Oulu

Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Veteraaniopettaja Ahti Kurki (kesk.) ja Heikki Räsänen näyttelykierroksella Laskentoa ja luonnontieteitä pisteellä luokanopettaja Päivi Käyhkön johdolla. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 11.12.2019 20:58
Helge Murtovaara

Oulujoella osataan, sanotaan Oulujoen koulun laulun kertosäkeessä. Se kuvaa hyvin keskeisiä teemoja, joita koulun 80-vuotisjuhlassa nousi esille.

Oppilaat tuntevat historiansa, mutta ovat hyvin kiinni uudessa tekniikassa ja osaamisessa. Tervetulosanoissakin koulun rehtori Pasi Moilanen toi esille sen, että aikoinaan koulun oppilaat vuolivat itse voiveitsen, mutta nyt se on mahdollista toteuttaa digitaalisesti.

– Nyt oppilaat ovat tehneet voiveitsen molemmilla tavoilla, Moilanen totesi.

Näyttelykierroksella oppilaiden pisteillä löytyi muun muassa robottilohi, jota ohjataan älylaitteella. Koulun oman laulun takaa löytyvät koulun omat veteraaniopettajat. Laulun on säveltänyt Ahti Kurki ja sanoittanut Aino Pohjola.

Katso kuvagalleria juhlasta.

Juhlasta erityisen tekee se, että oppilaat ovat käsikirjoittaneet ja toteuttaneet kokonaisuuden itse uuden opetussuunnitelman mukaan monialaisten oppimiskokonaisuuksien pohjalta. Moilasen mukaan suunnittelun lähtökohtana oli se, miten oppilaat haluaisivat juhlia 80-vuotiasta kouluansa. Vastauksista löytyivät muun muassa iso kakku, entiset oppilaat, näytelmiä sekä paljon muuta. Juhlaa on suunniteltu syyslomasta alkaen.

– Oppilaita kiinnosti, miten koulunkäynti on muuttunut aikojen saatossa, Moilanen selvensi.

Juhlapuheen pitänyt koulun entinen rehtori Heikki Räsänen kiitteli, että juhlaan oli kutsuttu veteraaniopettajia.

– Täytyy nyt testata, vieläkö uskaltaa astua luokkaan, Räsänen totesi astuessaan Laskentoa ja luonnontieteitä -oppilaspisteeseen.

Räsänen itse tutustui kouluun ensimmäisen kerran vuonna 1991, kun silloinen koulunjohtaja jäi eläkkeelle. Johtokunta nimitti hänet koulunjohtajaksi. Räsäsen tarkoituksena oli olla koululla muutama vuosi, mutta hän jäi eläkkeelle koulun rehtorina 22 vuotta myöhemmin.

Veteraaniopettajien kahvitukseen osallistunut entinen luokanopettaja ja vararehtori Ahti Kurki opetti koululla 26 vuotta. Nykyinen luokanopettaja Päivi Käyhkö on työskennellyt koululla nyt jo lähes yhtä kauan.

Räsänen, Kurki ja Käyhkö muistelivat koulun olleen Suomen ensimmäisiä, joka hankki kolmasluokkalaisille läppärit. Vuonna 2007 käynnistettiin oppimisympäristön kehittäminen, jolloin kouluun tuli muun muassa älytaulu. Microsoft oli mukana kehittämistyössä. Kurki ja Käyhkö saivat kehittämistyöstään Teknologiateollisuuden stipendit.

Räsänen näki erityisen hyvänä asiana sen, että uutuuden huumassa vanhaa ei heitetä kokonaan pois, vaan vanha toimii kehittämistyön kivijalkana.

– Vanhoja perinteitä kunnioitetaan, mutta rinnalle on tullut aina uutta, Käyhkö selvensi toimintamallia.

Oulujoen koulu on noin 200 oppilaan 1.–6. luokkien koulu. Koulu aloitti aikoinaan tilapäisissä tiloissa, ensimmäinen rakennus, vanha puoli rakennettiin 1949 ja uudempi puoli vuonna 1955.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
11:42
Facebookissa julkaistusta sähköpostista tutkintapyyntö Limingassa – Kunnanhallituksen jäsenen epäillään luovuttaneen sähköpostin ulkopuoliselle
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image