kun Ouluun tullaan, ja ihan kiusallaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi myös laajentaa sitä toimintaa myös pinta-alaltaan. Nyt on kapea ja ahdas, ja jos tuohon vielä jotain viinabistroja laitetaan, menee tukkoiseksi. Tilaahan Pekurissa olisi ... edelleen entisen Stockan kemikaaliosaston tilat tyhjänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppias Sara yrittää luoda "elämyksellisyyttä" kaupassa käyntiin. Mitä hän tarkoittaa elämyksellisyydellä ? Ostosten maksaminen kassalla luo riittävästi sitä elämyksellisyyttä kun kassakuitin katsominen tuo aina väristyksiä asiakkaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun mielestä ärrälle tarttis tuommoisen sohvan heti siihen kylmäkaapin viereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolmosoluen myynnin aloittaminen ruokakaupoissa aikoinaan lisäsi humalaryyppäämistä. Tästä kokeilusta tulee samanlainen epäonnen tuoja. Toivottavasti tämä ryyppykerhobusiness ei yleisty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääpä lähteä klo 22.45 ruokakauppaan juopottelemaan, mutta minne jatkoille? Avaisiko Alepa tai Sale yökerhon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedätkö, tuolla ulkomailla sivistyneissä maissa juodaan ruokajuomana päivittäin lasi viiniä! Ei ryystetä piimää niinkuin täällä hernekeiton kyytipojaksi. Sen lasin viiniä saa myös sairaalan juomavaunusta. Huikka konjakkia lääkärin suosituksesta on myös unilääke, mieluummin kuin nippu rauhoittavia. Meillä täällä vaan se alkoholi on kielllettu hedelmä, ja niitä kielletyn hedelmän käyttäjiä täällä riittää, ei sivistyneen kansan parissa. On vaan niin kieroutunut suomalaisten suhde alkoholiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viini jatkuvasti käytettynä, siis päivittäin, pienenä määränäkin on jopa vahingollisempaa elimistölle kuin kerran pari kuukaudessa vedetyt kännit. Ja yömyssy on tutkitusti huono unilääke: jo yksikin paukku heikentää merkittävästi syvän unen laatua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Italia on alkoholipolitiikan mallimaa. EU:n pienin kulutus, mutta myynti ja saatavuus vähiten säädeltyä. Viiniä käytetään päivittäin. Elävät myös euroopan pisimpään espanjalaisten ja ranskalaisten tavoin (toisin kuin suomalaiset). Kaikkia näitä kansakuntia yhdistää runsas lihansyönti. Illallinen myöhään ja aamiaisen poisjättö. Älkää uskoko näitä THL:n propaganda puheita. Ne on pelkkää maatalouspolitiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkoholi kielletty hedelmä ? Älä näe painajaisunta !

Käymistuote tuo viinilitku eikä sillä ole mitään tekemistä sivistyksen kanssa. Lääkärit eivät suosittele normaaleille yksilöille konjakin huikkaa vaan reipasta liikuntaa ulkona happihyppynä ja sen jälkeen uni tulee kutsumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viinissä totuus ? Ei taida olla enää totuus !

Suomalaisten kiero asenne on kiusallinen. Kieroudesta pääsee eroon kun välttää viiniä. Kirkossakaan EI voi käydä nykyisin 'ilmaiseksi', kirkkokolehdin antaminen on pakollista. ?. Viinikö maksaa ? En osallistu ehtoolliselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

autolla kun menee kauppaa ja vetää jonkun desin vinettoa nassuun ,kaupan käynti sujuu rivakasti.. polliisit kiittää kun kaupasta poistuu juoneita asiakkaita, bravoo sanno vahan juoppo.. nam

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio saa lisätuloja. Anonyymit alkoholistit palkkaavat lisää toiminnanohjaajia. Työllisyystilanne paranee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Markettien pelikoneiden rekisteröitymispakko ja viinibistrot marketteihin. Peliriippuvuus korvataan alkoholipitoisiin nesteisiin muodostuvalla riippuvuudella. Viinilasin hinta ei ole rajoittava tekijä. Oulussa osataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen humalahakuiset saavat lisää mahdollisuuksia alkaa ryyppäämään aamusta alkaen kauppareissulla. On huono asia. Tyhmää alkaa tukemaan ryyppäämistä. Ei kestä kauan aikaa ennenkuin typerä kokeilu lopetetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (135)

Uutisvirta

23:33
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
48
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image